Προκήρυξη του Διαγωνισμού Ρομποτικής ROBOTEX

Μετά την τεράστια επιτυχία των δύο προηγούμενων διοργανώσεων, ο Κυπριακός Σύνδεσμος Πληροφορικής (Cyprus Computer Society-CCS) διοργανώνει τον 3ο Παγκύπριο Διαγωνισμό Ρομποτικής Robotex που θα γίνει στις 29 και 30 Ιουνίου, στο Αθλητικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Κύπρου.
 
O διαγωνισμός Robotex Cyprus 2019 τελεί υπό την αιγίδα της A.E. Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κου Νίκου Αναστασιάδη.  
 
Με συνδιοργανωτές το Πανεπιστήμιο Κύπρου και τον Οργανισμό Νεολαίας (ΟΝΕΚ) και με στρατηγικό συνεργάτη τη Cyta, το Robotex Cyprus επανέρχεται για τρίτη συνεχή χρονιά με νέες προκλήσεις, διαγωνισμούς και ρομποτικές πλατφόρμες. Αναμένεται ότι ο αριθμός συμμετοχών σε ομάδων, παικτών και ρομπότ θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.
 
Ο 3ος Παγκύπριος Διαγωνισμός Ρομποτικής Robotex εγκρίθηκε από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και το Ψηφιακό Πρωταθλητή και στηρίζεται από την Τράπεζα Κύπρου ως Youth Supporter, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ως Educational Innovation Leader, το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας ως χρυσό χορηγό και άλλους εμπλεκόμενους φορείς. 
 
Ο Διαγωνισμός Robotex Cyprus 2019 διοργανώνεται στη βάση των κανονισμών του αντίστοιχου Παγκόσμιου διαγωνισμού και απευθύνεται σε μαθητές όλων των ηλικιών (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο), φοιτητές, στρατιώτες και ενήλικες με ενδιαφέρον στη ρομποτική τεχνολογία.  Η συμμετοχή στο Διαγωνισμό είναι δωρεάν και το βραβείο για τις νικήτριες ομάδες θα είναι, μεταξύ άλλων, το δικαίωμα τους για συμμετοχή στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό ROBOTEX στην Εσθονία.
 
Οι ενδιαφερόμενοι με τη βοήθεια του προπονητή-εκπαιδευτή, καλούνται να ετοιμάσουν ομάδες , για να δημιουργήσουν ρομπότ τα οποία  θα διαγωνιστούν στις  διάφορες προκλήσεις της διοργάνωσης.
 
Οι προκλήσεις όπως το ράλλυ μεταξύ ρομπότ, μονομαχία μεταξύ δύο ρομπότ (SUMO) και έξοδος ρομπότ από λαβύρινθο (MAZE) καθώς και η έκθεση κατασκευών (educational robotics) των παιδιών του δημοτικού, αναμένεται να έχουν απήχηση όχι μόνο στους νεαρούς διαγωνιζομένους, αλλά και στους φίλους και στις οικογένειές τους, που θα παρευρεθούν για να τους υποστηρίξουν.
 
Όσοι μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικοί και γονείς ενδιαφέρονται να δημιουργήσουν ομάδα συμμετοχής μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα www.robotex.org.cy και να εγγραφούν μέχρι τις 26 Μαΐου 2019.
 
Λίγα λόγια για τη διοργάνωση
 
Ο Παγκύπριος Διαγωνισμός Ρομποτικής Robotex πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στις 25 Ιουνίου το 2017 και καθιερώθηκε ως θεσμός, σε συνεργασία με τους διοργανωτές του αντίστοιχου Παγκόσμιου Διαγωνισμού, τον οργανισμό NPO ROBOTEX Εσθονίας
 
Οι δύο προηγούμενες διοργανώσεις είχαν τεράστια απήχηση, με τις συμμετοχές να ξεπερνούν κάθε προσδοκία. Συγκεκριμένα στο Robotex Cyprus 2018 που πραγματοποιήθηκε στις 23 και 24 Ιουνίου στο Πανεπιστήμιο Κύπρου συμμετείχαν 871 παίκτες, στην τελετή βράβευσης που έγινε το Σεπτέμβριο στην κατάμεστη αίθουσα της Τράπεζας Κύπρου διακρίθηκαν 125 άτομα, ενώ 200 άτομα αποτελούσαν την Κυπριακή αποστολή που ταξίδεψε στην Εσθονία για τον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Robotex το Νοέμβριο. Η διοργάνωση προσέλκυσε μεγάλη δημοσιότητα στα ΜΜΕ και ιδιαίτερα στα κοινωνικά δίκτυα.
 
