Καθημερινός κίνδυνος για τους οδηγούς η λωρίδα του αυτοκινητόδρομου στο ύψος του Κόρνου

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Κόρνου εκφράζει τη λύπη του για την κωλυσιεργία, όπως αναφέρει, που παρατηρείται στο Τμήμα Δημοσιών Έργων "για ένα χρόνιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τόσο οι κάτοικοι της κοινότητας αλλά και εκατοντάδες συμπολίτες μας που χρησιμοποιούν την πρόσβαση του αυτοκινητόδρομου Λευκωσίας-Λεμεσού  από τον Κόρνο με κατεύθυνση τη Λευκωσία".

"Στο συγκεκριμένο σημείο η λωρίδα επιτάχυνσης είναι εκτός προδιαγραφών, σύμφωνα με το ίδιο το τμήμα,  γεγονός που ελλοχεύει καθημερινούς κινδύνους για τους οδηγούς" αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Προσθέτει ότι η λωρίδα επιτάχυνσης λόγω ανεπαρκούς απόστασης αναγκάζει τον οδηγό να εισέρχεται απότομα στη λωρίδα κυκλοφορίας με αποτέλεσμα να κινδυνεύει από τα διερχόμενα οχήματα που κινούνται στην ίδια κατεύθυνση. Το πρόβλημα, αναφέρει, τέθηκε ενώπιον του αρμοδίου τμήματος προ δεκαετίας χωρίς όμως να ληφθεί κανένα μέτρο.

Ταυτόχρονα προστίθεται ότι το θέμα συζητήθηκε και σε πολλές περιφερειακές συσκέψεις πρώην  υπουργών  Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων και ότι παρά τις δεσμεύσεις που δόθηκαν το πρόβλημα εξακολουθεί να υφίσταται.

"Γραπτές διαβεβαιώσεις δόθηκαν και από το γραφείου του προέδρου της Δημοκρατίας ότι το έργο αυτό μαζί με τη δημιουργία εισόδου προς Λεμεσό θα εντασσόταν στο δημοσιονομικό πλαίσιο του 2018-2020" αναφέρεται.

Σημειώνεται ότι τις ίδιες γραπτές διαβεβαιώσεις έλαβαν από το Τμήμα Δημοσιών Έργων που έκαναν αναφορά για έναρξη του έργου πριν το τέλος του 2018.

"Το Κοινοτικό Συμβούλιο Κόρνου είχε πρόσφατα αποφασίσει τη λήψη δυναμικών μέτρων ως ένδειξη διαμαρτυρίας αλλά ανέστειλε την απόφαση του μετά τις διαβεβαιώσεις ότι το έργο θα ξεκινούσε εντός του 2018 και για το σκοπό αυτό υπήρχε πρόνοια στον προϋπολογισμό του κράτους το ποσό των € 200.000 για έναρξη του. Δυστυχώς η αντιμετώπιση αυτή δεν αφήνει άλλη επιλογή από την επαναφορά της απόφασης του συμβουλίου" καταλήγει η ανακοίνωση.
 

Δειτε Επισης

Διερευνά τα παράπονα καταναλωτών για υψηλούς λογαριασμούς υδατοπρομήθειας ο Δήμος Πάφου
Θλίψη για την απώλεια της Ελένης Νικήτα εκφράζει το Υφυπουργείο Πολιτισμού
Πέραν των 18 χιλιάδων ατόμων εξυπηρετούν τα Επιμορφωτικά Κέντρα
Διακοπές ηλεκτροδότησης την Παρασκευή σε κοινότητες Λεμεσού και Λάρνακας
Ενέκρινε οδηγία για το δικαίωμα των καταναλωτών για επισκευή προϊόντων το Ευρωκοινοβούλιο
Άγγιξαν τα 155 εκατομμύρια οι διελεύσεις από το άνοιγμα των οδοφραγμάτων ισχυρίζονται στα κατεχόμενα
Τελευταία η Κύπρος στην ΕΕ σε διαδικτυακές αγορές έντυπων και ψηφιακών βιβλίων
Εντός του 2024 η νομοθετική ρύθμιση της πρακτικής εργασίας των φοιτητών
Ανακαλείται το Physiomer Baby Unidoses-Η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας
Τα προβλήματα στον παραλιακό πεζόδρομο Λεμεσού συζητήθηκαν στην Επ. Εμπορίου