Δολοφόνησαν εν ψυχρώ γνωστό Τ/κ επιχειρηματία στα κατεχόμενα-Απέσπασαν 500 χιλ. ευρώ

Το νέο φονικό στην κατεχόμενη Λευκωσία με θύμα 52χρονο ο οποίος πυροβολήθηκε από αγνώστους στην είσοδο της οικίας του με την «αστυνομία» να έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών είναι το κύριο θέμα που προβάλλουν στα σημερινά τους πρωτοσέλιδα οι τουρκοκυπριακές εφημερίδες ενώ αναφορά γίνεται και στην αύξηση της τιμής πώλησης του υγραερίου και στην κηδεία του Ιρσέν Κιουτσιούκ.

Η εφημερίδα «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο «Μπάσταρδοι» αναφέρεται στην δολοφονία του 52χρονου Γκιοκχνάν Ναΐμ, γνωστός Τ/κ επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης ανταλλακτηρίου συναλλάγματος, ο οποίος δέχτηκε έξω από την οικία του τέσσερις από τις έξι σφαίρες των δραστών ενώ πιστεύεται ότι οι δράστες πήραν από  τα χέρια του θύματος τσάντα με ποσό πέραν των 500 χιλιάδων ευρώ. Αναφορά γίνεται και σε ανακοίνωση του ηγέτη των Τ/κ Μουσταφά Ακιντζί σχετικά με το θέμα των απαγορευμένων (λόγω σύνδεσης με τρομοκρατικές οργανώσεις) βιβλίων στα κατεχόμενα.

Η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Ο ηγέτης μας έγινε 113 ετών και η εφημερίδα μας 77» γράφει ότι σήμερα είναι τα γενέθλια του Φαζίλ Κιουτσιούκ, πρώτου ηγέτη των Τουρκοκυπρίων αλλά και επέτειος ιδρύσεως της εφημερίδας. Αναφορά γίνεται και στην κηδεία του Ιρσέν Κιουτσιούκ στην κατεχόμενη Λευκωσία, στην οποία παρευρέθηκαν και Τούρκοι αξιωματούχοι ενώ κηρύχθηκε τριήμερο πένθος. Γράφει ακόμα ότι ανακοινώθηκε αύξηση στην τιμή πώλησης υγραερίου.

Η εφημερίδα «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «Εκτέλεση στη μέση του δρόμου» αναφέρει ότι στην είσοδο της οικίας του στην κατεχόμενη Λευκωσία, περίμεναν οι δράστες τον 52χρονο Γκιοκχνάν Ναΐμ, τον οποίο πυροβόλησαν και εξαφανίστηκαν ενώ η «αστυνομία» ψάχνει και τσάντα με ποσό 3 εκατ. τουρκικών λιρών (περίπου 500 χιλιάδες ευρώ). Γράφει ακόμα ότι με τιμές οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία ο Ιρσέν Κιουτσιούκ. Αναφορά γίνεται και στη σύλληψη της θυγατέρας της Μπενγκιούλ Γκαργκίνσου, η οποία κατηγορείται ότι είχε στην κατοχή της βιβλία που έχουν σχέση με τρομοκρατικές οργανώσεις.

Η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Δολοφονία στην Λευκωσία» αναφέρεται στο νέο φονικό στην κατεχόμενη Λευκωσία με θύμα τον 52χρονο Γκιοκχνάν Ναΐμ, ιδιοκτήτη ανταλλακτηρίου συναλλάγματος, ο οποίος πυροβολήθηκε έξω από την οικία του ενώ άφησε την τελευταία του πνοή κατά την  μεταφορά του στο νοσοκομείο. Αλλού γράφει ότι, με τιμές «αρχηγού κράτους» κηδεύτηκε χθες στην κατεχόμενη Λευκωσία ο Ιρσέν Κιουτσιούκ, πρώην «πρωθυπουργός» και ηγέτης του Κόμματος Εθνικής Ενότητας. Αναφέρει ακόμα ότι παρά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η σύλληψη της Μπενγκιούλ Γκαργκίνσου, με την κατηγορία ότι είχε στην κατοχή της βιβλία τρομοκρατικής οργάνωσης η «αστυνομία» προχώρησε χθες και στη σύλληψη της κόρης της, Σιμγκέ.

Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Δολοφονία σόκαρε την Λευκωσία» αναφέρεται στην δολοφονία του Γκιοκχνάν Ναΐμ στην είσοδο της οικίας του ενώ η «αστυνομία» θεωρεί σύμφωνα με τις προκαταρκτικές έρευνες ότι οι δράστες ακολούθησαν το θύμα στο σπίτι του, τον πυροβόλησαν και στην συνέχεια πέταξαν το όπλο σε κοντινό σημείο και εξαφανίστηκαν. Προβάλλει αλλού δηλώσεις  του συζύγου Μπενγκιούλ Γκαργκίνσου σχετικά με τη σύλληψη της κόρης και συζύγου του. Αναφορά γίνεται και στη νέα αύξηση στην τιμή πώλησης υγραερίου από 60 τουρκικές λίρες (περίπου 10 ευρώ) σε 67 τουρκικές λίρες (περίπου 11 ευρώ).

Δειτε Επισης

Βροχή και καταιγίδα στο μενού του καιρού-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ενισχυτικά μαθήματα εκμάθησης Ελληνικών χρειάζονται 1100 παιδιά στην εκπαίδευση
Αρχές του 2025 η ψηφιοποίηση των αιτήσεων φοιτητικής μέριμνας-Το χρονοδιάγραμμα του ΥΠΟΙΚ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ
Απoρρίφθηκε η προσφυγή Αγοραστού στο Συμβούλιο Εφετών Λάρισας για το μπάζωμα στα Τέμπη
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας
Μισοάδειο βλέπουν το ποτήρι μονογονιοί, πολύτεκνοι και συνταξιούχοι-Θέτουν σειρά αιτημάτων στο τραπέζι