ΠΑΣΥΝΟ: «Βρισκόμαστε σε ένα τέλμα»

  Έκκληση προς τον Υπουργό Υγείας για «εποικοδομητικό διάλογο» απηύθυνε εκ νέου ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΠΑΣΥΝΟ Θεόδωρος Πετέλης, λέγοντας ότι με τις μέχρι τώρα οι επαφές των δύο πλευρών «βρισκόμαστε σε ένα τέλμα», με την Κυβέρνηση να μην θέτει οποιαδήποτε εποικοδομητική πρόταση προς συζήτηση.

Ο κ. Πετέλης προέβη σε δηλώσεις, μετά από συνάντηση που είχε σήμερα το μεσημέρι αντιπροσωπεία της ΠΑΣΥΝΟ με τον Υφυπουργό παρά τω Προέδρω Κωνσταντίνο Πετρίδη, για να ενημερωθεί για το νομοσχέδιο για τους έκτακτους στη δημόσια υπηρεσία.

Ο κ. Πετέλης διαχώρισε το συγκεκριμένο νομοσχέδιο από τα αιτήματα της συντεχνίας για ένταξη στις επιστημονικές δομές και για την αξιολόγηση, λέγοντας ότι αυτά αφορούν δύο ξεχωριστά νομοσχέδια, για τα οποία απαιτείται συζήτηση, στη βάση σοβαρών προτάσεων.

Αν δεν ξεκινήσει ένας σοβαρός διάλογος, θεωρώ ότι δεν μπορούμε να αναστείλουμε τα οποιαδήποτε απεργιακά μέτρα, είπε ο κ. Πετέλης. Για τα αιτήματα του κλάδου, συνέχισε, δεν υπάρχει μέχρι στιγμής καμία πρόταση από την πλευρά της Κυβέρνησης.

Διερωτήθηκε, εξάλλου, πώς μπορεί να προχωρήσει η ΠΑΣΥΝΟ στην άρση των απεργιακών μέτρων, στην απουσία τέτοιας πρότασης ή πρόθεσης από πλευράς της Κυβέρνησης.

Συμπλήρωσε ότι γίνεται διάλογος με τον Υπουργό Υγείας, ο οποίος διεξάγεται «σχεδόν σε καθημερινή βάση» και είπε ότι η συντεχνία δεν αρνείται το διάλογο αυτό.

Όπως ανέφερε, όμως, οι θέσεις που προτάσσονται στο συγκεκριμένο διάλογο δεν είναι «σοβαρές προτάσεις» που θα οδηγήσουν στην άρση των απεργιακών μέτρων.

Συμπλήρωσε ότι στην παρούσα φάση, δεν υπάρχει μεταξύ των αιτημάτων θέμα κόστους, λέγοντας ότι η συντεχνία εισηγείται τη σταδιακή και σε βάθος χρόνου ένταξη στις επιστημονικές δομές και στις μισθολογικές αναβαθμίσεις. «Δεν είναι κάτι το οποίο άμεσα συζητούμε» είπε.

Σε παρατήρηση ότι με την ικανοποίηση των αιτημάτων «ανοίγει ο ασκός του Αιόλου», ο κ. Πετέλης είπε ότι οι φορολογούμενοι θα πρέπει να διερωτηθούν ποια ποιότητα φροντίδας θέλει να παρέχει το κράτος στους πολίτες.

«Αντιλαμβάνομαι το κόστος του φορολογουμένου» είπε, πρόσθεσε όμως ότι η ανάπτυξη της νοσηλευτικής έχει μειώσει τα κόστη στις χώρες που ζητούν νοσηλευτές με επίπεδο πανεπιστημίου, ενώ επικαλέστηκε σχετικές μελέτες του ΟΟΣΑ.

Ικανοποίηση για το νομοσχέδιο

Αναφερόμενος εξάλλου στο νομοσχέδιο για τους εργοδοτούμενους ορισμένου και αορίστου χρόνου στη δημόσια υπηρεσία, ο κ. Πετέλης είπε ότι πρόκειται για ένα πάγιο αίτημα της ΠΑΣΥΝΟ, το οποίο η συντεχνία ζητούσε εδώ και καιρό.

Είμαστε ικανοποιημένοι στην παρούσα φάση, βλέποντας τις προθέσεις της Κυβέρνησης να προχωρήσει και να διορθώσει τις συγκεκριμένες στρεβλώσεις, που αφορούσαν και τους νοσηλευτές, είπε.

Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι διορθώνεται η αποκοπή του 10%, ενώ καταργούνται πλέον τα 15ημερα συμβόλαια.

«Θα μελετήσουμε ενδελεχώς το συγκεκριμένο νομοσχέδιο τις προσεχείς ημέρες, ώστε να μπορέσουμε γρήγορα και άμεσα να δώσουμε τις δικές μας θέσεις και διευκρινήσεις» είπε ο κ. Πετέλης, ενώ εξέφρασε την ελπίδα, αυτό να εγκριθεί από την παρούσα Βουλή.

 

 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αναμένουν να δουν στην πράξη την εργοδότηση αλλοδαπών οι επιχειρήσεις-«Μύθος» για φθηνή λύση
Τι προνοεί το Σύνταγμα για παύση κρατικού αξιωματούχου και η απόφαση Τρύφωνος που θα βρεθεί στο επίκεντρο
Μια προεκλογική εκστρατεία που δεν είναι σαν τις άλλες μπαίνει στην τελική ευθεία
Ένα βήμα πριν το «record» στα σχολεία υψηλού κινδύνου-Σε επαγρύπνηση οι φρουροί για τις λαμπρατζιές
Στόλτενμπεργκ: Δεν είναι πολύ αργά για να κερδίσει η Ουκρανία τον πόλεμο
Παρασκηνιακές συνεννοήσεις Ισραήλ-Τουρκίας για τουρκικό ανθρωπιστικό στολίσκο στη Γάζα
BINTEO: Τύπος πήγε σε πλυντήριο αυτοκινήτων το Cybertruck της Tesla και το μετάνιωσε
Μέσα από χίλια μύρια κύματα ψηφίστηκε ο νόμος που επιτρέπει την ταυτοποίηση χρηστών καρτοκινητών
Εγκρίθηκε από τη Βουλή σχέδιο ψηφίσματος για δικαίωμα στο καθαρό περιβάλλον
Αναβρασμός στα αμερικανικά πανεπιστήμια με εκατοντάδες συλλήψεις-Τεταμένες κινητοποιήσεις κατά του πολέμου στη Γάζα