Επιστράτευσε εκπρόσωπο ασφαλιστικής να εκφοβίσει τα μέλη του για το ΓΕΣΥ ο ΠΑΣΙΝ

Την πολεμική του κατά του Γενικού Σχεδίου Υγείας και την προσπάθεια του να αποτρέψει τα μέλη του από το να ενταχθούν στο ΓΕΣΥ, κορυφώνει ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ιδιωτικών Νοσηλευτηρίων(ΠΑΣΙΝ).
 
Χθες το απόγευμα συνεδρίασε η Εκτελεστική Επιτροπή του ΠΑΣΙΝ, με αντικείμενο συζήτησης την ένταξη ή όχι των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων.
 
Στη συνεδρία, όπως πληροφορείται ο REPORTER, κλήθηκε και παρέστη διευθυντικό στέλεχος συγκεκριμένης ασφαλιστικής εταιρείας(σ.σ. Universal), το οποίο κατά την παρουσίαση στην οποία προέβη ζήτησε από τον ΠΑΣΙΝ, όπως καλέσει τα μέλη του να μην ενταχθούν στο ΓΕΣΥ, αλλά να προχωρήσουν με ένταξή τους στην Πλατφόρμα Ιδιωτικής Ιατρικής. Στην πλατφόρμα, δηλαδή, που στήνεται με πρωτοβουλία της Ένωσης Ιδιωτών Ιατρών Κύπρου και επιχειρείται να παρουσιαστεί από τους εμπνευστές της ως ένα παράλληλο κατ’ ισχυρισμό σωστό ΓΕΣΥ.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πολιτικός αρχηγός καλεί τους γιατρούς να μην ενταχθούν στο ΓΕΣΥ και υπόσχεται πολυασφαλιστικό

Στο πλαίσιο αυτό, το διευθυντικό στέλεχος της συγκεκριμένης ασφαλιστικής εταιρείας, το οποίο αξίζει να σημειωθεί εμφανίστηκε ως να εκπροσωπούσε το σύνολο των ασφαλιστικών εταιρειών, προειδοποίησε πως οι ασφαλιστικές εταιρείες θα τερματίσουν την κάλυψη αποζημιώσεων προς όσα ιδιωτικά νοσηλευτήρια αποφασίσουν, είτε να συνεργαστούν με τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας κατά την πρώτη φάση εφαρμογής του ΓΕΣΥ είτε να ενταχθούν στο ΓΕΣΥ κατά τη δεύτερη φάση, που θα αφορά ως γνωστό και την ενδονοσοκομειακή περίθαλψη.
 
Η χθεσινή εξέλιξη συνιστά, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές που μίλησαν στον REPORTER, την εξελικτική προσπάθεια του ΠΑΣΙΝ να εκφοβίσει τα μέλη του και να αποτρέψει την ένταξή τους στο ΓΕΣΥ. Μια προσπάθεια, ωστόσο, που φαίνεται να πέφτει στο κενό, μιας και ήδη αρκετά ιδιωτικά νοσηλευτήρια έχουν εκφράσει την πρόθεσή τους για ένταξη στο Γενικό Σχέδιο Υγείας.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:«Όχι» στο ΓΕΣΥ από το American Medical Center
 
Θα πρέπει να τονιστεί πάντως ότι, όπως ξεκαθαρίστηκε στον REPORTER από αρμόδια πηγή, ο Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Εταιρειών ουδεμία γνώση ή σχέση είχε με την παρουσία του εκπροσώπου της συγκεκριμένης ασφαλιστικής εταιρείας στη συνεδρία του ΠΑΣΙΝ, και σε καμία περίπτωση το εν λόγω στέλεχος δεν εκπροσωπούσε τον Σύνδεσμο, παρά μόνο την εταιρεία για την οποία εργάζεται.
 
Οι ίδιες πηγές υπογράμμιζαν στον REPORTER πως θέση του Συνδέσμου Ασφαλιστικών Εταιρειών είναι η ήδη δεδηλωμένη, πως οι ασφαλιστικές εταιρείες θα βρίσκονται εκεί για να συμπληρώσουν τα οποιαδήποτε κενά θα υπάρχουν στο ΓΕΣΥ.
 
