ΒΙΝΤΕΟ: Ξεκίνησε η χιονόπτωση στο Τρόοδος-Αλλάζει ριζικά το σκηνικό του καιρού

Επιβεβαιώθηκαν οι προβλέψεις της Μετεωρολογικής υπηρεσίας και από νωρίς το μεσημέρι άρχισε εκ νέου, μετά από λίγες εβδομάδες η χιονόπτωση στο Τρόοδος.
 
Συγκεκριμένα γύρω στις 12 ξεκίνησε αραιή χιονόπτωση που αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι το βράδυ.
 
Σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία το απόγευμα ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα κυρίως στα ορεινά, δυτικά και νότια.
 
Δείτε βίντεο από το KitasWeather:
Στα ψηλότερα ορεινά πιθανό να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ως βορειοανατολικοί και τοπικά στα δυτικά ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 και στα ανατολικά, νότια όπως και τοπικά στα βόρεια ισχυροί 5 Μποφόρ.
 
Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη, αλλά στα ανατολικά και τα βόρεια θα είναι μέχρι ταραγμένη. Απόψε ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος, παρόλο που παροδικά θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, μέτριοι 4 αλλά παροδικά στα προσήνεμα, μέχρι ισχυροί 5 μποφόρ.
 
Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη στα δυτικά, τοπικά μέχρι ταραγμένη στα νότια, ταραγμένη στα βόρεια και τοπικά μέχρι κυματώδης στα ανατολικά.
 
Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 8 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 10 στα υπόλοιπα παράλια και στους μείον 1 βαθμό στα ψηλότερα ορεινά, όπου θα σχηματιστεί παγετός.
 
Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 και παροδικά στα νοτιοανατολικά μέχρι ισχυροί 4 με 5 Μποφόρ, για να τραπούν μέχρι το απόγευμα κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί μέτριοι 4 και τοπικά ισχυροί 5 Μποφόρ.
 
Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό και τα δυτικά παράλια, γύρω στους 20 στα υπόλοιπα παράλια και στους 10 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
 
Την Τρίτη ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος, ενώ το απόγευμα θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.
 
Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος και από το μεσημέρι και μετά αναμένονται τοπικά βροχές και πιθανό μεμονωμένη καταιγίδα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα.
 
Την Πέμπτη αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα είναι λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.
 

Δειτε Επισης

Αυξημένη η σκόνη στην ατμόσφαιρα-Αναμένονται βροχές και καταιγίδες
Αναχώρησε από Κύπρο πλοίο του Βρετανικού Ναυτικού-Συνδράμει στην παροχή βοήθειας στη Γάζα
Παραμένει η σκόνη στην ατμόσφαιρα-Στους 32 βαθμούς η θερμοκρασία
Στο περίμενε ακόμη οι εκπαιδευτικοί των ΚΙΕ για τη στελέχωση-Εξελίξεις την ερχόμενη εβδομάδα
Εγκατάσταση ανελκυστήρων σε 115 πολυκατοικίες, απέμειναν άλλες 253-Το αναλυτικό πλάνο του ΥΠΕΣ
Πάνω από 1,100 κλήσεις στο 1410 το 2021-Άγχος, θλίψη και δυσκολίες λόγω Covid στο επίκεντρο
Βράβευσε τοπικές αρχές, επιχειρήσεις, οργανισμούς για πράσινες δράσεις ο Πρόεδρος
Το Κόμμα για τα Ζώα χαιρετίζει απόφαση Υπουργείου Γεωργίας για πυροτεχνήματα
Στο 83,3% η θνησιμότητα λαγών που απελευθερώθηκαν-Προβληματισμένη η Υπηρεσία Θήρας
Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι