Ο «Μιτσής Βασιλέας» που δημιουργεί... ηγέτες με ήθος

Ο «Μιτσής Βασιλέας», δεν είναι απλά ένα παραμύθι. Aποτελεί όπλο της κοινωνίας ως μάθημα προς τα παιδιά για το ήθος που πρέπει να έχει, αλλά και όσα πρέπει να χαρακτηρίζουν έναν επαγγελματία ή επιχειρηματία.

Το παραμύθι έχει μεταφραστεί σε πέραν των 110 διαλέκτων με κύριο εμπνευστή τον παγκόσμιο οργανισμό νέων ηγετών και επιχειρηματιών, τον JCI (Junior Chamber International), ο οποίος είναι ενεργός σε όλες σχεδόν τις επαρχίες  της Κύπρου. Η έντονη δράση του οργανισμού έχει ως στόχο την εκπαίδευση των νεών, αλλά κυρίως των παιδιών με κοινή ιδέα να γίνουν καλύτεροι ηγέτες.

Η όμορφη ιδέα του «Μιτσή Βασιλέα» του JCI,  αγκαλιάστηκε από το ΚΕΒΕ και τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου, που με τη βοήθειά τους εκτυπώθηκε και σιγά-σιγά φτάνει στα χέρια των επόμενων ηγετών των επιχειρήσεων το νησιού.

Για το παραμύθι μίλησε στον REPORTER ο πρόεδρος του JCI στην Κύπρο, Γιώργος Πολυκάρπου, ο οποίος μεταξύ άλλων μας σύστησε τον Οργανισμό, αλλά και τους άμεσους στόχους του.

Ποιος ο σκοπός της δημιουργίας του «Μιτσή Βασιλέα»;
Ο «Μιτσής Βασιλέας» συνάδει άμεσα με τις αρχές που έχουμε οριοθετήσει από την αρχή του χρόνου για Quality-Targeted Education. Στοχεύουμε στα παιδιά, μιας και πιστεύουμε ότι η κάθε θετική αλλαγή πρέπει να έχει στόχο την εκπαίδευση των νεαρότερων ηλικιών. Ο σκοπός της δημιουργίας του «Μιτσή Βασιλέα» είναι να γνωρίσουν τα παιδιά τις αρχές και αξίες του JCI. Παράλληλα, λόγο του ότι είναι γραμμένο στην Κυπριακή διάλεκτο, αφήνουμε το μήνυμα πως  δεν πρέπει να ξεχνούμε τις ρίζες μας, μιας και το παραμύθι έχει μεταφραστεί σε πέραν των 110 διαλέκτων. Μέσα από αυτό θέλουμε τα παιδιά να αντιληφθούν ότι όλοι είμαστε ίσοι, σεβόμενοι τις ρίζες αλλά και την γλώσσα που μιλά ο καθένας μας.

Ποιοι βοήθησαν για τη δημιουργία της πρωτοβουλίας στην Κύπρο;
Η πρωτοβουλία ξεκίνησε από τους Senators του JCI. Senator γίνεται κάποιος που έχει περάσει από National President στην χώρα του και θέλει να συνεχίσει να προσφέρει στο Επιμελητήριο. Δίπλα μας για την προώθηση του παραμυθιού ήταν πάντα το ΚΕΒΕ που αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή την Πρωτοβουλία.
 
Τέλος δεν θα πρέπει να παραλείψουμε τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου που χωρίς την οικονομική του στήριξη μέσω του προγράμματος Πρωτοβουλίες Νέων δεν θα μπορούσαμε να εκτυπώσουμε το παραμύθι αυτό.

Τι είναι Junior Chamber International ( JCI);
Το JCI είναι ένας παγκόσμιος οργανισμός νέων ηγετών και επιχειρηματιών. Είμαστε 200,000 ενεργά μέλη και εκατομμύρια απόφοιτοι (JCI alumni) που συμμετέχουμε σε έργα, συναντήσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα και εκδηλώσεις. Το JCI ακμάζει σε περισσότερες από 6,000 κοινότητες σε παραπάνω από 100 χώρες σε όλο τον κόσμο.  Τα μέλη του JCI είναι επαγγελματίες και επιχειρηματίες από 18 έως 40 ετών, εγγεγραμμένοι στα τοπικά παραρτήματα. Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε την θετική αλλαγή που ονειρευόμαστε και μέσα από τις εκπαιδεύσεις προσπαθούμε να γίνουμε καλύτεροι ηγέτες. Διοργανώνουμε έργα στον Επιχειρηματικό τομέα καθώς και στον τομέα της Ατομικής, Κοινωνικής και Διεθνούς Ανάπτυξης.

Χτίζοντας τοπικά, εθνικά και διεθνή δίκτυα αντλούμε από την εμπειρία των παλιότερων μελών του JCI που έχουν επιτύχει σε διάφορες πτυχές της ζωής και που παρέχουν την βοήθεια τους όποτε χρειαστεί. Αντιπροσωπεύοντας αμέτρητα επαγγέλματα, είμαστε δημιουργικοί, τολμηροί ηγέτες που αναπτύσσουν νέες ικανότητες, θέτουν νέες βάσεις και ιδρύουν νέες φιλίες και δίκτυα.  Πιστεύουμε στην ανάπτυξη της παγκόσμιας κοινότητας και στην δημιουργία θετικών αλλαγών μέσω της προσωπικής μας ανάπτυξης αλλά και του κόσμου γύρω μας.

Συναντιόμαστε σε τοπικές, εθνικές και διεθνής εκδηλώσεις για να ανταλλάξουμε ιδέες και να μοιραστούμε τις καλύτερες πρακτικές. Μαθαίνουμε από δυναμικούς ομιλητές και εκπαιδευτές μέσα από διαδραστικά και πολύ ενδιαφέρον σεμινάρια και παρουσιάσεις . Αναπτυσσόμαστε προσωπικά και επαγγελματικά γιατί μαθαίνουμε στην πράξη, μέσα από την συμμετοχή μας σε έργα και δραστηριότητες που ωφελούν την κοινωνία μας και τους εαυτούς μας. Στην Κύπρο υπάρχουν 3 ενεργά JCI, το JCI Nicosia, JCI Lemesos και JCI Paphos και στόχος μας είναι μέσα στην χρονιά να ενεργοποιήσουμε και τα JCI Larnaca και JCI Famagusta.

Ποιοι είναι οι επόμενοι σας στόχοι;
Σίγουρα οι δράσεις μας δεν σταματούν στον Μιτσή Βασιλέα.  Αξιοσημείωτη είναι η προσπάθεια του JCI Paphos για την δημιουργία Πάρκου Ίσων Ευκαιριών. Παράλληλα όπως ανάφερα πιο πριν έχουμε θέσει ως στόχο το quality-target education οπότε θα συνεχίσουμε εκπαιδεύσεις στοχευμένες ανάλογα ακροατηρίου. Κάποιες από τις δράσεις που θα ακολουθήσουν είναι καμπάνια για το Step Up For Europe για να ενδυναμώσουμε την φωνή μας στην Ευρώπη, μακριά από λαϊκισμούς και ευρωσκεπτικισμούς, όπως επίσης και το Mediterranean Leadership Academy, μια ακαδημία για νεαρούς ηγέτες που θέλουμε να καταστήσουμε θεσμό. 
 
Τέλος, έχουμε ήδη καταθέσει την πρότασή μας για να φιλοξενήσουμε το EPM2021 (European Presidents Meeting), όπου πέραν των 150 νέων Προέδρων, Αντιπροέδρων και προηγούμενων προέδρων θα φιλοξενηθούν στην Κύπρο για να γίνει η ετήσια τους συνάντηση και προετοιμασία. Τα επίσημα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν τον ερχόμενο Μάιο στην Λυών.  

Δειτε Επισης

Ο Μητροπολίτης Πάφου δώρισε λάδι και πουργούρι για πολύτεκνες οικογένειες για το Πάσχα
Η ΕΚΥΣΥ ζητεί τα κριτήρια που ίσχυαν πριν την τραπεζική κρίση για πασχαλινό επίδομα
Τις προκλήσεις για Κύπρο ως μικρή αγορά για φάρμακα εξήγησε στις Βρυξέλλες ο Δαμιανός
Τις πανευρωπαϊκές κάρτες αναπηρίας και στάθμευσης ενέκρινε το ΕΚ
Άρον-άρον στην Ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-«Παράνομα οι πληρωμές Μαρτίου»
Ανάθεση βελτίωσης οδού Τσερίου ύψους €9,8 εκ. από Δήμο Στροβόλου
Την Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ευρώπης 2023 διεκδικεί ο νέος Δήμος Κουρίου
Αποφυγή κυκλοφορίας σε ανοικτούς χώρους λόγω σκόνης συνιστoύν οι αρμόδιοι
Αίτηση από τέταρτη εταιρεία στα κατεχόμενα για χαλλούμι ΠΟΠ
Σύσκεψη για την «επιτροπή ακίνητης περιουσίας» υπό τον Τατάρ στα κατεχόμενα