Αυξημένα μέτρα σε αεροδρόμια και οδοφράγματα

Σε επαγρύπνηση βρίσκονται οι αρμόδιες υπηρεσίες στην Κύπρο, στον απόηχο του χθεσινού τρομοκρατικού χτυπήματος στην καρδιά της Ευρώπης, στις Βρυξέλλες.
 
Όπως ανέφερε στο ΡΕΠΟΡΤΕΡ Online ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ιωνάς Νικολάου, με στόχο την ετοιμότητα στα θέματα πρόληψης της τρομοκρατίας και άλλων πιθανών κινδύνων, η αστυνομία εφαρμόζει σχέδιο αυξημένης ασφάλειας, το οποίο περιλαμβάνει ενισχυμένη αστυνόμευση σε λιμάνια, αεροδρόμια, οδοφράγματα και ευρύτερα την πράσινη Γραμμή, εμπορικά κέντρα, σχολεία και ξένες Πρεσβείες.
 
Ο Ιωνάς Νικολάου τόνισε ότι παράλληλα επαναξιολογούνται τα διάφορα μέτρα για ενδυνάμωση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων, σε ενδεχόμενο απειλής.  Μεταξύ άλλων, τα μέτρα αυτά περιλαμβάνουν συνεργασία με άλλα ευρωπαϊκά κράτη για σκοπούς ασφάλειας, εντονότερη παρουσία της αστυνομίας στους δρόμους και κυρίως σε σημεία υψηλότερου κινδύνου, ακόμα και συνεργασία με ιδιωτικές εταιρείες ασφάλειας.  
 
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει συνεργασία και ανταλλαγή πληροφοριών με την Interpol και τη Europol καθώς επίσης και με ξένες υπηρεσίες. Αστυνομικές πηγές ανέφεραν στο ΡΕΠΟΡΤΕΡ Online ότι υπάρχει έντονη επαγρύπνηση για το θέμα των οδοφραγμάτων και των κατεχομένων.
 
Την ίδια ώρα, γίνεται βολιδοσκόπηση για το κατά πόσον θα γίνει τελικά στις Βρυξέλλες η έκτακτη συνάντηση των υπουργών Εσωτερικών και δικαιοσύνης της ΕΕ.  Αν δεν ανοίξουν τα αεροδρόμια, δεν θα υπάρξει τρόπος μετάβασης των υπουργών στις Βρυξέλλες, ενώ ήδη κάποιοι δήλωσαν ότι δεν θα  παρευρεθούν.
 
 

Δειτε Επισης

Διαβεβαιώσεις από το ΔΣ του ΡΙΚ-«Μετά την 1η Απριλίου θα καταβληθούν οι μισθοί»
Περιμένει απαντήσεις ΥΠΑΝ για τους αντικαταστάτες και αποφασίζει για λήψη μέτρων η ΠΟΕΔ
Περίπου 250 νοσηλευτές με απόσπαση στον ΟΚΥπΥ δεν εκτελούν νοσηλευτικά καθήκοντα
«Συνελήφθη» επικριτής της διαφθοράς στα κατεχόμενα
Ζητά μόνιμες λύσεις στα προβλήματά των συνταξιούχων η ΕΚΥΣΥ
Στελέχωση των σχολείων με επιμελητές συζήτησαν ΑΣΔΥΚ και Υπουργείο Παιδείας
Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου η Πνευμονολογική Εταιρεία-«Κίνδυνος για ευάλωτες ομάδες η σκόνη»
Οι Υπηρεσίες Εφημερίας Προσωπικού Ιατρού κατά τα Σαββατοκύριακα
Ζητούν έρευνα και απόδοση ευθυνών οι συντεχνίες ΡΙΚ για την μη έγκαιρη καταβολή μισθών
Παρουσίασε το σχέδιο με τις 50 δράσεις για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών ο ΥΠΕΣ