Την ίδια ώρα, καλά ενημερωμένες πηγές ξεκαθάριζαν στον REPORTER πως καμία ασφαλιστική εταιρεία δεν δικαιούται να προβεί σε επιλογή νοσηλευτηρίων και πως κάτι τέτοιο, πέραν από αντιδεοντολογικό, είναι παράνομο και παράτυπο.
 
Όπως εξηγούσαν συναφώς, κάτι τέτοιο εξυπακούει πως θα πρέπει να προηγηθεί αναπροσαρμογή συμβολαίου του κάθε ασφαλιζόμενου.
 
Η ΟΕΒ
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα αναφορικά με την παρουσία του εκπροσώπου της ασφαλιστικής εταιρείας στη χθεσινή συνεδρία του ΠΑΣΙΝ, η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων(ΟΕΒ), αναφέρει πως ο εν λόγω αντιπρόσωπος έλαβε πρόσκληση από τον ΠΑΣΙΝ στα πλαίσια ενημέρωσης για θέματα που απασχολούν τα νοσηλευτήρια.
 
«Για μας», σημειώνει, «ήταν συνήθης διαδικασία ενημέρωσης και προσεχώς θα προσκληθούν και άλλες ασφαλιστικές εταιρείες  και συνεργάτες για τον ίδιο λόγο».
 
Διαβάστε πιο κάτω αυτούσια την ανακοίνωση της ΟΕΒ:
 
«Μετά από το θόρυβο που δημιουργήθηκε από άρθρο στο διαδίκτυο για την παρουσία αντιπροσώπου ασφαλιστικής εταιρείας στην κεντρική επιτροπή του ΠΑΣΙΝ, δηλώνουμε ότι ο εν λόγω αντιπρόσωπος έλαβε πρόσκληση από τον ΠΑΣΙΝ στα πλαίσια ενημέρωσης για θέματα που απασχολούν τα Νοσηλευτήρια.
 
Για μας ήταν συνήθης διαδικασία ενημέρωσης και προσεχώς θα προσκληθούν και άλλες ασφαλιστικές εταιρείες  και συνεργάτες για τον ίδιο λόγο.
 
Οτιδήποτε πέραν των προαναφερθέντων είναι αναληθές και το καταδικάζουμε ανεπιφύλακτα».
 

Δειτε Επισης

Συννεφιασμένο το σκηνικό του καιρού, αναμένονται βροχές και καταιγίδες το Πάσχα-Πέφτει η θερμοκρασία
Η αντίδραση των αγροτών μετά το χάσμα που προέκυψε από το «e-κοφίνι»-Ζητούν δημιουργία δημοπρατηρίου
Ο Σύνδεσμος Προστασίας Ψυχικής Υγείας συμφωνεί με Μανιφέστο Mental Health Europe ενόψει Ευρωεκλογών
Βοήθεια σε ευάλωτες ομάδες προσφέρουν Εκκλησία, δήμοι και οργανώσεις ενόψει Πάσχα
Εγκρίθηκαν 14 αιτήσεις για υπηκοότητα σε παιδιά μεικτών γάμων
Αποπληρωμή των υποχρεώσεων Δήμων & Κοινοτήτων στο ΤΑΥ, ζητεί ο Δήμος Παραλιμνίου
Κατασχέθηκαν 800 περίπου κιλά κρέας κατόπιν ελέγχων από Κτηνιατρικές Υπηρεσίες
Συνδικαλιστική ελευθερία στον στρατό ζητά η Ισότητα
Συμφωνία συνεργασίας μεταξύ Επιτροπής Δεοντολογίας Αθλητισμού και Γενική Γραμματεία Αθλητισμού Ελλάδας
Οδηγίες Ευαγγέλου να σταματήσει να αποκόπτεται το ΕΕΕ από γυναίκες στα καταφύγια