Τροκάζ: Τα μηνύματα συμπαράστασης η καλύτερη απόδειξη σχέσεων Γαλλίας-Κύπρου

Τα εκατοντάδες μηνύματα συμπαράστασης των Κυπρίων πολιτικών και απλών ανθρώπων προς τη γαλλική πρεσβεία στη Λευκωσία, μετά την καταστροφική πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων, είναι η καλύτερη ένδειξη και απόδειξη της πραγματικότητας σε ό,τι αφορά το επίπεδο των διμερών σχέσεων της Γαλλίας και της Κύπρου, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Γάλλος Πρέσβης στην Κύπρο, Ρενέ Τροκάζ.

Έχουμε λάβει εκατοντάδες μηνύματα συμπαράστασης και από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, από άλλους πολιτικούς αλλά και από απλούς ανθρώπους και είναι όλα πολύ συγκινητικά, είπε ο κ. Τροκάζ εκφράζοντας ευχαριστίες και ευγνωμοσύνη για τη συμπαράσταση των κυπριακών αρχών, φορέων καθώς και απλών πολιτών προς τη χώρα του.

Πέραν των όσων δικαιολογημένα λέγονται για την ποιότητα των διμερών σχέσεων της Γαλλίας και της Κύπρου αυτή είναι μια ένδειξη της πραγματικότητας και της ανθρώπινης διάστασης των σχέσεων αυτών, και εγώ δεν βλέπω να υπάρχει καμία καλύτερη ένδειξη και απόδειξη αυτής της πραγματικότητας, σημείωσε ο Γάλλος Πρέσβης.

Ο κ. Τροκάζ σημείωσε τη θλίψη που επικρατεί για το χθεσινό συμβάν και πρόσθεσε: «Τώρα θα προσπαθήσουμε όσο γίνεται όπως είπε και ο ίδιος ο Γάλλος Πρόεδρος να ξανακτίσουμε τον ναό, το μνημείο, στα χρόνια που μας έρχονται. Αυτό δεν είναι κάτι που θα γίνει σε δυο εβδομάδες. Πρέπει να βρούμε τους πόρους, τη χρηματοδότηση, γίνονται κάποιες προσπάθειες. ‘Ηδη γενναιόδωροι δωρητές ανακοίνωσαν ότι θα διαθέσουν 300 εκατομμύρια ευρώ που είναι ένα αξιοσέβαστο ποσό», επεσήμανε ο Γάλλος Πρέσβης.

Σε ανάρτησή του στο twitter, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε ότι  "με θλίψη πληροφορήθηκα για την πυρκαγιά στον περίφημο καθεδρικό ναό #NotreDame, ένα παγκόσμιας σημασίας μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς. Παρακολουθούμε με ανησυχία την εξέλιξη και μεταβιβάζω τη συμπάθεια και συμπαράστασή μας στη Γαλλία και στον φίλο Πρόεδρο @EmmanuelMacron".

Δειτε Επισης

Την Κυριακή η αλλαγή της ώρας-Πάνε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά
Δίωρη στάση εργασίας από τους χαμηλόμισθους της ΙΣΟΤΗΤΑΣ-Φωνές για στασιμότητα στην ανέλιξη
Δεν υποχωρεί η σκόνη, παραμένει η θερμή αέρια μάζα-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Διφορούμενες οι αντιδράσεις για τα μέτρα-Φόβοι για νέα φυγή στα κατεχόμενα για καύσιμα
Υπουργός Υγείας: Προσδοκία στήριξης από διεθνή κοινότητα για λύση στο Κυπριακό
Kατάργηση φορολόγησης εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
Ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Ολομέλεια
Ανησυχία Βουλευτών για μείωση του αποθεματικού του Ταμείου ΑΠΕ και ΕΞΕ
Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα