«Καμία ζημιά στη Χρυσοσπηλιώτισσα από την ανέγερση πρατηρίου βενζίνης»

Τη δική τους θέση σε σχέση με την ανέγερση πρατηρίου βενζίνης κοντά στο Σπήλαιο της Χρυσοσπηλιώτισσας, δίνουν μιλώντας στον REPORTER, πηγές προσκείμενες στην ιδιοκτήτρια εταιρεία του πρατηρίου που βρίσκεται υπό ανέγερση. 
 
Όπως οι συγκεκριμένες πηγές ανέφεραν στον REPORTER, σε σύσκεψη που πραγματοποίηθηκε μεταξύ της εταιρείας και εκκλησιαστικών παραγόντων της Μονής, δεν διαπιστώθηκε καμιά ζημιά ή ενόχληση από τις εργασίες ανέγερσης του πρατηρίου, ενώ διαψεύδουν επίσης πως οι εργασίες έγιναν πάνω από την εκκλησία, αλλά σε απόσταση περίπου 170 μέτρων από το σπήλαιο.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αναβρασμός στη Δευτερά-Αναγείρουν βενζινάδικο, κινδυνεύει η Χρυσοσπηλιώτισσα
 
«H ανέγερση του πρατηρίου γίνεται σε χώρο όπου θα ανοιχθούν οικόπεδα και δρόμοι. Οι εργασίες έγιναν σε απόσταση 170 μέτρων, και όχι  πάνω από την εκκλησία. Το συγκεκριμένο πρατήριο, που αναμένεται να εξυπηρετήσει τους χιλιάδες κατοίκους της περιοχής ξεκίνησε κατόπιν εξασφάλισης των σχετικών εγκρίσεων και της απαραίτητης πολεοδομικής και οικοδομικής άδειας», τόνισαν οι ίδιες πηγές. 
 
Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, χθες έγινε σύσκεψη στο χώρο της εκκλησίας, που συγκάλεσε ο ιερέας με όλα τα εμπλεκόμενα κυβερνητικά Τμήματα, όπου δεν διαπιστώθηκε καμία ζημιά ή ενόχληση από τις εργασίες ανέγερσης του πρατηρίου.
 
«Δόθηκαν επίσης προφορικές διαβεβαιώσεις, ότι δεν προκαλούν κίνδυνο οι εργασίες που διεξάγονται. Οι μεμονομένες ανησυχίες που έχουν ακουστεί δεν στηρίζονται σε βάσιμα στοιχεία», υπογράμμισαν. 
 
Επιβεβαίωσαν, παράλληλα, πως σε ξεχωριστή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μεταξύ της εταιρείας και της εκκλησιαστικής Επιτροπής, ζητήθηκε όπως ανασταλούν προσωρινά οι εργασίες ανέγερσης του πρατηρίου μέχρι να δοθούν και γραπτώς οι διαβεβαιώσεις από το αρμόδιο Τμήμα για την ασφάλεια του μνημείου, κάτι που έγινε αμέσως αποδεκτό από την εταιρεία.

Δειτε Επισης

Στους 26 βαθμούς η θερμοκρασία με σκόνη στην ατμόσφαιρα
Έσπασαν το φράγμα των 7.000 τα παράπονα για τους δρόμους-Αποπερατώθηκε ένα στα τέσσερα προβλήματα
Παίρνει τις λιμουζίνες, δίνει μικρότερα ηλεκτρικά οχήματα στους αξιωματούχους η Κυβέρνηση-1.6 εκ. ευρώ το κόστος
Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Δωρεάν μαθήματα σε ενήλικες προσφέρει η Σχολή Χαρακτικής Χαμπή
Πρόοδο στην προσπάθεια εμβάθυνσης της αγοράς κεφαλαιαγορών βλέπει ο Μισέλ
Υπ. Γεωργίας στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας-«Συλλογική ευθύνη η προστασία ωκεανών»
Δήμος Λάρνακας: Σύντομα ο σχεδιασμός για Σχολή Θαλάσσιων Επιστημών ΤΕΠΑΚ
Δέσμευση Βουλής για προώθηση υγειονομικής περίθαλψης με επίκεντρο τον ασθενή
Δύσκολη συζήτηση των 27 στις Βρυξέλλες για ανταγωνιστικότητα λόγω κεφαλαιαγορών