Άσπρισε η παραλία της Πέγειας από τη χαλαζόπτωση (pics-video)

Σπάνιας ομορφιάς εικόνες, αλλά και προβλήματα προκάλεσε η χαλαζόπτωση που πλήττει από νωρίς το μεσημέρι τις Επαρχίες Λεμεσού και Πάφου.
 
Ειδικότερα στην Πάφο η χαλαζόπτωση έπληξε την Πέγεια και όλα τα χωριά βορειότερα μέχρι την Πόλη Χρυσοχούς, ενώ στη Λεμεσό χαλαζόπτωση παρατηρήθηκε στις ημιορεινές περιοχές.
 
Φωτογραφίες από Καιρόφιλους, βίντεο από KitasWeather
Από το χαλάζι και τη χαμηλή ορατότητα, η κυκλοφορία στον δρόμο Πάφου-Πόλεως Χρυσοχούς διεξάγετο για ώρα με αρκετά προβλήματα, αφού αρκετή οδηγοί ακινητοποίησαν τα οχήματά τους στην άκρη του δρόμου, μέχρι να βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες.
Την ίδια ώρα στο Τρόοδος παρατηρείται πυκνή χιονόπτωση και για αυτόν τον λόγο όλοι οι δρόμοι που οδηγούν στον Όλυμπο έκλεισαν για την τροχαία κίνηση.
Η κατάσταση του δικού δικτύου
Σύμφωνα με την Αστυνομία, λόγω χιονόπτωσης στην περιοχή Τροόδους, ο δρόμος Προδρόμου – Τροόδους είναι κλειστός για όλα τα οχήματα, ενώ οι δρόμοι προς το Τρόοδος μέσω επαρχίας Λεμεσού είναι ανοικτοί για οχήματα με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες.
 
Ολισθηροί λόγω χαλαζόπτωσης είναι οι δρόμοι Λεμεσού – Αγρού, Γεράσας – Καλού Χωριού, Γεράσας – Λουβαρά, Καλού Χωριού – Λουβαρά, Λάνιας – Μονιάτη – Πλατρών και Σαϊτά – Αμιάντου.
 
Περαιτέρω, λόγω χαλαζόπτωσης και χιονόνερου που σημειώνεται στις περιοχές Παναγιάς και Κύκκου γύρω στις 3.30 το απόγευμα σήμερα Κυριακή, ο δρόμος Παναγιάς – Κύκκου είναι ανοικτός μόνο για οχήματα με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες.
 
Χαλαζόπτωση σημειώνεται και σε περιοχές της επαρχίας Πάφου. Ο δρόμος από Γιόλου προς Στρουμπί, λόγω της χαλαζόπτωσης, έχει καταστεί ολισθηρός.
 
Στην περιοχή του Τροόδους επικρατεί ομίχλη και η ορατότητα για τους οδηγούς είναι περιορισμένη.
 
Καλούνται οι διερχόμενοι οδηγοί να κινούνται με ασφαλή, χαμηλή ταχύτητα, διατηρώντας απόσταση ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα, έχοντας αναμμένα τα φώτα πορείας ή φώτα ομίχλης των οχημάτων τους.
 
Η πρόβλεψη της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας
Απόψε ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος, παρόλο που παροδικά θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, μέτριοι 4 αλλά παροδικά στα προσήνεμα, μέχρι ισχυροί 5 μποφόρ.
 
Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη στα δυτικά, τοπικά μέχρι ταραγμένη στα νότια, ταραγμένη στα βόρεια και τοπικά μέχρι κυματώδης στα ανατολικά.
 
Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 8 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 10 στα υπόλοιπα παράλια και στους μείον 1 βαθμό στα ψηλότερα ορεινά, όπου θα σχηματιστεί παγετός.
 
Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 και παροδικά στα νοτιοανατολικά μέχρι ισχυροί 4 με 5 Μποφόρ, για να τραπούν μέχρι το απόγευμα κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί μέτριοι 4 και τοπικά ισχυροί 5 Μποφόρ.
 
Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό και τα δυτικά παράλια, γύρω στους 20 στα υπόλοιπα παράλια και στους 10 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
 
Την Τρίτη ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, ενώ το απόγευμα θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.
 
Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος και από το μεσημέρι και μετά αναμένονται τοπικά βροχές και πιθανό μεμονωμένη καταιγίδα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα.
 
Την Πέμπτη αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα είναι λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Δειτε Επισης

Νέες παράτυπες εργασίες στον Ακάμα καταγγέλλουν περιβαλλοντικές οργανώσεις
Στήριξη στον ΚΟΑΠ δήλωσε ο ΓΓ ΑΚΕΛ στον Επίτροπο Αγροτικών Πληρωμών
Ο ΣΕΑΠΕΚ καλεί αρμόδιες αρχές να εγκύψουν στο θέμα περικοπών συστημάτων ΑΠΕ
Νέος γύρος διαβουλεύσεων με τα κόμματα για τους χαμηλόμισθους από την Ισότητα
Η ανάγκη πάταξης αθέμιτων πρακτικών για γεωργικά προϊόντα τέθηκε στην Επιτροπή Γεωργίας
Μη τήρηση δεσμεύσεων και αδράνεια για το Περνέρα διαπίστωσε η Βουλή
Ήρθε στην Κύπρο για διακοπές και βρέθηκε στην εντατική μετά από δάγκωμα φιδιού
Επαφές Επικεφαλής Επιστήμονα στο Τόκιο για συνεργασία σε έρευνα και καινοτομία
Ανακαλείται μείγμα για κοτόπουλο λόγω εντοπισμού αλλεργιογόνου ουσίας (pic)
Για τα μέτρα της Κύπρου για μείωση θαλάσσιας ρύπανσης μίλησε η Υπ. Περιβάλλοντος στο OOC-9