Αβέρωφ για ΡΙΚ: Σε αυτό τον τόπο αν δεν υπάρχει ένα ταρακούνημα τίποτα δεν διορθώνεται

«Θέλουμε μια κρατική ραδιοτηλεόραση να είναι έγκαιρη, έγκυρη και αντικειμενική, να μην είναι τα δελτία ειδήσεων δελτία ανακοινώσεων των κομμάτων. Το δεύτερο είναι ότι από τη στιγμή που συντηρείται αυτό το κανάλι από τα υστερήματα του φορολογουμένου θέλουμε να έχει ένα ρόλο και μια αποστολή που να καλύπτει και τα πολιτιστικά δρώμενα και να κάνει τις αναγκαίες για την κοινωνία εκπομπές, που δεν είναι εμπορικές, και τα ιδιωτικά κανάλια δεν τις παράγουν», δήλωσε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, αναφορικά με το ζήτημα του προϋπολογισμού του ΡΙΚ.
 
Σε παρατήρηση δημοσιογράφου πως επί ενός προϋπολογισμού 36 εκατομμυρίων φαίνεται να εξοικονομούνται γύρω στις 400 χιλιάδες ευρώ, ο κ. Νεοφύτου είπε πως ακούει τα σχόλια περί τακτικισμών του ιδίου, για σκοπιμότητες «χίλιες δυο ερμηνείες, από τη μια ότι  ο Αβέρωφ θα εξυπηρετήσει τα ιδιωτικά κανάλια, από την άλλη έκανε μέτωπο με τους συνδικαλιστές, αντικρουόμενα..»
 
Συνέχισε αναφέροντας πως «η συνωμοσιολογία είναι γνώρισμα της εποχής. Δεν θέλω να μπω σε αυτά. Ότι θέλουν ας πουν για τον Αβέρωφ. Δικαίωμα του καθενός. Σε αυτά τα τρία ζητήματα που έχω εγείρει είτε με άτσαλο τρόπο, είτε με τον μη αρμόζοντα κατά τους υπόλοιπους, δεν βρήκα ένα άνθρωπο να διαφωνεί», σημείωσε.
 
«Γιατί έχουμε ένα κρατικό ίδρυμα που το σύνολο του προϋπολογισμού του είναι πολύ περισσότερο από το σύνολο όλων των άλλων ιδιωτικών καναλιών και ραδιοσταθμών. ‘Όπως και το σύνολο των εργαζομένων στο ΡΙΚ είναι πολύ περισσότερο. Άμα προσθέσεις όλους τους υπαλλήλους δεκάδων ραδιοφωνικών σταθμών και ίσως 10-11 τηλεοπτικών σταθμών. Και οι άλλοι τα βγάζουν πέρα χωρίς να πληρώνει ο Κύπριος φορολογούμενος», επεσήμανε.
 
Εμείς θέλουμε να στηρίξουμε την κρατική ραδιοτηλεόραση και εάν χρειαστεί να δώσουμε και περισσότερα, αλλά να είναι μέσα στον ρόλο και στην αποστολή της, συνέχισε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ.
 
Και το τρίτο, πρόσθεσε, «είναι ότι υπάρχουν διάφορες κατηγορίες εργαζομένων. Να αποφασίσουμε. Και ενώ αυτό το ζήτημα το εγείρουμε εδώ και δεκαετίες όλοι, όλα τα κόμματα, οι συντεχνίες, οι εργαζόμενοι, τώρα βλέπουμε να υπάρχει ένα χρονοδιάγραμμα».
 
Σημείωσε, περαιτέρω, πως «σε αυτό τον τόπο αν δεν υπάρχει ένα ταρακούνημα τίποτα δεν διορθώνεται ή δεν συνειδητοποιούμε ό,τι κάποιοι πρέπει να κάνουν. Αλλά να μην μείνουμε μόνο στο ταρακούνημα. Αυτός ο δημόσιος διάλογος πρέπει να συνεχιστεί για να έχουμε την κρατική ραδιοτηλεόραση που αξίζει ο φορολογούμενος να συνεχίσει να την στηρίζει», επεσήμανε.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Έκκληση ΟΣΑΚ για ενεργοποίηση ιατρικού προφίλ στο λογισμικό ΓεΣΥ
Στους 27 βαθμούς η θερμοκρασία-Σκόνη στην ατμόσφαιρα κατά διαστήματα
Το Υπουργείο Γεωργίας καλεί το κοινό να προστατεύσει την κυπριακή τουλίπα
Πλάνο για κοινό «ευρωπαϊκό πτυχίο» προωθεί η Κομισιόν
Εργασίες συντήρησης του Δικτύου Υψηλής Τάσης στην Επαρχία Πάφου
Για τις δράσεις του Συνδέσμου «Προμηθέας» ενημερώθηκε ο Υπουργός Υγείας
Πόρισμα διοικητικής έρευνας Ακάμα και χρονοδιάγραμμα ζητά η Επιτροπή Περιβάλλοντος
Σε άλλη χώρα γεννήθηκε το 22,7% των κατοίκων της Κύπρου
Συζήτησαν για Ακάμα και περιοχές Νατούρα Οικολόγοι και Επίτροπος Περιβάλλοντος
Τις επόμενες ημέρες αναμένει η Βουλή τη νέα πρόταση για το «Θυμέλη»