«Συνήγορος ασθενούς» ο Παμπορίδης-Οι ασθενείς τίμησαν τον τέως υπ. Υγείας

«Είναι ο άνθρωπος που κέρδισε την εκτίμηση όλων μας γιατί τόλμησε ν' αναμετρηθεί με το σύστημα και να συγκρουστεί κατά την τροχοδρόμηση των αλλαγών στην Υγεία, εξασφαλίζοντας έτσι την καθολική αποδοχή του ΓΕΣΥ και τη σχετική νομοθεσία από τη Βουλή των αντιπροσώπων».
 
Αυτά τα λόγια, τα οποία εμπερικλείουν και αποτυπώνουν ακριβώς την προσπάθεια που κατέβαλε κατά τη διάρκεια της θητείας του ως υπουργός Υγείας, ώστε να προχωρήσει η υλοποίηση του ΓΕΣΥ, χρησιμοποίησε ο Γραμματέας της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Πασχόντων και Φίλων(ΠΟΣΠΦ) Νικόλας Φιλίππου, λίγο πριν απονεμηθεί στον τέως υπουργό Υγείας Δρ. Γιώργο Παμπορίδη, το βραβείο Ανώτατης Διάκρισης της Ομοσπονδίας, «Συνήγορος ασθενούς».

Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Προεδρικού Μεγάρου, ο Δρ. Παμπορίδης καταχειροκροτήθηκε από τους παρευρισκόμενους κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της ΠΟΣΠΦ, που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα, με τίτλο «Διεκδίκησε το δικαίωμά σου στην Υγεία», για το σθένος που επέδειξε την προηγούμενη πενταετία, ευρισκόμενος απέναντι σε όλους όσοι πολεμούσαν το Γενικό Σχέδιο Υγείας(ΓΕΣΥ).

«Οφείλουμε ένα τεράστιο ευχαριστώ, γιατί άνοιξε ένα δύσβατο μονοπάτι και μας έδειξε το δρόμο. Η Παγκύπρια Ομοσπονδία Συνδέσμων Πασχόντων και Φίλων σήμερα κατέχει ισότιμη θέση στο τραπέζι του διαλόγου επί καθημερινής βάσεως για τα πολύ σοβαρά θέματα της υγείας. Αυτό δεν θα ήταν εφικτό χωρίς την πολύτιμη συνδρομή του κ. Παμπορίδη… Η σημερινή βράβευση του Γιώργου Παμπορίδη αποτελεί την ελάχιστη αναγνώριση για όλα όσα έχει προσφέρει», ανέφερε στην προσφώνησή του ο κ. Φιλίππου.

Λίγο πριν από την επίσημη απονομή, στην μεγάλη οθόνη που στήθηκε στην αίθουσα, παρουσιάστηκε ένα μικρό αφιέρωμα των όσων διαδραματίστηκαν κατά τη θητεία του πρώην υπουργού Υγείας. Τις συναντήσεις, τα «όχι», τις φωνές, τις συμφωνίες και τα χαμόγελα. Ακόμη και τη γνωστή ατάκα που τότε είχε πει και υπερασπίστηκε με σθένος. «Όλοι έχουν κάτι να πουν. Θέλουν όλοι το ΓΕΣΥ, αλλά όχι τώρα και να δούμε. Όχι».

Δειτε Επισης

Κατασχέθηκαν 800 περίπου κιλά κρέας κατόπιν ελέγχων από Κτηνιατρικές Υπηρεσίες
Συνδικαλιστική ελευθερία στον στρατό ζητά η Ισότητα
Συμφωνία συνεργασίας μεταξύ Επιτροπής Δεοντολογίας Αθλητισμού και Γενική Γραμματεία Αθλητισμού Ελλάδας
Οδηγίες Ευαγγέλου να σταματήσει να αποκόπτεται το ΕΕΕ από γυναίκες στα καταφύγια
Το προσωπικό της Βουλής εκφράζει συλλυπητήρια για το θάνατο της Γεωργίας Ψαριά
Περιοδεία Υπ. Μεταφορών στην Πάφο για αξιολόγηση αναπτυξιακών έργων
Υπερδιπλάσιες οι τιμές οπωροκηπευτικών στη λιανική σε σχέση με τιμές παραγωγών δείχνει το e-κοφίνι
Βανδάλισαν το Δημοτικό Σχολείο Σταυρού-«Απουσία φρούρησης, ζημιές χιλιάδων ευρώ» (pic)
Έργα διεύρυνσης του δρόμου στο κατεχόμενο Πέργαμος ανακοίνωσε ο Ουστέλ
Αυτές είναι οι τιμές πώλησης των γεωργικών προϊόντων-Όσα παρουσιάζει το «e-κοφίνι» (ΠΙΝΑΚΑΣ)