Διαμαρτυρία ιδιοκτητών εστιατορίων Lady's Mile-Ζητούν υποδομές στην περιοχή

Το θέμα της ασφαλτόστρωσης του δρόμου της παραλίας του Lady`s Mile αλλά και δημιουργίας υποδομών, επαναφέρουν οι εστιάτορες της περιοχής, οι οποίοι με τη στήριξη των κοινοτήτων της δυτικής Λεμεσού και άλλους εμπλεκομένους, πραγματοποίησαν σήμερα μονόωρη διαμαρτυρία, ενώ ακολούθως συναντήθηκαν με το Δήμαρχο Λεμεσού, Νίκο Νικολαϊδη.
 
Οι διαμαρτυρόμενοι συγκεντρώθηκαν το πρωί στον κυκλικό κόμβο που οδηγεί προς το Lady`s Mile, κρατώντας πανό με συνθήματα, όπως "Απαιτούμε να γίνει ο δρόμος του Lady`s Mile", "Θέλουμε και ζητούμε άμεση λύση" και "Η Κυπριακή Κυβέρνηση και οι Βρετανικές Βάσεις εισπράττουν από εμάς χωρίς να κάνουν έργα".
 
Σε δηλώσεις του εκ μέρους των ιδιοκτητών κέντρων αναψυχής της παραλίας Lady`s Mile, ο Φίλιος Δημητριάδης ανέφερε πως, παρά τις υποσχέσεις που δόθηκαν εδώ και χρόνια, δεν έχει γίνει κανένα έργο και η πρόσβαση στην παραλία δεν είναι ασφαλής με την υφιστάμενη κατάσταση.
 
"Σήμερα κάναμε μια εκδήλωση διαμαρτυρίας για το δρόμο του Lady`s Mile, ο οποίος μετά από τόσα χρόνια υποσχέσεων, ακόμη παραμένει το ίδιο, χωρίς να γίνει, για να έχει ασφαλή πρόσβαση ο λουόμενος και οι εργαζόμενοι που δουλεύουμε εδώ", είπε.
 
Από την πλευρά της η κοινοτάρχης Ασωμάτου, Έλενα Θεμιστοκλέους ανέφερε πως "εμείς ως κοινότητες Ασωμάτου, Ακρωτηρίου, Τσερκέζ Τσιφλίκ και Ζακάκι, στηρίζουμε τους εστιάτορες διότι δεν είναι δρόμος αυτός που υπάρχει στο Lady`s Mile".
 
Σημείωσε ότι εδώ και δυο χρόνια παρουσιάστηκε στις κοινότητες ένα master plan, αλλά έκτοτε δεν υπήρξε οποιαδήποτε ενημέρωση για το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η διαδικασία.
 
Ζητούμε από τους κυβερνώντες να έρθουν να πάρουν θέση, να μας πουν πού βρίσκεται αυτό το σχέδιο και γιατί μέχρι σήμερα δεν είχαμε καμία ενημέρωση και καμία κίνηση, ανέφερε και πρόσθεσε ότι οι κοινότητες θα αποστείλουν στους αρμοδίους επιστολή ζητώντας σχετική ενημέρωση.
 
Η εκδήλωση διαμαρτυρίας ολοκληρώθηκε ειρηνικά, ενώ εκπρόσωποι και  ιδιοκτήτες των κέντρων αναψυχής συναντήθηκαν, στο Δημοτικό Μέγαρο, με τον Δήμαρχο Λεμεσού Νίκο Νικολαΐδη.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, ο κ. Νικολαϊδης έθεσε ενώπιον τους, τους στόχους για αναβάθμιση της περιοχής και τόνισε ότι η ανάπλαση του Lady’s Mile είναι μείζων θέμα για το Δήμο Λεμεσού, "γιατί αφορά την ουσιαστική αναβάθμιση της καλύτερης ίσως παραλίας της ανατολικής Μεσογείου".
 
Ο Δήμαρχος ενημέρωσε του παρευρισκόμενους για τις ενέργειες που έγιναν όπως και για αυτές που προγραμματίζονται, ενώ διαβεβαίωσε ότι το θέμα θα τεθεί σύντομα σε σύσκεψη που θα συγκαλέσει η δημοτική αρχή με όλους τους εμπλεκομένους φορείς.

Δειτε Επισης

Τελευταία η Κύπρος στην ΕΕ σε διαδικτυακές αγορές έντυπων και ψηφιακών βιβλίων
Εντός του 2024 η νομοθετική ρύθμιση της πρακτικής εργασίας των φοιτητών
Ανακαλείται το Physiomer Baby Unidoses-Η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας
Τα προβλήματα στον παραλιακό πεζόδρομο Λεμεσού συζητήθηκαν στην Επ. Εμπορίου
Το 55% της αγοράς οίνου καλύπτεται από κυπριακές ποικιλίες και 45% από ξένες
Υπ. Παιδείας: Να δώσουμε τα εφόδια για πολίτες που θα συμβάλουν στην επανένωση
Έλεγχοι από την Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή σε πάνω από 300 περίπτερα
Νομοθετική ρύθμιση πρακτικής άσκησης φοιτητών προωθεί η Κυβέρνηση
Την επαναπροκήρυξη Σχεδίου Ρύθμισης Οφειλών προσφύγων συζήτησε η Επιτροπή Προσφύγων
Διαβούλευση για Νομοσχέδιο τ/κ περιουσιών ζητά από Κυβέρνηση η Επιτροπή Προσφύγων