Σκοπός της διοργάνωσης είναι η προώθηση και αναβάθμιση της ρομποτικής στη χώρα μας, ενώ αποτελεί ένα σημαντικό έργο, που ενδυναμώνει διάφορους τομείς, όπως τεχνολογία, παιδεία, εκπαίδευση και νεολαία.  Στην Κριτική Επιτροπή του Robotex Cyprus 2019  θα συμμετέχουν ακαδημαϊκοί από όλα τα δημόσια και ιδιωτικά κυπριακά Πανεπιστήμια και στην Οργανωτική Επιτροπή επαγγελματίες και φοιτητές του κλάδου της Πληροφορικής.
 
Το Robotex Cyprus 2019 διοργανώνει το CCS (www.ccs.org.cy), ο ανεξάρτητος, μη κερδοσκοπικός, επαγγελματικός και επιστημονικός Σύνδεσμος, που έχει ως στόχο την  προώθηση και αναβάθμιση του τομέα της Πληροφορικής και Τεχνολογίας στην Κύπρο.
 
H διοργάνωση στηρίζεται από κρατικούς φορείς, επαγγελματικούς συνδέσμους και ιδιωτικές επιχειρήσεις: Αργυροί Χορηγοί είναι η μοναδική κυπριακή εταιρία κατασκευής ρομπότ ENGINO και το Ινστιτούτο Μηχανικής και Τεχνολογίας – Παράρτημα Κύπρου.  Χάλκινοι Χορηγοί είναι το ECDL (European Computer Driving License) το ΕΤΕΚ η Novatex και η Supernova. Υποτροφίες προσφέρουν όλα τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια: Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Frederick, UCLAN και Neapolis. Υποστηρικτές είναι οι οργανισμοί: ΚΙΟΣ, Arnolds, Gra.des, Matrix & Braingame.  Συνεργάτες είναι οι Σύνδεσμοι ACM, ΙΕΕΕ, Σύνδεσμος Καθηγητών Πληροφορικής και Σύνδεσμος Καθηγητών Πληροφορικής και Τεχνολογίας.
 
 
Κοινωνικά δίκτυα:
Ακολουθείστε ενημερώσεις στο #RobotexCy  

Δειτε Επισης

Έκκληση ΟΣΑΚ για ενεργοποίηση ιατρικού προφίλ στο λογισμικό ΓεΣΥ
Στους 27 βαθμούς η θερμοκρασία-Σκόνη στην ατμόσφαιρα κατά διαστήματα
Το Υπουργείο Γεωργίας καλεί το κοινό να προστατεύσει την κυπριακή τουλίπα
Πλάνο για κοινό «ευρωπαϊκό πτυχίο» προωθεί η Κομισιόν
Εργασίες συντήρησης του Δικτύου Υψηλής Τάσης στην Επαρχία Πάφου
Για τις δράσεις του Συνδέσμου «Προμηθέας» ενημερώθηκε ο Υπουργός Υγείας
Πόρισμα διοικητικής έρευνας Ακάμα και χρονοδιάγραμμα ζητά η Επιτροπή Περιβάλλοντος
Σε άλλη χώρα γεννήθηκε το 22,7% των κατοίκων της Κύπρου
Συζήτησαν για Ακάμα και περιοχές Νατούρα Οικολόγοι και Επίτροπος Περιβάλλοντος
Τις επόμενες ημέρες αναμένει η Βουλή τη νέα πρόταση για το «Θυμέλη»