Το ταξίδι… φιλίας του Παναγιώτη-Έτοιμος για τη μεγαλύτερη περιπέτεια της ζωής του

Για πόσους άραγε θα ήταν όνειρο ζωής να ταξιδέψουν σε ολόκληρο τον κόσμο και να γνωρίσουν διαφορετικές κουλτούρες, θρησκείες και εθνικότητες; Πόσοι ζουν και αναπνέουν με το όνειρο να ταξιδέψουν μια μέρα μέχρι την Αυστραλία ή να κάνουν ένα ταξίδι μέχρι την Ινδία; Σίγουρα οι περισσότεροι από εμάς.
 
Ο Παναγιώτης Πολεμίτης από τη Λεμεσό όμως, έφθασε το όνειρο του ένα βήμα πιο μακριά. Αφού ταξίδεψε σε συνολικά 27 χώρες σε Ευρώπη, Ασία και Αυστραλία, μια νέα πρόκληση, τιμητική για τον ίδιο και ολόκληρη την Κύπρο, του κτύπησε την πόρτα.
 
Είναι ένας από τους πέντε που επιλέχθηκαν ανάμεσα σε τριάντα χιλιάδες αιτητές για να συμμετάσχει στο youjuu journey (σημαίνει φιλία στα ιαπωνικά), όπου θα περάσει τις επόμενες εκατό μέρες για να ζήσει με ανθρώπους από άλλες χώρες με διαφορετική κουλτούρα και θρησκεία.
 
Ο Παναγιώτης έγινε γνωστός μέσα από τα ταξίδια του, από τη μέρα που πήρε την απόφαση να ξεφύγει από τη ρουτίνα της καθημερινότητας, αναζητώντας την περιπέτεια και ταξιδεύοντας συνεχώς σε διάφορα μέρη του κόσμου.
 
Πρώτος από τριάντα χιλιάδες
Όλα ξεκίνησαν όταν ένα βράδυ σέρφαρε στο Instagram και βρήκε μπροστά του μια διαφήμιση που έλεγε «θέλεις να ταξιδέψεις για 100 μέρες εντελώς δωρεάν»; Αμέσως σκέφτηκε ότι δεν μπορούσε να ήταν αληθινή η συγκεκριμένη διαφήμιση, ωστόσο έκανε αίτηση.
 
«Η επιλογή ήταν από μια διαδικασία τεσσάρων μηνών. Μέσα από τριάντα χιλιάδες άτομα, αν ερχόσουν πρώτος σε ψήφους θα έμπαινες στον ημιτελικό χωρίς να πρέπει να περάσεις από κριτική επιτροπή».
 
Τελικά, ο Παναγιώτης κατάφερε να κερδίσει σε ψήφους τους αντιπάλους του και μπήκε στην τελική 25άδα.
 
«Μετά έκαναν skype interview στους 25 στον ημιτελικό και θα διάλεγαν δέκα άτομα για τον τελικό. Ακολούθως επισκέφθηκαν και τα δέκα άτομα για να περάσουν μια μέρα μαζί τους. Ήρθαν Κύπρο, λογικά τους άρεσε το φαγητό και με διάλεξαν μέσα στα πέντε άτομα».
Αρχίζει η μεγαλύτερη περιπέτεια της ζωή του
Έτσι όλα πήραν το δρόμο τους και η μεγαλύτερη περιπέτεια της ζωής του Παναγιώτη, θα ξεκινήσει στις επτά του Απρίλη στο Βερολίνο, και σκοπός της είναι να αποδείξει πως όλοι οι άνθρωποι στον πλανήτη είναι συνδεδεμένοι με την φιλιά.
 
Όσον αφορά το κατά πόσον έχει βιώσει κάτι παρόμοιο στο παρελθόν, όπως είναι το youjuu journey, ο Παναγιώτης εξήγησε ότι στα ταξίδια του προσπαθεί να πηγαίνει πάντα σε φίλους που γνώρισε σε άλλα ταξίδια του ή που γνώρισε στο δρόμο για να μείνει στο σπίτι τους.
 
Μάλιστα, έχει ήδη γνωριστεί μέσω μηνυμάτων με όλους τους υπόλοιπους συμμετέχοντες, οι οποίοι είναι όλοι πραγματικά φανταστικοί άνθρωποι και ανυπομονεί, όπως λέει, να τους γνωρίσει από κοντά στο Βερολίνο.
 
«Περιμένω να πάει καλά το ταξίδι αυτό που ετοιμάζομαι να κάνω και μετά λογικά θα έρθω Κύπρο να μεγαλώσω το brand που ξεκίνησα με την ομάδα μου, τον Taksidiotis. Αλλά θα προσπαθήσω να κάνω εκπομπή, γιατί πιστεύω έχω κάτι να προσφέρω στο κυπριακό κοινό που δεν το είδε ξανά στη τηλεόραση από Κύπριο».
 
Ινδία αγάπη μου!
Από τις 27 χώρες που επισκέφθηκε μέχρι σήμερα, η αγαπημένη του είναι η Ινδία, η οποία είναι μια πολύ διαφορετική χώρα και σίγουρα δεν είναι αυτό που πιστεύουν οι περισσότεροι, όπως εξηγεί.
 
«Για πολλούς είναι ένα χάος η Ινδία, άλλοι την λένε βρόμικη. Η αλήθεια είναι πως είναι και χαώδης και βρόμικη, αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Έχει αμέτρητες κουλτούρες , χρώματα, φαγητά και πανέμορφη φύση».
 
Πλέον, ο Παναγιώτης έχει μπροστά του μια τεράστια πρόκληση, την οποία σίγουρα ανυπομονεί να ζήσει για να αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερες εμπειρίες και βιώματα που θα τον συντροφεύουν σε όλη του τη ζωή.
 

Δειτε Επισης

Τελευταία η Κύπρος στην ΕΕ σε διαδικτυακές αγορές έντυπων και ψηφιακών βιβλίων
Εντός του 2024 η νομοθετική ρύθμιση της πρακτικής εργασίας των φοιτητών
Ανακαλείται το Physiomer Baby Unidoses-Η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας
Τα προβλήματα στον παραλιακό πεζόδρομο Λεμεσού συζητήθηκαν στην Επ. Εμπορίου
Το 55% της αγοράς οίνου καλύπτεται από κυπριακές ποικιλίες και 45% από ξένες
Υπ. Παιδείας: Να δώσουμε τα εφόδια για πολίτες που θα συμβάλουν στην επανένωση
Έλεγχοι από την Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή σε πάνω από 300 περίπτερα
Νομοθετική ρύθμιση πρακτικής άσκησης φοιτητών προωθεί η Κυβέρνηση
Την επαναπροκήρυξη Σχεδίου Ρύθμισης Οφειλών προσφύγων συζήτησε η Επιτροπή Προσφύγων
Διαβούλευση για Νομοσχέδιο τ/κ περιουσιών ζητά από Κυβέρνηση η Επιτροπή Προσφύγων