Διαβουλεύσεις μέχρι και την υστάτη ανάμεσα σε ΟΑΥ και ιδιώτες φαρμακοποιούς

Αντίστροφα μετρούν οι ιδιώτες φαρμακοποιοί για να λάβουν τις οριστικές τους αποφάσεις που αφορούν στην ένταξή τους ή όχι στο Γενικό Σχέδιο Υγείας.
 
Τις τελευταίες ημέρες υπήρξαν έντονες διεργασίες και διαβουλεύσεις ανάμεσα στον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας(OAY) και στον Παγκύπριο Φαρμακευτικό Σύλλογο(ΠΦΣ), ώστε να κλειδώσει η τελική πρόταση  με τροπο που να αφήνει ικανοποιημένα τα μέλη του Συλλόγου, ώστε να πουν το μεγάλο ναι στο ΓΕΣΥ και να ενταχθούν σ’ αυτό.
 
Η τελική πρόταση του ΟΑΥ προς την ηγεσία του Συλλόγου αναμένεται να υποβληθεί εντός της ημέρας, ως αποτέλεσμα των διαβουλεύσεων που προηγήθηκαν.
 
Η πρόταση θα τεθεί προς ψήφιση, ενώπιον των μελών του Παγκύπριου Φαρμακευτικού Συλλόγου το απόγευμα, στο πλαίσιο της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης που θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία.
 
Η έκτακτη Γενική Συνέλευση των φαρμακοποιών θα πραγματοποιηθεί στις 15:00 έως 18:00 σήμερα στο κτήριο της Λαϊκής Σπόρτιγκ Κλαμπ.
 
«Θα είναι μια απόφαση Γενικής Συνέλευσης αν εγκρίνουν ή όχι την πρόταση», δήλωσε η  πρόεδρος του Παγκύπριου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Ελένη Πιέρα.
 
«Είναι πολύ σημαντικό ανεπηρέαστοι οι φαρμακοποιοί να ακούσουν την πρόταση και να αποφασίσουν αν την εγκρίνουν ή όχι. Είναι το μέλλον τους και καλούνται απερίσπαστα να αποφασίσουν», πρόσθεσε.
 
Σημείωσε ότι «έγινε μια διαβούλευση έντιμα και σωστά προσπαθώντας να φθάσουμε σε μια ποιοτική φαρμακευτική φροντίδα για τον κόσμο αλλά στηρίζοντας και την τεχνολογική ανάπτυξη και την διαθεσιμότητα των φαρμακείων».
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, η τελική πρόταση αναμένεται να περιλαμβάνει διαφοροποιήσεις στο οικονομικό της σκέλος, ενώ αλλαγές πρόκειται να επέλθουν και σε ζητήματα που σχετίζονται με το λογισμικό, αλλά και τους τρόπους πληρωμής των φαρμακοποιών.
 

Δειτε Επισης

Θλίψη Υφ. Πολιτισμού για τον θάνατο του Πέτρου Στυλιανού
Θετική η Επ. Υγείας για επέκταση κρατικής χορηγίας ΟΚΥπΥ
Υπεψηφίστηκε ομόφωνα ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-Δυσφορία Βουλής για καθυστέρηση
Δέσμευση Βουλής για εξεύρεση βιώσιμων πολιτικών για καλύτερες συνθήκες εργασίας
Κλειστά την 1η Μαΐου όλα τα Γενικά Καταστήματα-Οι οδηγίες του Υπουργείου Εργασίας
Διαμαρτυρία φοιτητών ΤΕΠΑΚ για μεταφορά μαθημάτων στην Πάφο
Παραβίαση ενωσιακού δικαίου για εργοδότηση ναυαγοσωστών καταγγέλλει η Ισότητα
Aπαγόρευση χρήσης βεγγαλικών και ρίψης πυροτεχνημάτων ζητά το Terra Cypria
Δημόσια διαβούλευση για νομοσχέδιο που ρυθμίζει τις πρωτοβουλίες πολιτών
Παράπονα στην Eπ. Προστασίας για τη νομιμότητα λειτουργείας κλειστών κυκλωμάτων σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία