Θα αποζημιωθούν οι αγρότες, εάν τους προκάλεσε ζημιές το χαλάζι

Ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστας Καδής, δήλωσε πως το Υπουργείο του δεν έχει ξεκάθαρη εικόνα για τις ζημιές που προκλήθηκαν χτες σε περιοχές της επαρχίας Πάφου από τη χαλαζόπτωση, προσθέτοντας, ωστόσο, πως σε κάθε περίπτωση ζημιών θα ξεκινήσει η διαδικασία των αποζημιώσεων, όπου χρειαστεί.

Αυτό που λέχθηκε από αγρότες της περιοχής, είπε ο κ. Καδής, μετά το πέρας της παρέλασης για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, της οποίας δέχτηκε τον χαιρετισμό εκ μέρους της κυβέρνησης, είναι ότι είναι θετικό το γεγονός ότι δεν είχαν ακόμη προχωρήσει στην φυλλοβόληση των αμπελιών, οπότε οι ζημιές είναι περιορισμένες στον τομέα αυτό.

Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, συνέχισε ο κ. Καδής, οι εκτιμητές και από το Τμήμα Γεωργίας και από τον Οργανισμό Γεωργικής Ασφάλισης όπου χρειαστεί θα επισκεφτούν τις πληγείσες περιοχές για να προσδιορίσουν τις ζημιές και για να ξεκινήσει η διαδικασία των αποζημιώσεων όπου αυτό δικαιολογείται.

Σε σχέση με την μονάδα αφαλάτωσης της Πάφου, ο Υπουργός Γεωργίας είπε πως αυτή προχωρά κανονικά και πως ανεξάρτητα με τις βροχές προχωρεί το Υπουργείο του με την ολοκλήρωση του έργου, προσθέτοντας πως αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το καλοκαίρι του 2020.

Ούτως ώστε, σημείωσε - ανεξαρτήτων των καιρικών συνθηκών και της όποιας ανομβρίας προκύψει γιατί αυτό θα υπάρξει μέσα στα επόμενα χρόνια, σύμφωνα με τα στατιστικά και τις προγνώσεις - η Πάφος να είναι αυτόνομη ως προς την ύδρευσή της και με αυτό τον τρόπο θα δοθούν και περισσότερες ανάσες στους αγρότες, ώστε να μην στερούνται το  νερό, όπως έγινε την προηγούμενη χρονιά.  
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Βροχή και καταιγίδα στο μενού του καιρού-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ενισχυτικά μαθήματα εκμάθησης Ελληνικών χρειάζονται 1100 παιδιά στην εκπαίδευση
Αρχές του 2025 η ψηφιοποίηση των αιτήσεων φοιτητικής μέριμνας-Το χρονοδιάγραμμα του ΥΠΟΙΚ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ
Απoρρίφθηκε η προσφυγή Αγοραστού στο Συμβούλιο Εφετών Λάρισας για το μπάζωμα στα Τέμπη
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας
Μισοάδειο βλέπουν το ποτήρι μονογονιοί, πολύτεκνοι και συνταξιούχοι-Θέτουν σειρά αιτημάτων στο τραπέζι