Βέτο στην ανέγερση ναού στο δημοτικό κήπο αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο Πάφου

Μετά από πολύωρη διαδικασία που άρχισε στις 18:30, η Ολομέλεια του Δημοτικού Συμβουλίου Πάφου τάχθηκε κατά πλειοψηφία κατά της ανέγερσης ναού εντός του δημόσιου κήπου.

Πλήθος κόσμου από νωρίς το απόγευμα συγκεντρώθηκε έξω από το Δημοτικό μέγαρο με πλακάτ, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην ανέγερση του ναού εντός του δημόσιου κήπου αλλά και για τον λόγο επανεξέτασης του θέματος. 

Σε δηλώσεις τους ανέφεραν ότι δεν είναι αντίθετοι με την ανέγερση καθεδρικού ναού σε άλλο χώρο της πόλης και ότι ο δημόσιος κήπος πρέπει να παραμείνει πνεύμονας πρασίνου, να βελτιωθεί και να αποτελέσει κέντρο αναφοράς στην πόλη.

Ο Δήμαρχος Πάφου τάχθηκε υπέρ της ανέγερσης του καθεδρικού ναού υπό προϋποθέσεις. Η συνεδρίαση άρχισε με μια ιστορική αναδρομή στο θέμα από τον Δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος, ο οποίος παρουσίασε και τη νομική πτυχή της διαμάχης ανάμεσα σε Μητρόπολη Πάφου και Δ. Πάφου η οποία βρίσκεται στα δικαστήρια με αξιώσεις από πλευράς της Εκκλησίας ύψους 26 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρθηκε στη συνεδρίαση, η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Πάφου είναι συμβουλευτικού χαρακτήρα που θα πρέπει να λάβει υπόψη ή να αγνοήσει το Συμβούλιο παρεκκλίσεων ώστε η Ιερά Μητρόπολις να κτίσει καθεδρικό ναό δίπλα από το Δημοτικό Μέγαρο Πάφου και εντός του δημόσιου κήπου.

Στην αποψινή συνεδρίαση δώδεκα δημοτικοί σύμβουλοι τάχθηκαν κατά της ανέγερσης ναού, επτά υπέρ, ενώ μία ψήφο έλαβε η πρόταση να διενεργηθεί δημοψήφισμα.

Την πρόταση της Μητρόπολης καταψήφισαν μέλη της δημοτικής ομάδας του ΔΗΣΥ, οι δημοτικές ομάδες του ΔΗΚΟ, της ΕΔΕΚ, του ΑΚΕΛ και ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι. 

Δειτε Επισης

Βροχή και καταιγίδα στο μενού του καιρού-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ενισχυτικά μαθήματα εκμάθησης Ελληνικών χρειάζονται 1100 παιδιά στην εκπαίδευση
Αρχές του 2025 η ψηφιοποίηση των αιτήσεων φοιτητικής μέριμνας-Το χρονοδιάγραμμα του ΥΠΟΙΚ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας
Μισοάδειο βλέπουν το ποτήρι μονογονιοί, πολύτεκνοι και συνταξιούχοι-Θέτουν σειρά αιτημάτων στο τραπέζι
Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών