Ο κυπριακός Ελληνισμός τιμά σήμερα την 25η Μαρτίου

Με λαμπρότητα τιμάται και φέτος η επέτειος της 25ης Μαρτίου στην Κύπρο. Όπως κάθε χρόνο, επίκεντρο των εκδηλώσεων θα είναι η πανηγυρική δοξολογία στην εκκλησία της Φανερωμένης, ακολουθούμενη από παρελάσεις σε όλες τις πόλεις.
 
Οι επετειακές εκδηλώσεις ξεκινούν με την πανηγυρική δοξολογία στον Ιερό Ναό Φανερωμένης στη Λευκωσία, στις 10 το πρωί, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου και παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας.
 
Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο Ηλίας Φωτόπουλος.
 
Στις 11 το πρωί, ο Νίκος Αναστασιάδης, πλαισιούμενος από τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού και τον Πρέσβη της Ελλάδας, θα δεχθεί τον χαιρετισμό της παρέλασης από εξέδρα μπροστά από το οίκημα της Ελληνικής Πρεσβείας. Στην παρέλαση θα λάβουν μέρος παλαιοί πολεμιστές, φοιτητές, μαθητές, πρόσκοποι, σωματεία και οργανώσεις.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Oι άγνωστες προσπάθειες απελευθέρωσης της Κύπρου κατά την Επανάσταση
 
Ακολούθως, στις 12:15, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραστεί και θα απευθύνει χαιρετισμό στη δεξίωση που παραθέτει η Πρεσβεία της Ελλάδας, με την ευκαιρία της εθνικής επετείου.
 
Η Κυβέρνηση θα εκπροσωπηθεί σε όλες τις κατά τόπους εκδηλώσεις. Στη Λεμεσό θα δεχθεί τον χαιρετισμό της παρέλασης ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, στη Λάρνακα η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, στην Πάφο ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος και στο Παραλίμνι ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας.
 
Στην εκδήλωση στην Πόλη Χρυσοχούς θα παραστεί ο Υφυπουργός Τουρισμού, στα Λατσιά ο Υπουργός Εσωτερικών, στην Αραδίππου η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος και στη Δερύνεια ο Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου.
 
Εκ μέρους της Κυβέρνησης θα δώσουν το παρόν τους στην Αθηένου ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, στο Γέρι ο Γενικός Διευθυντής του Υφυπουργείου Ναυτιλίας και στη Λακατάμεια η Επίτροπος Περιβάλλοντος .
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί λόγω των επετειακών εκδηλώσεων

Δειτε Επισης

Εγκρίθηκε από τη Βουλή σχέδιο ψηφίσματος για δικαίωμα στο καθαρό περιβάλλον
Πράσινο Βουλής για νέες κατηγορίες δανείων από τον Κεντρικό Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών
Εγκρίθηκαν τροποποιητικοί νόμοι για ρυθμίσεις στην καταβολή διαφόρων επιδομάτων
Ψηφίστηκε πρόταση νόμου για δημοσίευση έκθεσης ελέγχων αγοράς από Υπ. Ενέργειας
Πέρασαν από την Ολομέλεια οι νέοι κανονισμοί των Δημοτικών-Ικανοποίηση ΥΠΑΝ, όσα αλλάζουν
Πράσινο Βουλής για χρονική παράταση χρηματοδότησης ελλειμμάτων ΟΚΥπΥ
Θλίψη Υφ. Πολιτισμού για τον θάνατο του Πέτρου Στυλιανού
Θετική η Επ. Υγείας για επέκταση κρατικής χορηγίας ΟΚΥπΥ
Υπεψηφίστηκε ομόφωνα ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-Δυσφορία Βουλής για καθυστέρηση
Δέσμευση Βουλής για εξεύρεση βιώσιμων πολιτικών για καλύτερες συνθήκες εργασίας