Σε ρυθμούς καρναβαλιού η Λεμεσός, με σύμμαχο τον καιρό-Επί ποδός η Αστυνομία

Με σύμμαχο τον καλό καιρό πραγματοποιείται το μεσημέρι στη Λεμεσό η μεγαλύτερη καρναβαλίστικη παρέλαση στη χώρα μας.

Εκατοντάδες καρναβαλιστές, ετοιμάστηκαν για να παρουσιάσουν τις δικές τους ιδέες για την παρέλαση και να κλέψουν τις εντυπώσεις, την ίδια ώρα που ο καιρός δεν δείχνει ότι «θα τους χαλάσει» τα σχέδια, αφού η πρόβλεψη της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας δείχνει πως οι καιρικές συνθήκες είναι εξαιρετικές.

Για την καρναβαλίστικη παρέλαση της Λεμεσού χιλιάδες είναι οι πολίτες που είτε βρίσκονται ήδη στην πόλη, είτε θα ταξιδέψουν σήμερα για να απολαύσουν το θέαμα.

Για το λόγο αυτό, η Αστυνομία βρίσκεται επί ποδός και έχει καταρτίσει σχέδιο έτσι ώστε να μην υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα κατά τη διάρκεια της παρέλασης, ενώ στην τροχαία έχουν μετακινηθεί για το τριήμερο περίπου 240 αστυνομικοί, οι οποίοι θα ενισχύσουν τις προσπάθειες των μελών, για να κυλήσουν όλα ομαλά.
 
Οι τροχαίες διευθετήσεις για την παρέλαση:
Λόγω της μεγάλης Καρναβαλίστικης Παρέλασης που θα πραγματοποιηθεί στη Λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’, στη Λεμεσό, αύριο Κυριακή 10 Μαρτίου, 2019 και ώρα 13:00, με τη συμμετοχή αρμάτων και πεζοπόρων τμημάτων, θα γίνουν οι ακόλουθες τροχαίες διευθετήσεις:
 
*Από τα φώτα τροχαίας «Εναερίου» μέχρι τον κυκλικό κυκλοφοριακό κόμβο Αγίου Νικολάου, ο δρόμος θα παραμείνει κλειστός από τις 08:00 λόγω της συγκέντρωσης των αρμάτων.
 
*Η παρέλαση θα ακολουθήσει τη λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ΄ μέχρι τη διασταύρωση των φώτων τροχαίας Πολεμιδιών (FAIRWAYS). Για λόγους οδικής ασφάλειας η λεωφόρος Μακαρίου Γ΄ θα παραμείνει κλειστή μέχρι τη διασταύρωση των φώτων τροχαίας με τη συμβολή της με τη λεωφόρο Αποστόλου Βαρνάβα.
 
*Η λεωφόρος Μακαρίου Γ΄ αναμένεται να κλείσει από τις 12:00 και να δοθεί στην κυκλοφορία γύρω στις 21:00. Για λόγους οδικής ασφάλειας, ο δρόμος θα παραμείνει κλειστός από τα φώτα Τροχαίας «Εναερίου» μέχρι τη διασταύρωση των φώτων τροχαίας της Λεωφόρου Μακαρίου Γ΄ με τη συμβολή της με τη λεωφόρο Αποστόλου Βαρνάβα.
 
*Επίσης κλειστοί θα παραμείνουν όλοι οι δρόμοι Βόρεια και Νότια της Λεωφόρου Μακαρίου Γ΄ από τη συμβολή της με τη λεωφόρο 28ης Οκτωβρίου (Εναέριος) μέχρι και τη συμβολή με τη λεωφόρο Αποστόλου Βαρνάβα.
 
*Ως εκ τούτου, καλούνται οι οδηγοί να συμμορφώνονται με τις οδηγίες της Αστυνομίας και των επί καθήκοντι αστυνομικών και να χρησιμοποιούν όλους τους χώρους στάθμευσης του Δήμου Λεμεσού και ιδιωτικούς χώρους στάθμευσης.
 
Το Καρναβάλι θα κλείσει με πανηγυρικό τρόπο, με μεγάλο υπαίθριο καρναβαλίστικο χορό στην Πλατεία του Παλιού Λιμανιού η ώρα 21:00.
 
Η πρόβλεψη του καιρού:
Σήµερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ τοπικά θα παρατηρούνται παροδικά αυξηµένες νεφώσεις. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ, αλλά το απόγευµα, στα δυτικά και τα νοτιοδυτικά, µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι το πρωί λίγο ταραγµένη και στα ανατολικά ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη αλλά το απόγευµα λίγο ταραγµένη και στα προσήνεµα µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 21 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 20 στα παράλια και γύρω στους 14 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ στα δυτικά θα παρατηρούνται παροδικά αυξηµένες νεφώσεις. Οι άνεµοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και αργότερα βορειοανατολικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς, 3 µποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη αλλά στα δυτικά θα παραµείνει λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 8 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 11 στα παράλια και γύρω στους 5 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Τη ∆ευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ τη νύκτα θα παρατηρούνται παροδικά αυξηµένες ψηλές νεφώσεις. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή άνοδο, για να παραµείνει πάνω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.
Την Τρίτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά παροδικά θα παρατηρούνται αυξηµένες, κυρίως µέσες και ψηλές, νεφώσεις. Η θερµοκρασία δεν θα σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή, για να παραµείνει πάνω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος, µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Το βράδυ ο καιρός θα σηµειώσει σηµαντική βελτίωση. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει πτώση, για να κυµανθεί κοντά στις µέσες κλιµατολογικές τιµές.
 
Υπενθυμίζεται πως, η καρναβαλίστικη παρέλαση θα διεξαχθεί παράλληλα με την παιδική παρέλαση, η οποία είχε ακυρωθεί το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικράτησαν στην πόλη της Λεμεσού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:Δυναμικό come back της Λάρνακας στο καρναβάλι(pics)

Δειτε Επισης

Η Υπουργός Γεωργίας ξεκίνησε συναντήσεις με παραγωγούς, αγρότες και ψαράδες
Συστηματικές αδυναμίες και παραλείψεις στη διαχείριση Natura εντοπίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Εγκαινιάστηκε ο αρχαιολογικός χώρος της Πύλης Πάφου στη Λευκωσία
Στην οικοδομική βιομηχανία τα περισσότερα εργατικά ατυχήματα
Βήμα προς την ενίσχυση του κράτους δικαίου η σύσταση Φορέα Καταπολέμησης της Απάτης
Πέντε υποτροφίες σε Κύπριους για σπουδές ανακοίνωσε η Πρεσβεία Μαρόκου
Προς μείωση το φαινόμενο σκόνης τις επόμενες ημέρες
Σε βελτιστοποίηση δρομολογίων ασθενοφόρων με τεχνητή νοημοσύνη στοχεύει έργο του ΤΕΠΑΚ
Πάνω από μέσο όρο ΕΕ η απασχόληση στην Κύπρο-Τρίτη σε υπερειδίκευση εργαζομένων
Ζητά επαναφορά των κριτηρίων του 2012 για τους χαμηλοσυνταξιούχους η ΕΚΥΣΥ