Σάββατο 17 Αυγ, 2019 | Επικοινωνία
trans gif

Σχέδιο δράσης για ενίσχυση της τεχνικής-επαγγελματικής εκπαίδευσης προωθεί το Υπ. Παιδείας

  19/04/2019 14:28
Σχέδιο δράσης για ενίσχυση της τεχνικής-επαγγελματικής εκπαίδευσης προωθεί το Υπ. Παιδείας

Σχέδιο δράσης για ενίσχυση της τεχνικής-επαγγελματικής εκπαίδευσης προωθεί το Υπ. Παιδείας

  19/04/2019 14:28
Σχέδιο δράσης για ουσιαστική ενίσχυση και αναβάθμισης της τεχνικής – επαγγελματικής εκπαίδευσης στην Κύπρο, προωθεί με γοργά βήματα η Κυβέρνηση υιοθετώντας παράλληλα συγκεκριμένες πολιτικές για σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΣΕΚ, τη διαβεβαίωση αυτή έδωσε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Χαμπιαούρης σε συνάντηση που είχε με την ηγεσία  της ΣΕΚ στα κεντρικά γραφεία του κινήματος.

Στη συνάντηση έγινε ανταλλαγή απόψεων στη βάση υπομνήματος που υπέβαλε η ΣΕΚ πριν από μερικούς μήνες στο Υπουργείο Παιδείας, με εισηγήσεις σε θέματα  που αφορούν την εκπαίδευση σε σχέση με την αγορά εργασίας.

Ο Υπουργός Παιδείας  ανέφερε πως η Κυβέρνηση λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψιν τις συναφείς τοποθετήσεις της ΣΕΚ, τονίζοντας ότι η αναβάθμιση της τεχνικής εκπαίδευσης βρίσκεται πολύ ψηλά στις προτεραιότητες της Κυβέρνησης. Προς τη κατεύθυνση αυτή, επισήμανε, υπάρχουν χειροπιαστά αποτελέσματα τα οποία αποτυπώνουν εύγλωττα τη μεγάλη πρόοδο που έχει σημειωθεί τον τελευταίο καιρό.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Χαμπιαούρης υπογράμμισε πως οι ενέργειες της Κυβέρνησης σε καμία περίπτωση δεν είναι αποσπασματικές αλλά εντάσσονται σε ένα ευρύτερο σχέδιο συγκροτημένης  στρατηγικής για αναβάθμιση της τεχνικής – επαγγελματικής εκπαίδευσης κατά τρόπο που να συνάδει με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας και να ανταποκρίνεται στις συντελούμενες κοινωνικοοικονομικές αλλαγές.

Από την πλευρά του,  ο ΓΓ της ΣΕΚ Ανδρέας Μάτσας εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι αρκετές από τις εισηγήσεις της ΣΕΚ παίρνουν σάρκα και οστά, με κύριους άξονες τη διασύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας, την ενδυνάμωση του επαγγελματικού προσανατολισμού στα σχολεία και την προώθηση ολοκληρωμένου προγράμματος με συγκεκριμένη στόχευση για αναβάθμιση της τεχνικής εκπαίδευσης  η οποία σήμερα δεν συγκρίνεται ευνοϊκά με το γίγνεσθαι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και σε συνάρτηση με την απαραίτητη πιστοποίηση των επαγγελματικών προσόντων.

Επιπρόσθετα, τέθηκε ως βασική προτεραιότητα ο εμπλουτισμός του αναλυτικού προγράμματος Μέσης Εκπαίδευσης με θέματα καλλιέργειας καταναλωτικής συνείδησης, ενώ η ΣΕΚ ήγειρε την ανάγκη, το εκπαιδευτικό σύστημα με αιχμή την τριτοβάθμια εκπαίδευση  να συμβάλει στη βελτίωση της εθνικής παραγωγικότητας και στην  καλλιέργεια φορολογικής συνείδησης.
 
 
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας