Παραιτήθηκε το ΔΣ της Green Dot- "Δεν αποδεχόμαστε τις όποιες κατηγορίες"

  Το Διοικητικό Συμβούλιο της Green Dot Κύπρου θέτει την παραίτησή του στους μετόχους της εταιρείας σε Γενική Συνέλευση, στις 13 Απριλίου 2016, ανακοίνωσε σήμερα ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Green Dot Κύπρου, Μιχάλης Σπανός, σημειώνοντας ότι η απόφαση αυτή πάρθηκε διότι το ΔΣ “δεν αποδέχεται, χωρίς τη δέουσα διερεύνηση, τις οποίες κατηγορίες και για διαφύλαξη της αξιοπρέπειας των μελών του από την επιχειρούμενη διαπόμπευση”.

Σε Δημοσιογραφική Διάσκεψη στο κτίριο του ΚΕΒΕ, ο κ. Σπανός, είπε ότι ενωρίτερα είχε συνάντηση με τον Γενικό Ελεγκτή της Δημοκρατίας, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, στον οποίο “έχουμε ξεκαθαρίσει ότι είναι ευπρόσδεκτοι να έρθουν και να κάνουν οποιοδήποτε έλεγχο θέλουν για το οποιδήποτε θέμα”, όπως ανέφερε.

Σημείωσε ότι “ουδέποτε η Green Dot Κύπρου αρνήθηκε αυτό τον έλεγχο, δεν μας ενδφιαφέρει το εάν ο Γενικός Ελεγκτής δικαούται ή όχι να διεξάγει έρευνα, και αυτό είναι κάτι το οποίο ξεκαθαρίσαμε από τον Αύγουστο του 2014 και στην Επίτροπο Περιβάλλοντος, Ιωάννα Παναγιώτου, σε ανύποπτο, δηλαδή, χρόνο”.

Ο κ. Σπανός είπε ότι κατά τη συνάντηση “συζητήθηκε με λεπτομέρεια το θέμα του ελέγχου της εταιρείας” με την παράκληση προς τον Γενικό Ελεγκτή, παρά τον βαρύ φόρτο εργασίας της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, “να επισπεύσει εάν είναι δυνατόν τον έλεγχο για να ξεκαθαρίζουμε και με ορισμένα πράγματα τα οποία ενδεχομένως να αιωρούνται”.

Ανέφερε, ακόμα, ότι το ΔΣ της εταιρείας, σε συνεδρία του την περασμένη Δευτέρα, πέραν της σύγκλησης της Γενικής Συνέλευσης, και εξετάζοντας τη νομική πτυχή του θέματος που προέκυψε με τον Δήμο Πάφου, αποφάσισε την διακοπή της συνεργασίας με το δήμο για την οποία δόθηκε ήδη προειδοποίηση.

Ο Πρόεδρος της Green Dot Κύπρου είπε ότι το ΔΣ της εταιρείας αποφάσισε, επίσης, να κινηθεί νομικά εναντίον του Δήμου Πάφου για να εισπράξει τα οφειλόμενα και για να μπορέσει να επανακτίσει τα περιουσιακά στοιχεία τα οποία ο δήμος έχει “αιχμαλωτήσει”.

Εξήγησε ότι “ο Δήμος Πάφου οφείλει πέραν του ενός έτους οφειλόμενα, κατά την άποψή μας” δημιουργώντας έτσι “μια αστική διαφορά”, δεδομένου του γεγονότος ότι ο δήμος, “δεν ανέφερε πουθενά ότι υπήρχε το στοιχείο του δόλου” αναφορικά με τις χρεώσεις που επέβαλλε η Green Dot Κύπρου.

Ο κ. Σπανός είπε ότι ο ίδιος, εάν είχε μία διαφορά με τον οποιονδήποτε συμβαλλόμενο, “θα το συζητούσα κι αν δεν κατέληγα σε αποτέλεσμα θα την κατάγγελλα χωρίς να στήσω παράσταση και να προβώ σε κατηγορίες”.

Αναφορικά με τη θέση του Τμήματος Περιβάλλοντος στο ζήτημα, ο κ. Σπανός, είπε ότι, λαμβάνοντας υπόψη σημερινή επιστολή του Τμήματος που κάνει λόγο για “υποχρέωση της Green Dot Κύπρου”, να παραμείνει σε περιοχές τοπικών Αρχών που αρνούνται να πληρώσουν,“δεν γίνεται αποδεκτή αυτή η νουθεσία” κατόπιν νομικής συμβουλής που έλαβε το ΔΣ της εταιρείας.

Ο κ. Σπανός είπε ότι η Green Dot Κύπρου “ήταν ο πρώτος θεσμικός πολέμιος των Χώρων Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) και απέστειλε σε τρεις Υπουργούς Εσωτερικών επιστολές διατυπώνοντας τη θέση της σε ότι αφορά τον σχεδιασμό αυτό” ενώ κλήθηκε και η Ελεγκτική Υπηρεσία, το 2013, να προβεί σε έλεγχο για το ΧΥΤΥ Κόσιης “κάτι το οποίο νομίζω έκανε και έδωσε αναφορά στο Προεδρικό Μέγαρο”, ανέφερε ο Πρόεδρος της Green Dot Κύπρου.

Σε ερώτηση για το κατά πόσον θα ανταποκριθεί θετικά αν κληθεί από τον Δήμο Πάφου, σε διάλογο, είπε ότι εάν οι μέτοχοι εγκρίνουν την παραμονή του στην προεδρία της εταιρείας, “ασφαλώς θα πάω, γιατί στη ζωή μου δεν έχω κάψει κανένα γεφύρι ποτέ, και επιπρόσθετα δηλώνω ευθαρσώς, ότι είμαι έτοιμος να συζητήσω με οποιονδήποτε θέλει να συζητήσει, οτιδήποτε θέλει”.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Βίντεο ντοκουμέντο από τη δολοφονία της Κυριακής-Η στιγμή που ο 39χρονος τραβάει το μαχαίρι
Δέσμευση Βουλής για προώθηση υγειονομικής περίθαλψης με επίκεντρο τον ασθενή
Δύσκολη συζήτηση των 27 στις Βρυξέλλες για ανταγωνιστικότητα λόγω κεφαλαιαγορών
ΒΙΝΤΕΟ: Σεισμός 5,6 Ρίχτερ στην Τουρκία-Ιδιαίτερα αισθητός κοντά στην Άγκυρα
Απάντησε στα πυρά του Τουρκικού ΥΠΕΞ για Συμπεράσματα ο Κόμπος-«Επιλογή της άλλης πλευράς αν θα προχωρήσει»
Απαντά για το επίδομα ενοικίου σε διπλωμάτη το ΥΠΕΞ-«Η Εισαγγελία γνωμάτευσε πως δεν στοιχειοθετείται ποινικό αδίκημα»
Εκπέμπει SOS ο Διευθυντής του Νοσοκομείο Τροόδους-«Τριτοκοσμικές οι συνθήκες, αναγκαία η ανακαίνιση του»
Κλείδωσε για τις 13 Μαΐου η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στην Άγκυρα
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ να προσπαθήσουν για σύμβαση οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
«Έχουμε δει τα κενά και κάναμε διορθώσεις», απαντούν ΥΠΑΜ και ΕΦ για την έκθεση της Ελεγκτικής