Ομάδα Πρωτοβουλίας για την Διάσωση του Δημόσιου Κήπου της Πάφου: «Ο αγώνας συνεχίζεται»

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ομάδα Πρωτοβουλίας για την Διάσωση του Δημόσιου Κήπου της Πάφου μετά και την απόφαση της ολομέλειας του δημοτικού συμβουλίου Πάφου , σημειώνοντας πως ο αγώνας συνεχίζεται.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Ομάδα Πρωτοβουλίας για την Διάσωση του Δημόσιου Κήπου εκφράζει τη λύπη της  όχι μόνο για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τον ναό στον δημόσιο κήπο, αλλά και για τον αμφισβητήσιμο και προσβλητικό τρόπο που μεθοδεύτηκε η όλη διαδικασία. Ο αγώνας μας όμως δεν τελειώνει εδώ, προσθέτει, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα ότι , μέσα στα πλαίσια των διαδικασιών που θα ακολουθήσουν, να υπάρξουν επαρκείς δημόσιες διαβουλεύσεις μέχρι να ακουστεί η φωνή της κοινωνίας.

Ελπίζουμε επίσης, προστίθεται στην ανακοίνωση « οι αρμόδιες υπηρεσίες να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να επιβεβαιώσουν τις παλαιότερες τεκμηριωμένες αποφάσεις τους».

Είμαστε πεπεισμένοι αναφέρει η Ομάδα Πρωτοβουλίας για την Διάσωση του Δημόσιου Κήπου, ότι οι ίδιες και περισσότερες δυνάμεις Παφίων και όχι μόνο, θα συμπαραταχθούν για αποτροπή ανιστόρητων και καταστροφικών επεμβάσεων στην πόλη.

Επίσης εκφράζει τις ευχαριστίες της, στις δυνάμεις της κοινωνίας που συμπαρατάχτηκαν στην ανιδιοτελή αυτή κινητοποίηση όπου δεν χώρεσε κομματικό ή άλλο συμφέρον, αλλά  και την βεβαιότητα της  ότι αφήνονται παρακαταθήκες για τη συνέχεια αλλά και για το μέλλον της πόλης.
 
«Η τακτική του ρατσισμού και εκφοβισμού και προσωπικών επιθέσεων με κατάρες και χαρακτηρισμούς από κάποιους υποστηρικτές της ανέγερσης του ναού, αφορούσε μια πολύ μικρή ομάδα, με ιδιάζοντα συμφέροντα και απόψεις, τα οποία θεωρούμε ξένα προς την παραδοσιακή ευγένεια του Παφίτη αλλά και άκρως αναχρονιστικά για μια ευρωπαϊκή πόλη», συμπληρώνει η Ομάδα Πρωτοβουλίας για την Διάσωση του Δημόσιου Κήπου της Πάφου.
 
Μη έχοντας κομματικούς ή οικονομικούς ή άλλους μηχανισμούς στη διάθεσή μας παρά μόνο την εθελοντική εργασία της κοινωνίας και ιδιαίτερα της νεολαίας, πετύχαμε συνεχίζει,  σημαντική συσπείρωση και διάχυση του μηνύματος ότι, πρέπει πάνω από όλα να υπερισχύει το δημόσιο συμφέρον σε θέματα προόδου και ανάπτυξης της πόλης αλλά και προστασίας του περιβάλλοντος.

Η Ομάδα αναφέρει ακόμη πως στα πλαίσια ενός αυθόρμητου αγώνα ήταν φυσικό να υπάρχουν και λάθη και παραλείψεις. Δημόσια πρόσωπα συμπολίτες τους δε στάθηκε δυνατόν να συμπεριληφθούν στις λίστες που αναρτήθηκαν, όπως για παράδειγμα η Αντρούλα Βασιλείου που τους  διεμήνυσε την στήριξη της αλλά και κάποιοι άλλοι, ελάχιστοι, που συμπεριλήφθηκαν από λάθος στον κατάλογο, όπως η κα Μαριλένα Καρυολαίμου, ακαδημαϊκός στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, η Κλεοπάτρα Κοτσώνη, συνταξιούχος εκπαιδευτικός και ο Γιώργος Κοτσώνης, Εικαστικός, στους οποίους η Ομάδα απολογείται και προχωρεί σε διόρθωση το καταλόγου  που ακολουθεί και θα συνεχίσει να εμπλουτίζεται.

Δειτε Επισης

Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Διφορούμενες οι αντιδράσεις για τα μέτρα-Φόβοι για νέα φυγή στα κατεχόμενα για καύσιμα
Υπουργός Υγείας: Προσδοκία στήριξης από διεθνή κοινότητα για λύση στο Κυπριακό
Kατάργηση φορολόγησης εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
Ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Ολομέλεια
Ανησυχία Βουλευτών για μείωση του αποθεματικού του Ταμείου ΑΠΕ και ΕΞΕ
Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα
Ξεδίπλωσε το πλάνο του για τα πρόστιμα ο Βαφεάδης-Στο τραπέζι η μείωση κατά 50% του εξώδικου υπό προϋποθέσεις
Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της ΓΔ Ανάπτυξης διαπιστώνει η Ελεγκτική
BINTEO: Μαθητής συγκινεί... Ξυρίζει το κεφάλι του για να συμπαρασταθεί σε καρκινοπαθή καθηγήτρια