Τετάρτη 15 Ιουλ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Ο Γιώργος ζει ως άστεγος για μια μέρα στη Φανερωμένη για καλό σκοπό (pics)

Μύρια Οδυσσέως  30/03/2019 14:37
Ο Γιώργος ζει ως άστεγος για μια μέρα στη Φανερωμένη για καλό σκοπό (pics)

Ο Γιώργος ζει ως άστεγος για μια μέρα στη Φανερωμένη για καλό σκοπό (pics)

Μύρια Οδυσσέως  30/03/2019 14:37
Ο Γιώργος Χριστούδιας αψήφησε τη σημερινή κακοκαιρία και, πιστός στο ραντεβού του, έμεινε άστεγος για μια μέρα στην πλατεία της Φανερωμένης στη παλιά πόλη της Λευκωσίας, για καλό σκοπό.

Η εθελοντική δράση «Άστεγος για μια μέρα», αποτελεί δική του ιδέα, την οποία εμπνεύστηκε το διάστημα που ο ίδιος βρέθηκε στις φτωχές παραγκουπόλεις της Βραζιλίας, αλλά και μέσα από τα προσωπικά του βιώματα κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης στην Κύπρο το 2013.
«Μετά το 2013 έμεινα άνεργος. Πέρασα δύσκολες ημέρες. Τα προσωπικά μου βιώματα, όμως, μού έδωσαν δύναμη, άλλαξα τρόπο σκέψης και έβαλα στόχο ζωής την εθελοντική προσφορά με κάθε δυνατό τρόπο», εξήγησε στον REPORTER ο Γιώργος.

Η δράση ανακοινώθηκε, όπως και πέρσι, από τον πολυχώρο «Κόσμος Χωρίς Σύνορα» έχοντας δύο στόχους: Την ευαισθητοποίηση του κόσμου για άτομα τα οποία δυσκολεύονται οικονομικά  και για τη συλλογή τροφίμων, τα οποία, όπως είπε ο Γιώργος, πάνε στοχευμένα σε δύο συνδέσμους. Φέτος τα τρόφιμα θα δοθούν στον Σύνδεσμο Εθελοντών Κύπρου και τον Σύνδεσμο Γονέων και Φίλων Καρδιοπαθών παιδιών.
«Η δράση έχει ανακοινωθεί εδώ και μέρες και ήδη έχει μαζευτεί στον πολυχώρο μεγάλος αριθμός τροφίμων. Αποκορύφωμα της δράσης είναι η σημερινή μέρα, από τις 9:00 το πρωί του Σαββάτου μέχρι τις 9:00 το πρωί της Κυριακής. Φέτος είναι η δεύτερη χρονιά και στόχος μας είναι να συνεχίσει να γίνετε κάθε χρόνο. Να γίνει ένας θεσμός», ανέφερε ο Γιώργος.

Μέσα από τις δράσεις του πολυχώρου, ο Γιώργος διαπίστωσε πως στην Κύπρο υπάρχει η μεταξύ μας αλληλεγγύη αλλά θεωρεί πως η κοινωνία μας είναι αποστασιοποιημένη. «Υπάρχει η ευαισθησία που μας χαρακτηρίζει σαν λαό αλλά νιώθω ότι πολλές φορές υπάρχει αδιαφορία».
Ο Γιώργος Χριστούδιας μας μίλησε και για τη γενικότερη δράση του πολυχώρου «Κόσμος χωρίς Σύνορα», ο οποίος  έχει ως σκοπό της προώθηση του εθελοντισμού και του πολιτισμού στην Κύπρο εδώ και δύο χρόνια μέσα από σεμινάρια και άλλες δραστηριότητες.

Όσοι θέλουν να προσφέρουν και να στηρίξουν την πρωτοβουλία μπορούν να περάσουν από την πλατεία της Φανερωμένης, προσφέροντας τρόφιμα όπως μακαρόνια, κονσέρβες και δημητριακά, καθ΄όλη τη διάρκεια της δράσης, όπως επίσης και στο κτίριο όπου στεγάζεται ο πολυχώρος «Κόσμος χωρίς σύνορα», που βρίσκεται στην οδό Αμμοχώστου 20 στη Λευκωσία.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας