Αυξημένες συμμετοχές στον μεγαλύτερο ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού-ΓΣΟ

Ο 13ος ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού - ΓΣΟ, που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 23-24 Μαρτίου, αναμένεται να είναι και ο μεγαλύτερος σε συμμετοχές, αφού καταγράφεται μεγάλο ενδιαφέρον από αθλητές, τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό.
 
Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση, συνολικά 15.000 άνθρωποι κάθε ηλικίας αναμένεται να περάσουν τη γραμμή εκκίνησης, στο πιο μεγάλο αθλητικό γεγονός της Κύπρου, ενώ εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει το 20% η αύξηση στις συμμετοχές των τεσσάρων αγωνιστικών διαδρομών της Κυριακής(Μαραθώνιος, Ημιμαραθώνιος, Πετρολίνα Δρόμος Ενέργειας 10χλμ και Δρόμος Υγείας 5χλμ).
 
"Ιδιαίτερη αύξηση υπάρχει στις συμμετοχές από το εξωτερικό. Ίσως έχουμε και διπλάσιες αφίξεις σε σχέση με πέρσι για τον αγώνα, αφού εκτιμούμε ότι από τους  5 χιλιάδες δρομείς της Κυριακής, το 50% μπορεί να είναι ξένοι", αναφέρει ο Διευθυντής της διοργάνωσης, Ανδρέας Σπύρου.
 
Τα στελέχη πέραν των 210 εταιρειών θα λάβουν μέρος στον Primetel Εταιρικό Δρόμο 5χλμ, του Σαββάτου, ενώ την ίδια μέρα διεξάγεται και ο Andrey & Julia Dashin’s Foundation Δρόμος Νεολαίας, για παιδιά 6-16 χρόνων.
 
Υπενθυμίζεται πως ο  ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού ΓΣΟ, που αποτελεί το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Μαραθωνίου Δρόμου της ΚΟΕΑΣ, περιλαμβάνεται στο καλεντάρι της IAAF και είναι πιστοποιημένος από την AIMS.

Πέραν από το αμιγώς αγωνιστικό κομμάτι. η διοργάνωση περιλαμβάνει και τρεις παράλληλες εκδηλώσεις, με την πρώτη να πραγματοποιείται την Πέμπτη, 21 Μαρτίου, όπου θα διεξαχθεί στο ΤΕΠΑΚ το 3ο Running Community Forum, το οποίο παρουσιάζει η Τράπεζα Κύπρου.
 
Το Σάββατο (23/3) στο Marathon Village θα διεξαχθεί η Petrolina Energy Day από τις 9:00, με μουσική από Djs, ζωντανά προγράμματα εκγύμνασης, διατροφικές συμβουλές και παιδικές δραστηριότητες. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ενόψει των αγωνιστικών δρόμων, οι δρομείς θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε Pasta Party.

Η φετινή διοργάνωση είναι αφιερωμένη στον θρυλικό δρομέα Στέλιο Κυριακίδη, νικητή του Μαραθωνίου της Βοστώνης το 1946.
 
Ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού ΓΣΟ ενισχύει το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα για τέταρτη συνεχή χρονιά, ενώ κάθε δρομέας μπορεί να μαζέψει  χρήματα για το σκοπό της επιλογής του. Επιπλέον, ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού ΓΣΟ φιλοδοξεί να καταστεί πρότυπο περιβαλλοντικής διαχείρισης αθλητικών διοργανώσεων, μέσα από το πρότζεκτ Going Green by Muskita.
 
Πηγή:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Κυπριακό, ελληνοτουρκικά, ευρωεκλογές, συζήτησαν Καρογιάν-Κουτσούμπας
Δύο ύποπτοι για την επίθεση στο Crocus κατέθεσαν έφεση κατά της προφυλάκισής τους
Αναμένει ανακοινώσεις από Υπουργεία για τα ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες η Επ. Εσωτερικών
Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα
Η Πολωνία κατηγορεί τη Ρωσία για κατασκοπεία και προσπάθειες αποσταθεροποίησης
Κέντρο Καταναλωτή: Οι πολίτες μπορούν να επηρεάσουν τις αποφάσεις της ΕΕ
Aσφαλιστικές αποζημιώσεις ρεκόρ από την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη-Στα $3 δισ. οι πρώτοι υπολογισμοί
Aύξηση κατά 5,5% των υπό κυπριακή σημαία πλοίων ανακοίνωσε η Υφ. Ναυτιλίας
Έκθεση-κόλαφος του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων-«H Τουρκία προχωρά σε παράνομες απελάσεις Σύρων»
Η Βουλή της Σκωτίας εξετάζει σχέδιο νόμου για την ευθανασία σε άτομα που πάσχουν από καταληκτική νόσο