Σάββατο 25 Μαϊ, 2019 | Επικοινωνία
trans gif

Παρέμβαση για τη μετακίνηση του χοιροστασίου από την Ορούντα ζητούν από τη Βουλή οι Οικολόγοι

  15/04/2019 17:06
Παρέμβαση για τη μετακίνηση του χοιροστασίου από την Ορούντα ζητούν από τη Βουλή οι Οικολόγοι

Παρέμβαση για τη μετακίνηση του χοιροστασίου από την Ορούντα ζητούν από τη Βουλή οι Οικολόγοι

  15/04/2019 17:06

Άμεση παρέμβαση για απομάκρυνση χοιροστασίων που βρίσκονται κοντά στην οικιστική περιοχή στην Ορούντα ζήτησε το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, μετά τη συζήτηση του θέματος στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών.

Η Αναπληρώτρια Πρόεδρος του Κινήματος Έφη Ξάνθου ανέφερε ότι αποτελεί πισωγύρισμα σε προηγούμενη απόφαση η τοποθέτηση χοίρων με ασθένειες σε παράνομα υποστατικά, κοντά στην οικιστική περιοχή.

Χαρακτήρισε απαράδεκτη τη στάση της επαρχιακής διοίκησης Λευκωσίας, ενώ είπε ότι θα έπρεπε να υπάρξει άμεσα παρέμβαση από το Υπουργείο Εσωτερικών για να επιλυθεί το θέμα και να γίνουν άμεσα οι καταγγελίες προς τα αρμόδια τμήματα.

Παράλληλα ανέφερε ότι στην Επιτροπή Εσωτερικών κατέθεσαν πρόταση νόμου μαζί με το ΔΗΚΟ και το ΔΗΣΥ για δωρεάν στάθμευση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και είπε ότι ελπίζουν ότι πολύ σύντομα θα διευθετηθεί το θέμα, ώστε να προωθηθεί ευρέως η χρήση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Κύπρο.

Σε σχέση με την Επιτροπή Οικονομικών, η κ. Ξάνθου ανέφερε ότι στην Επιτροπή παρουσιάστηκε έκθεση της πολιτικής άμυνας η οποία αναφέρει ότι 120 χωριά στην ελεύθερη Κύπρο βρίσκονται σε κίνδυνο σε περίπτωση πυρκαγιάς, όπως είχε συμβεί στο Μάτι το περασμένο καλοκαίρι. Εξέφρασε την ελπίδα να υπάρξει άμεση η μελέτη και να γίνουν οι απαιτούμενες αλλαγές για να αποτραπεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο και να υπάρξει κινητοποίηση.

Παράλληλα ανέφερε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών ζήτησε κονδύλι για τη μίσθωση ατόμου που έχει αφυπηρετήσει, ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει το σύστημα ηλεκτρονικής καταγραφής ψηφοφόρων στις επερχόμενες εκλογές.

Είναι απαράδεκτο, είπε, εν έτη 2019 να λένε οι αρμόδιες υπηρεσίες ότι αν δεν έρθει πίσω αυτό το άτομο που γνωρίζει το σύστημα ηλεκτρονικής διεξαγωγής, δεν θα γίνουν εκλογές. Ζήτησε το ΥΠΕΣ άμεσα να εκπαιδεύσει άτομα στο συγκεκριμένο σύστημα και να δει αυτά τα προβλήματα ιεραρχίας και μη πλήρωσης των κενών θέσεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας