Όχι είπε το δικαστήριο στον Θεμιστοκλέους για συνέχιση της δίκης μετά τις εκλογές

Χρόνο έτσι ώστε να μελετήσουν όλο το μαρτυρικό υλικό που υπάρχει με στόχο να εγείρουν διάφορες προδικαστικές ενστάσεις ζήτησαν οι δικηγόροι του Βουλευτή Ανδρέα Θεμιστοκλέους, στην πρώτη του εμφάνιση, σήμερα, ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας για τροχαίες παραβάσεις, με το Δικαστήριο να τους δίνει χρόνο ως τις 4 Απριλίου.
 
Η υπεράσπιση του κ. Θεμιστοκλέους σκοπεύει όπως αναφέρθηκε ενώπιον του Δικαστηρίου, μεταξύ άλλων, να μελετήσει το κατηγορητήριο για να δει κατά πόσο εμπίπτει στα πλαίσια της άδειας που δόθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο για άρση της ασυλίας του Βουλευτή.
 
Εκφράστηκε παράλληλα η παράκληση προς το Δικαστήριο όπως η διαδικασία συνεχιστεί αμέσως μετά τις βουλευτικές εκλογές αφού ο κατηγορούμενος είναι Βουλευτής και τελεί υποψήφιος για επανεκλογή ενώ αναμένεται να διεξαχθεί και εσωκομματική διαδικασία για συμπερίληψη στο ψηφοδέλτιο.
 
Δεν είχε ένσταση να δοθεί χρόνος στους δικηγόρους υπεράσπισης για να μελετήσουν το μαρτυρικό υλικό η εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής, η οποία και υποσχέθηκε ότι αφού το αιτηθούν θα το λάβουν άμεσα. Ωστόσο, ανέφερε ότι ο χρόνος που δίνεται συνήθως είναι 10 μέρες και κατά την ίδια όλοι οι κατηγορούμενοι πρέπει να αντιμετωπίζονται με ισότητα. Σε ό,τι αφορά το κατηγορητήριο είπε ακόμη ότι αυτό επιδόθηκε στον κατηγορούμενο στις 4 Μαρτίου και επομένως οι δικηγόροι του είχαν ήδη χρόνο να το μελετήσουν.
 
Την πρόθεσή του να επιληφθεί αυτής της υπόθεσης όπως επιλαμβάνεται των χιλιάδων άλλων υποθέσεων που εμφανίζονται ενώπιον του, εξέφρασε ο Δικαστής Παύλος Κυριακίδης.
 
Απευθυνόμενος στους δικηγόρους του κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε ότι «θα σας δώσω ένα εύλογο χρονικό διάστημα». Ωστόσο, όπως σημείωσε, η υποψηφιότητά του Βουλευτή στις εκλογές «δεν μπορεί σε δικαστική διαδικασία να διαδραματίσει κάποιο ρόλο».
 
Ως εκ τούτου επόμενη ημερομηνία ακρόασης ορίστηκε τη Δευτέρα, 4 Απριλίου, στις 0900.
 

Δειτε Επισης

Ζητά μόνιμες λύσεις στα προβλήματά των συνταξιούχων η ΕΚΥΣΥ
Στελέχωση των σχολείων με επιμελητές συζήτησαν ΑΣΔΥΚ και Υπουργείο Παιδείας
Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου η Πνευμονολογική Εταιρεία-«Κίνδυνος για ευάλωτες ομάδες η σκόνη»
Οι Υπηρεσίες Εφημερίας Προσωπικού Ιατρού κατά τα Σαββατοκύριακα
Ζητούν έρευνα και απόδοση ευθυνών οι συντεχνίες ΡΙΚ για την μη έγκαιρη καταβολή μισθών
Παρουσίασε το σχέδιο με τις 50 δράσεις για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Διεξάγεται για 49η συνεχή χρονιά η πορεία Χριστοδούλας
Πρόστιμα 80,000 ευρώ σε παροχείς για καταχρήσεις στο ΓεΣΥ-Πέραν των 350 διερευνήσεων
Την Κυριακή η αλλαγή της ώρας-Πάνε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά
Δίωρη στάση εργασίας από τους χαμηλόμισθους της ΙΣΟΤΗΤΑΣ-Φωνές για στασιμότητα στην ανέλιξη