Θέσπιση Μηχανισμών Επικύρωσης Μη Τυπικής & Άτυπης Μάθησης Πολιτική Συνοχής – In4COHESION

Η Πολιτική Συνοχής είναι η βασική πολιτική επενδύσεων της Ε.Ε. και στοχεύει στη δημιουργία θέσεων εργασίας, στην ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, στην οικονομική ανάπτυξη, τη βιώσιμη ανάπτυξη και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, σε όλες τις πόλεις και περιφέρειες της Ε.Ε..
 
Η επικύρωση των μαθησιακών αποτελεσμάτων, δηλαδή των γνώσεων, δεξιοτήτων και ικανοτήτων που αποκτήθηκαν μέσω της μη τυπικής και άτυπης μάθησης, δύναται να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση της απασχολησιμότητας, κι ακόμη, να δώσει αυξημένα κίνητρα και μέσα για δια μια βίου μάθηση αλλά και να βελτιώσει την αυτοεκτίμηση των επωφελουμένων.
 
Αναλυτικότερα, για το έργο «Θέσπιση Μηχανισμών Επικύρωσης Μη Τυπικής & Άτυπης Μάθησης και Πιλοτική Εφαρμογή» μίλησε στο IN Business TV ο Μάριος Επαμεινώνδας, Λειτουργός Γραφείου Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού. Ο κ. Επαμεινώνδας ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως: «Στόχος του έργου είναι η προώθηση της θέσπισης μηχανισμού για την επικύρωση της μη τυπικής και άτυπης μάθησης, στη βάση της σχετικής Σύστασης του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (2012).
 
Η λειτουργία του μηχανισμού επικύρωσης θα παρέχει στους πολίτες τη δυνατότητα να επικυρώσουν τις γνώσεις, τις δεξιότητες και τις ικανότητες που απέκτησαν μέσω μη τυπικής και άτυπης μάθησης. Με την επικύρωση των προσόντων τους, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορέσουν να αυξήσουν την επαγγελματική τους επάρκεια, να διευκολυνθούν στη συνέχιση της εκπαίδευσή τους σε ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με την απόκτηση πιστωτικών μονάδων και να βελτιώσουν τις δυνατότητες εργοδότησής τους. Παράλληλα, αναμένεται να είναι μια διαδικασία που θα ενδυναμώνει τους συμμετέχοντες και θα συμβάλλει στην προσωπική τους ανάπτυξη.».
 
Το έργο υλοποιείται από το Γραφείο Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και την Κυπριακή Δημοκρατία με το ποσό του €1.400.000 για την περίοδο μέχρι το 2023.
 
Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος “In4COHESIONπου υλοποιεί η ΙΜΗ, το Ευρωπαϊκό Γραφείο Κύπρου, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου, το Πανεπιστήμιο Frederick, το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και η Enoros Consulting. Το Πρόγραμμα χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
 
Tο “In4COHESIONαποσκοπεί στην επαρκή πληροφόρηση και στην ενθάρρυνση του ανοιχτού διαλόγου, με θέμα την Πολιτική Συνοχής, τα αποτελέσματά της, τον ρόλο της στην επίτευξη των πολιτικών προτεραιοτήτων της Ε.Ε. και το μέλλον της. Επιπλέον, ευελπιστεί να πετύχει τη συμμετοχή των πολιτών στα θέματα που αφορούν την Πολιτική Συνοχής.
 
Για περισσότερες πληροφορίες - ΙΜΗ, τηλ.: 22505555, events@imhbusiness.com, ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com
 

Δειτε Επισης

Αυτά είναι τα πέντε μέτρα της Κυβέρνησης για την ακρίβεια-Οριζόντια επιδότηση για ρεύμα, εφάπαξ για καύσιμα
Καταζητείται ο 55χρονος Θεόδωρου Θεοδώρου-Δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο (pic)
Εντός της εβδομάδας η αναχώρηση του δεύτερου πλοίου για τη Γάζα
LIVE: Αμφισβητεί τη μαρτυρία Καραγιάννη που έδειξε στραγγαλισμό του Θανάση η πλευρά της Εισαγγελίας
Απαντά στα περί ξηλώματος των δημοσίων νοσοκομείων το Υπ. Υγείας-«Προωθούμε την αναβάθμιση τους»
Με τη συμμετοχή 400 ποδηαλτών/τριών αρχίζει την Παρασκευή το Cyprus Gran Fondo
Έκκληση ΟΣΑΚ για ενεργοποίηση ιατρικού προφίλ στο λογισμικό ΓεΣΥ
Στροφή Εισαγγελίας στο Εφετείο για 82χρονο παππού-Δεν φέρει ένσταση στο αίτημα για ποινή με αναστολή
Ποινή δύο ετών στον 25χρονο για τον χαμό της 19χρονης Μαριλένα-Ξέσπασε η μητέρα της αδικοχαμένης
Ούτε αυτή την εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής οι μοναχοί