«Σκέφτου με την πάνω κκελλέ»-Η αργκό φράση που έγινε σλόγκαν

Σε νέα ενημερωτική εκστρατεία για την πρόληψη με τον ανατρεπτικό τίτλο «Σκέφτου #ΜεΤηνΠάνωΚκελλέ» προχωρεί ο Κυπριακός Σύνδεσμος Οικογενειακού Προγραμματισμού (ΚΣΟΠ).
 
Όπως αναφέρει ο Σύνδεσμος, στόχος της εκστρατείας, που σχεδιάστηκε από νέους, είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του κοινού, και ειδικότερα των νεαρών ανδρών, για το ασφαλέστερο σεξ, εστιάζοντας στη χρήση του προφυλακτικού ως τη μοναδική μέθοδο αντισύλληψης, η οποία προστατεύει πέραν από ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, και από σεξουαλικώς μεταδιδόμενες λοιμώξεις.

Η ιδέα προέκυψε μετά από διαβουλεύσεις που υλοποίησε ο Σύνδεσμος με νέες και νέους 16-30 ετών, οι οποίοι δήλωσαν ότι είναι πολύ σημαντικό να έχουν περισσότερη ενημέρωση για το ασφαλέστερο σεξ, τις σεξουαλικώς μεταδιδόμενες λοιμώξεις και την αντισύλληψη. Τόνισαν επίσης την απουσία πληροφόρησης για θέματα σεξουαλικής υγείας, καθώς και τις σχετικές υπηρεσίες υγείας, και ανέδειξαν ότι τα στερεότυπα και τα ταμπού συχνά εμποδίζουν την ανοικτή και ειλικρινή επικοινωνία για θέματα σεξουαλικότητας και σχέσεων.

Το κεντρικό σλόγκαν και τα μηνύματα της εκστρατείας δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια διήμερου σεμιναρίου, στο οποίο συμμετείχαν νέοι και νέες ηλικίας 18-30 ετών, όπου συζητήθηκαν οι λόγοι που μπορεί να οδηγούν στη μη συστηματική χρήση του προφυλακτικού.

Φάνηκε ότι, αρκετοί νέοι άνδρες αντιμετωπίζουν τη χρήση προφύλαξης ως αδυναμία, νιώθουν ότι «δε βολεύει» ή «χαλάει την αίσθηση», κ.α.

Έτσι, συχνά χρησιμοποιούνται λιγότερο αποτελεσματικές μέθοδοι αντισύλληψης, όπως είναι η διακεκομμένη συνουσία, ή άλλες, που όμως δεν προσφέρουν προστασία από σεξουαλικώς μεταδιδόμενες λοιμώξεις, αναφέρεται.

Μέσω της εκστρατείας ο ΚΣΟΠ ενθαρρύνει τους νέους να «σκεφτούν #ΜεΤηνΠάνωΚκελλέ» και να λαμβάνουν υπεύθυνες αποφάσεις με σεβασμό στο σώμα και την υγεία τη δική τους, αλλά και των συντρόφων τους.

Η εκστρατεία λαμβάνει χώρα μέσω των κοινωνικών δικτύων, αλλά και με δράσεις ενημέρωσης σε πανεπιστήμια και άλλους χώρους με διανομή δωρεάν προφυλακτικών και ενημερωτικού υλικού.
 

Δειτε Επισης

Απίστευτο βίντεο ντοκουμέντο από την επίθεση σε οικία στη Λάρνακα-Καρέ καρέ η επίθεση με κροτίδες και πέτρες
ΒΙΝΤΕΟ: Εμπόλεμη ζώνη ο Ύψωνας-Η στιγμή που περιπολικό παραδίδεται στις φλόγες
ΒΙΝΤΕΟ: Στους 66 οι νεκροί από τις πλημμύρες στη Βραζιλία-Εκατοντάδες αγνοούμενοι
Κλιμακώνουν οι Ισραηλινοί στη Γάζα-Προανήγγειλε χτύπημα στη Ράφα σύντομα ο υπουργός Άμυνας
ΒΙΝΤΕΟ: Έντονα καιρικά φαινόμενα με χαλαζόπτωση-Έκλεισε δρόμος στα ορεινά
Το Ισραήλ έκλεισε τη ζώνη διέλευσης ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα μετά την επίθεση από ρουκέτες
Αμετακίνητοι στις θέσεις τους Νετανιάχου και Χανίγια-Σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις για πιθανή εκεχειρία
BINTEO: Γυναίκα βρέθηκε απανθρακωμένη μετά από φωτιά σε διαμέρισμα στην Αγία Παρασκευή
Χωρίς εμφανή πρόοδο οι διαπραγματεύσεις για εκεχειρία και ομήρους στο Κάιρο
Πάνω από 100 κλήσεις στην Πυροσβεστική για φωτιές σε υποστατικά και υποδομές λόγω των λαμπρατζιών