Επίτροπος Εθελοντισμού: Η ρατσιστική βία δεν έχει θέση σε μια δημοκρατική κοινωνία

Η ρατσιστική βία δεν έχει θέση σε μια δημοκρατική κοινωνία γι αυτό και όλοι θα πρέπει να συμβάλουμε τα μέγιστα ώστε οι νέες γενιές να αντιτάσσονται στη μισαλλοδοξία και το ρατσισμό και να δείχνουν σεβασμό σε κάθε ιδιαιτερότητα και διαφορετικότητα προστατεύοντας και υπερασπίζοντας εκείνους που αποτελούν θύματα του ρατσισμού, αναφέρει σε ανακοίνωσή του, ο Επίτροπος Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων Γιάννης Γιαννάκη.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων που καθιερώθηκε από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών το 1966 και εορτάζεται την 21η Μαρτίου κάθε έτους, ο κ. Γιαννάκη σημειώνει ότι δυστυχώς, ακόμη και σήμερα η ξενοφοβία, η μισαλλοδοξία και η αύξηση των περιστατικών ρατσιστικής βίας αποτελούν προβλήματα που επικρατούν σε όλες τις σύγχρονες κοινωνίες ενώ ο σεβασμός στη διαφορετικότητα, η ένταξη, η ενότητα εξακολουθούν να αποτελούν το ζητούμενο.

Γι αυτούς τους λόγους, συνεχίζει, είναι επιτακτική η ανάγκη για επαγρύπνηση όλων των αρμόδιων αρχών και των πολιτών για την αντιμετώπιση του ρατσισμού και των ρατσιστικών εγκλημάτων.

"Χρειάζεται να καταβάλλεται διαρκείς προσπάθεια για την εξάλειψη των προκαταλήψεων και στερεοτύπων με την Πολιτεία να λαμβάνει μέτρα που συμβάλλουν στην εμπέδωση των συνταγματικά κατοχυρωμένων αρχών της ισότητας και της ισονομίας και στην καταπολέμηση του ρατσισμού και των διακρίσεων", αναφέρει.

Με αφορμή τη μέρα αυτή και έχοντας την πεποίθηση ότι η διαφορετικότητα δεν συνιστά εμπόδιο αλλά συστατικό πολιτιστικής ανάπτυξης και εξέλιξης των κοινωνιών, προσθέτει, καλούμε σε επαγρύπνηση και συνειδητή προσπάθεια απομόνωσης και εξάλειψης των φαινομένων ρατσισμού και ξενοφοβίας.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της ΓΔ Ανάπτυξης διαπιστώνει η Ελεγκτική
BINTEO: Μαθητής συγκινεί... Ξυρίζει το κεφάλι του για να συμπαρασταθεί σε καρκινοπαθή καθηγήτρια
Αναμένει ανακοινώσεις από Υπουργεία για τα ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες η Επ. Εσωτερικών
Aύξηση κατά 5,5% των υπό κυπριακή σημαία πλοίων ανακοίνωσε η Υφ. Ναυτιλίας
Ζήτησαν άμεσες λύσεις στη νοσηλεία και φροντίδα ασθενών με μεταμόσχευση ήπατος στην Επ. Υγείας
Παρεμβαίνει το Υπουργείο Οικονομικών για να πληρωθούν οι υπάλληλοι του ΡΙΚ
Αυτά είναι τα πέντε μέτρα της Κυβέρνησης για την ακρίβεια-Οριζόντια επιδότηση για ρεύμα, εφάπαξ για καύσιμα
Απαντά στα περί ξηλώματος των δημοσίων νοσοκομείων το Υπ. Υγείας-«Προωθούμε την αναβάθμιση τους»
Με τη συμμετοχή 400 ποδηαλτών/τριών αρχίζει την Παρασκευή το Cyprus Gran Fondo
Έκκληση ΟΣΑΚ για ενεργοποίηση ιατρικού προφίλ στο λογισμικό ΓεΣΥ