Έρευνα και στα ελικόπτερα Mi-35

Έρευνα και για την αγορά των 11 ρωσικών μαχητικών ελικοπτέρων Mi-35 που αγοράστηκαν από το υπουργείο Άμυνας το 2001, διεξάγει η Ελεγκτική Υπηρεσία.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, μετά το θέμα με τα ελικόπτερα Agusta, η Ελεγκτική Υπηρεσία θα μπει για τα καλά στα άδυτα του υπουργείου Άμυνας με σκοπό τον εντοπισμό παρατυπιών κατά τις αγορές εξοπλιστικών προγραμμάτων της ΕΦ. Αν και η έρευνα αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα αρχικά στάδια εντούτοις όπως πληροφορούμαστε, η Ελεγκτική Υπηρεσία βρίσκεται στη διαδικασία της μελέτης των συμβολαίων που υπογράφηκαν με την προμηθεύτρια εταιρεία.  
 
Όπως πληροφορούμαστε, η έρευνα αποφασίστηκε ύστερα από το πρόβλημα που είχε προκύψει προ μηνών και αφορούσε την αγορά εξαρτημάτων και υπηρεσιών από την προμηθεύτρια εταιρεία η οποία ζητούσε πέραν του 1 εκατ. ευρώ την ίδια στιγμή η εκτίμηση των αρμόδιων προσδιόρισε το ποσό της δαπάνης περίπου στις 350.000 ευρώ. Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, το κόστος αγοράς των εξαρτημάτων καθώς και η γενικότερη συντήρηση των ελικοπτέρων η οποία πρέπει να γίνεται κάθε τρία χρόνια, ανάγκασαν τον Γενικό Ελεγκτή της Δημοκρατίας Οδυσσέα Μιχαηλίδη να διατάξει τη σχετική έρευνα.
Αξίζει να σημειωθεί πως η προηγούμενη συντήρηση των ελικοπτέρων είχε κοστίσει στο κράτος περίπου 12 εκατ. ευρώ.  Το θέμα με το κόστος συντήρησης είχε απασχολήσει και την Επιτροπή Άμυνας της Βουλής ωστόσο παρά τις έντονες αντιδράσεις μερίδας βουλευτών τοπ σχετικό κονδύλι αποδεσμεύτηκε.
 
 
 

Δειτε Επισης

Εγκρίθηκε από τη Βουλή σχέδιο ψηφίσματος για δικαίωμα στο καθαρό περιβάλλον
Πράσινο Βουλής για νέες κατηγορίες δανείων από τον Κεντρικό Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών
Εγκρίθηκαν τροποποιητικοί νόμοι για ρυθμίσεις στην καταβολή διαφόρων επιδομάτων
Ψηφίστηκε πρόταση νόμου για δημοσίευση έκθεσης ελέγχων αγοράς από Υπ. Ενέργειας
Πέρασαν από την Ολομέλεια οι νέοι κανονισμοί των Δημοτικών-Ικανοποίηση ΥΠΑΝ, όσα αλλάζουν
Πράσινο Βουλής για χρονική παράταση χρηματοδότησης ελλειμμάτων ΟΚΥπΥ
Θλίψη Υφ. Πολιτισμού για τον θάνατο του Πέτρου Στυλιανού
Θετική η Επ. Υγείας για επέκταση κρατικής χορηγίας ΟΚΥπΥ
Υπεψηφίστηκε ομόφωνα ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-Δυσφορία Βουλής για καθυστέρηση
Δέσμευση Βουλής για εξεύρεση βιώσιμων πολιτικών για καλύτερες συνθήκες εργασίας