Καυτό διήμερο για τους ιδιώτες φαρμακοποιούς-Αποφασίζουν για ΓΕΣΥ

Η ώρα των αποφάσεων για τους ιδιώτες φαρμακοποιούς, όσον αφορά την ένταξή τους ή όχι στο Γενικό Σχέδιο Υγείας(ΓΕΣΥ), έχει φθάσει, καθότι εντός του προσεχούς 48ωρου τοποθετούνται οριστικά επί της σχετικής πρότασης του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ). 

Σήμερα, συνέρχεται το Διοικητικό Συμβούλιο του Παγκύπριου Φαρμακευτικού Συλλόγου, το οποίο πρόκειται να προβεί σε αποτίμηση των δεδομένων που έχει ενώπιον του. 
 
Όπως δήλωσε στον REPORTER η πρόεδρος του Παγκύπριου Φαρμακευτικού Συλλόγου Ελένη Πιέρα Ισέγιεκ, αφού αξιολογήσουν όλα τα δεδομένα, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου θα διαμορφώσει την τελική του θέση επί τηις πρότασης που υπέβαλε ο ΟΑΥ, στο πλαίσιο των έντονων διαβουλεύσεων και διεργασιών που προηγήθηκαν το προηγούμενο διάστημα.
 
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Παγκύπριου Φαρμακευτικού Συλλόγου θα παρουσιάσει την τελική του πρόταση προς τα μέλη του, σε  έκτακτη Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη, για λήψη τελικής απόφασης.
 
Η έκτακτη Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στις 15:00 το απόγευμα στη Λευκωσία. 
 
Όπως σημείωσε η κ. Πιέρα, αναμένεται να υπάρξει μαζική προσέλευση από τα μέλη του Συλλόγου, που μόνο στον ιδιωτικό τομέα ανέρχονται σε 530, καθότι είναι η ώρα των αποφάσεων και της ψηφοφορίας. Υπέδειξε συναφώς ότι στην ενημέρωση που προηγήθηκε είχαν παρευρεθεί περίπου 350 μέλη του Συλλόγου. 
 
Η κ. Πιέρα-Ισέγιεκ, ερωτηθείσα κατά πόσο διαβλεπεί θετική ή αρνητική αντιμετώπιση της πρότασης του ΟΑΥ, δεν θέλησε να προεξοφλήσει το αποτέλεσμα και να προκαταλάβει τις αποφάσεις του Δ.Σ. του Συλλόγου.
 
Η πρόταση του ΟΑΥ
Πληροφορίες του REPORTER, αναφέρουν ότι στην αναθεωρημένη πρόταση του ΟΑΥ οι αλλαγές που επήλθαν εστιάζονται κυρίως στο οικονομικό μέρος, στο οποίο καταγράφεται προσπάθεια βελτίωσης του σφαιρικού προϋπολογισμού, έτσι που να διασφαλίζεται η βιωσιμότητα, η τεχνολογική ανάπτυξη και η ποιοτική φαρμακευτική φροντίδα προς τον ασθενή.
 
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν επίσης, ότι υπάρχει αλλαγή του τρόπου αποζημίωσης, ωστόσο, παραμένουν ανησυχίες για το ύψος του προϋπολογισμού των φαρμακείων, αλλά και σε σχέση με τα λειτουργικά έξοδα ως προς τη ρευστότητά τους.

Δειτε Επισης

Το Ισραήλ έκλεισε τη ζώνη διέλευσης ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα μετά την επίθεση από ρουκέτες
Αμετακίνητοι στις θέσεις τους Νετανιάχου και Χανίγια-Σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις για πιθανή εκεχειρία
BINTEO: Γυναίκα βρέθηκε απανθρακωμένη μετά από φωτιά σε διαμέρισμα στην Αγία Παρασκευή
Χωρίς εμφανή πρόοδο οι διαπραγματεύσεις για εκεχειρία και ομήρους στο Κάιρο
Πάνω από 100 κλήσεις στην Πυροσβεστική για φωτιές σε υποστατικά και υποδομές λόγω των λαμπρατζιών
Για οργανωμένη επίθεση κάνει λόγο η Αστυνομία-Αξιολογούνται τεκμήρια για την επίθεση κουκουλοφόρων
ΒΙΝΤΕΟ: Εικόνες καταστροφής στη Βραζιλία-Στους 60 οι νεκροί, μάχη ενάντια στον χρόνο δίνουν οι διασώστες
Στο νοσοκομείο 16χρονος μετά από τροχαίο στην Πάφο-Επέβαινε σε όχημα με οδηγό 15χρονο
BINTEO: Εντυπωσιακές εικόνες από τον ρουκετοπόλεμο στον Βροντάδο της Χίου
ΒΙΝΤΕΟ: Έντονα καιρικά φαινόμενα και διακοπές ρεύματος σε Λευκωσία και Λεμεσό