Ασθενείς προς νοσηλευτές: Μην μας κρατάτε «όμηρους» στις διεκδικήσεις και απαιτήσεις σας

  Έκκληση προς τους νοσηλευτές του ΠΑΣΥΝΟ να τερματίσουν ή να αναστείλουν άμεσα την απεργία τους και να προσέλθουν σε διάλογο, απευθύνει η Παγκύπρια Συμμαχία Σπάνιων Παθήσεων.

«Σαφέστατα, κατανοούμε και αναγνωρίζουμε την επιστημοσύνη, τον ουσιαστικό ρόλο και την αδιαμφισβήτητη προσφορά των νοσηλευτών, όπως επίσης συμφωνούμε απόλυτα ότι όλοι οι επαγγελματίες υγείας θα έπρεπε να λειτουργούν σε ένα αξιοπρεπές επαγγελματικό περιβάλλον που να τους επιτρέπει να δρουν με επιστημονικότητα, να αξιοποιούν τις δυνατότητες και ικανότητες τους, να έχουν κίνητρο, να μπορούν να έχουν όραμα και να έχουν τη δυνατότητα να θέτουν τους στόχους τους για το μέλλον» αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση της Συμμαχίας.

Παρ’ όλα αυτά, σημειώνει, «πρέπει την ίδια στιγμή όλοι να έχουμε υπόψη μας, σήμερα πιο πολύ από ποτέ, την πραγματική εικόνα της σημερινής δομής της δημόσιας υγείας, και βεβαίως της οικονομίας του κράτους, ούτως ώστε ο οποιοσδήποτε σχεδιασμός και η οποιαδήποτε βάση που θα δημιουργηθούν με στόχο τη βελτίωση στο χώρο της υγείας, να είναι τέτοια που να διασφαλίσουν την βιωσιμότητα τους».

Η Παγκύπρια Συμμαχία Σπάνιων Παθήσεων αναφέρει ότι η προσφορά των νοσηλευτών και άλλων επαγγελματιών υγείας είναι ανεκτίμητη, όμως, προσθέτει, το δικαίωμα του κάθε Κύπριου πολίτη, στην υγεία και στις ποιοτικές υπηρεσίες, πρέπει να θεωρείται υπεράνω οποιουδήποτε άλλου δικαιώματος ή διεκδίκησης.

«Μην μας στερείτε το αυτονόητο ανθρώπινο δικαίωμα μας για αξιοπρεπή ιατροφαρμακευτική και άλλη φροντίδα. Μην μας κρατάτε «όμηρους» στις διεκδικήσεις και απαιτήσεις σας όσο δικαιολογημένες και εάν είναι» αναφέρεται.

«Θερμή μας παράκληση είναι όπως τερματίσετε ή αναστείλετε άμεσα την απεργία σας και όπως προσέλθετε σε ένα διάλογο, όπως ακριβώς πράττουμε και εμείς οι ασθενείς. Για σας είναι μια αναγνώριση δικαιολογημένη μεν, αλλά όχι αναγκαία για τη ζωής σας ενώ για εμάς, ο αγώνας μας αφορά την ίδια τη ζωή μας ή αυτή των παιδιών μας» σημειώνεται.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ανατροπή στο Ανώτατο της Ν. Υόρκης-Ακύρωσε την καταδίκη του Χάρβεϊ Γουάινστιν γιατί «δεν είχε δίκαιη δίκη»
Αιχμές στην Επ. Εσωτερικών για έλλειψη διαβούλευσης στα ν/σ Περί Αλλοδαπών και Μετανάστευσης
Οι αγωνιστές ΕΟΚΑ 1955-1959 καταγγέλλουν το Υφ. Πολιτισμού για «θέμα γλώσσας» στη Μπιενάλε
Στις 3232 οι υποψηφιότητες για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης-Δείτε αναλυτικά ανά δήμο και επαρχία
Θλίψη Υφ. Πολιτισμού για τον θάνατο του Πέτρου Στυλιανού
Χάος στα αεροδρόμια της Βρετανίας, εξαιτίας τεχνικού προβλήματος-Ατελείωτες ουρές
Θετική η Επ. Υγείας για επέκταση κρατικής χορηγίας ΟΚΥπΥ
Χειροπέδες σε 29χρονο για τη μεταφορά μεταναστών στην Κύπρο
Τρέχουν να σβήσουν τις... φωτιές μετά τις πυρκαγιές από βεγγαλικά-Ανάκληση αδειών για χρήση πυροτεχνημάτων
Υπεψηφίστηκε ομόφωνα ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-Δυσφορία Βουλής για καθυστέρηση