Πέμπτη 6 Αυγ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Η Πολιτική Συνοχής μέσα από Έκθεση Φωτογραφίας

  15/04/2019 14:42
Η Πολιτική Συνοχής μέσα από Έκθεση Φωτογραφίας

Η Πολιτική Συνοχής μέσα από Έκθεση Φωτογραφίας

  15/04/2019 14:42
Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού (ΥΠΠ), στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος “In4COHESION – Information and Awareness for Cohesion Policy via Media” διοργανώνει Έκθεση Φωτογραφίας, στο Nicosia Mall στη Λευκωσία, 15-21 Απριλίου 2019. Αξίζει να σημειωθεί ότι η έκθεση είχε φιλοξενηθεί και στα εμπορικά κέντρα της Πάφου και της Λεμεσού κατά την περίοδο 1-12 Απριλίου 2019.
 
Οι φωτογραφίες που φιλοξενούνται στην Έκθεση ξεχώρισαν μέσα από τον μαθητικό διαγωνισμό, με θέμα «Χρηματοδοτούμενα και Συγχρηματοδοτούμενα Έργα από την Ευρωπαϊκή Ένωση στην Κύπρο», τον οποίο είχε προκηρύξει το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού κατά την περίοδο Δεκεμβρίου 2018-Φεβρουαρίου 2019. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν όλα τα  δημόσια και ιδιωτικά Γυμνάσια, Λύκεια και οι Τεχνικές Σχολές της Κύπρου, ενώ σκοπός του  ήταν η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών συνολικά γύρω από την Πολιτική Συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.), όπως και η θετική επίδραση που έχει στην καθημερινότητά τους.
 
Οι μαθητές των σχολείων και σχολών αποτύπωσαν, μέσα από τον φωτογραφικό τους φακό, έργα που έχουν χρηματοδοτηθεί από τα ταμεία Πολιτικής Συνοχής στην Κύπρο. Μετά την αξιολόγηση των φωτογραφιών από την κριτική επιτροπή, η οποία ορίστηκε από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, συνολικά 6 μαθητές θα βραβευθούν με δώρα, σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019, στις 10:00 στο Nicosia Mall.
 
Ανάμεσα στα βραβεία που θα δοθούν είναι και 2 εισιτήρια για τις Βρυξέλλες, όπου οι μαθητές και ο συνοδός τους θα λάβουν μέρος στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Νεολαίας. 
 
Περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση μπορείτε να βρείτε εδώ: http://bit.ly/2GrgTz5
 
Το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα “In4COHESION”, στο πλαίσιο του οποίου πραγματοποιείται η έκθεση, υλοποιείται από την ΙΜΗ, το Ευρωπαϊκό Γραφείο Κύπρου, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου, το Πανεπιστήμιο Frederick, το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και την Enoros Consulting, ενώ χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ουσιαστικότερη κατανόηση του ρόλου που διαδραματίζει η Πολιτική Συνοχής στην Κύπρο.
 
Συγκεκριμένα, μέσα από τις δράσεις του Προγράμματος και την ολοκληρωμένη Στρατηγική Επικοινωνίας, οι εταίροι στοχεύουν στην αύξηση της ευαισθητοποίησης αναφορικά με τα έργα που χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή -και ειδικότερα μέσω της πολιτικής για τη Συνοχή- αλλά και για τις θετικές επιδράσεις που έχουν στη ζωή των ανθρώπων και στην ευημερία της εκάστοτε κοινωνίας.
 
Παράλληλα, το “In4COHESION” αποσκοπεί στην επαρκή πληροφόρηση και στην ενθάρρυνση του ανοιχτού διαλόγου, με θέμα την Πολιτική Συνοχής, τα αποτελέσματά της, το ρόλο της στην επίτευξη των πολιτικών προτεραιοτήτων της Ε.Ε. και το μέλλον της. Επιπλέον, ευελπιστεί στην ενθάρρυνση συμμετοχής των πολιτών σε θέματα που αφορούν την Πολιτική Συνοχής, όπως και στον καθορισμό των μελλοντικών προτεραιοτήτων της Ε.Ε..
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας