Χαιρετίζει την κινητοποίηση νέων για την κλιματική αλλαγή το Υπουργείο Γεωργίας

Το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος χαιρετίζει την κινητοποίηση των νέων για αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και σημειώνει ότι οι ανησυχίες τους είναι και ανησυχίες πρωτίστως της Πολιτείας.

«Χαιρετίζουμε την κινητοποίηση των νέων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, σήμερα 15 Μαρτίου 2019, σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, καθώς αποτελεί ένα ελπιδοφόρο βήμα προς την οικοδόμηση μιας φιλοπεριβαλλοντικής κοινωνίας και τον μετριασμό της επιδείνωσης του κλίματος», αναφέρεται σε ανακοίνωσή του, την οποία μεταδίδει το ΓΤΠ.

Προστίθεται ότι «μας χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι οι νέοι της Κύπρου, οι οποίοι έχουν ήδη αισθανθεί και βιώσει τις αρνητικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, ανταποκρίθηκαν στην έκκληση για μαζική κινητοποίηση υπέρ της ανάληψης δράσης και αντιμετώπισης του φαινομένου, διεκδικώντας ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα τους και τον πλανήτη».

Στην προσπάθειά τους αυτή, σημειώνεται, «οι νέοι μας δεν είναι μόνοι, αφού οι ανησυχίες τους είναι και ανησυχίες πρωτίστως της Πολιτείας». 

Η Κύπρος, ενημερώνει, «αναλαμβάνοντας τις υποχρεώσεις της ως κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει εκπονήσει εθνικό σχέδιο αντιμετώπισης του αντίκτυπου της κλιματικής αλλαγής με στόχο την επίτευξη των φιλόδοξων στόχων που έχει θέσει η Ένωση, ώστε να συνεισφέρει ουσιαστικά στην αντιμετώπισή της».

Σύμφωνα με το Υπουργείο Γεωργίας το Προσχέδιο του Εθνικού Σχεδίου για την Ενέργεια και το Κλίμα για την περίοδο 2021-2030 που κατέθεσε η χώρα μας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις αρχές του έτους, στοχεύει μεταξύ άλλων «στη μείωση της εκπομπής αερίων του θερμοκηπίου, στην αύξηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και στη μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης».

«Στο τελικό σχέδιο που θα οριστικοποιηθεί στα τέλη του 2019, θα παρουσιάζονται, επίσης, οι εθνικές ιδιαιτερότητες και προκλήσεις, καθώς και οι πολιτικές και τα μέτρα στους τομείς της ενέργειας, των μεταφορών, της βιομηχανίας, των αποβλήτων, της γεωργίας και της χρήσης της γης, που θα συνεισφέρουν ουσιαστικά στην επίτευξη των στόχων και των δεσμεύσεων της χώρας μας», αναφέρεται.

Παράλληλα, σημειώνεται, «η Κύπρος αποφάσισε να αναλάβει ακόμα πιο ενεργό δράση στην προσπάθεια που γίνεται παγκόσμια για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής». Προς αυτό αναφέρεται στην πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη η Κύπρος να αναλάβει συντονιστικό ρόλο σε περιφερειακό επίπεδο, ώστε δεκαπέντε χώρες της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής να συμμετάσχουν και να συνεργαστούν σε δράσεις για αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών, οι οποίες πλήττουν ιδιαίτερα την περιοχή.

«Είναι καθήκον όλων μας, σε κάθε επίπεδο, να δράσουμε και να συνεργαστούμε για να μετριάσουμε την επιδείνωση του κλίματος και να διασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα του πλανήτη και το μέλλον της ανθρωπότητας», καταλήγει η ανακοίνωση του Υπουργείου Γεωργίας.

Δειτε Επισης

Σκόνη και υψηλές θερμοκρασίες στο καιρικό μενού-Σκαρφαλώνει στους 36 βαθμούς ο υδράργυρος
Η ανάγκη της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία και οι μύθοι που καταρρίφθηκαν
Διερευνά τα παράπονα καταναλωτών για υψηλούς λογαριασμούς υδατοπρομήθειας ο Δήμος Πάφου
Θλίψη για την απώλεια της Ελένης Νικήτα εκφράζει το Υφυπουργείο Πολιτισμού
Πέραν των 18 χιλιάδων ατόμων εξυπηρετούν τα Επιμορφωτικά Κέντρα
Διακοπές ηλεκτροδότησης την Παρασκευή σε κοινότητες Λεμεσού και Λάρνακας
Ενέκρινε οδηγία για το δικαίωμα των καταναλωτών για επισκευή προϊόντων το Ευρωκοινοβούλιο
Άγγιξαν τα 155 εκατομμύρια οι διελεύσεις από το άνοιγμα των οδοφραγμάτων ισχυρίζονται στα κατεχόμενα
Τελευταία η Κύπρος στην ΕΕ σε διαδικτυακές αγορές έντυπων και ψηφιακών βιβλίων
Εντός του 2024 η νομοθετική ρύθμιση της πρακτικής εργασίας των φοιτητών