«Καμία ζημιά στη Χρυσοσπηλιώτισσα από την ανέγερση πρατηρίου βενζίνης»

Τη δική τους θέση σε σχέση με την ανέγερση πρατηρίου βενζίνης κοντά στο Σπήλαιο της Χρυσοσπηλιώτισσας, δίνουν μιλώντας στον REPORTER, πηγές προσκείμενες στην ιδιοκτήτρια εταιρεία του πρατηρίου που βρίσκεται υπό ανέγερση. 
 
Όπως οι συγκεκριμένες πηγές ανέφεραν στον REPORTER, σε σύσκεψη που πραγματοποίηθηκε μεταξύ της εταιρείας και εκκλησιαστικών παραγόντων της Μονής, δεν διαπιστώθηκε καμιά ζημιά ή ενόχληση από τις εργασίες ανέγερσης του πρατηρίου, ενώ διαψεύδουν επίσης πως οι εργασίες έγιναν πάνω από την εκκλησία, αλλά σε απόσταση περίπου 170 μέτρων από το σπήλαιο.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αναβρασμός στη Δευτερά-Αναγείρουν βενζινάδικο, κινδυνεύει η Χρυσοσπηλιώτισσα
 
«H ανέγερση του πρατηρίου γίνεται σε χώρο όπου θα ανοιχθούν οικόπεδα και δρόμοι. Οι εργασίες έγιναν σε απόσταση 170 μέτρων, και όχι  πάνω από την εκκλησία. Το συγκεκριμένο πρατήριο, που αναμένεται να εξυπηρετήσει τους χιλιάδες κατοίκους της περιοχής ξεκίνησε κατόπιν εξασφάλισης των σχετικών εγκρίσεων και της απαραίτητης πολεοδομικής και οικοδομικής άδειας», τόνισαν οι ίδιες πηγές. 
 
Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, χθες έγινε σύσκεψη στο χώρο της εκκλησίας, που συγκάλεσε ο ιερέας με όλα τα εμπλεκόμενα κυβερνητικά Τμήματα, όπου δεν διαπιστώθηκε καμία ζημιά ή ενόχληση από τις εργασίες ανέγερσης του πρατηρίου.
 
«Δόθηκαν επίσης προφορικές διαβεβαιώσεις, ότι δεν προκαλούν κίνδυνο οι εργασίες που διεξάγονται. Οι μεμονομένες ανησυχίες που έχουν ακουστεί δεν στηρίζονται σε βάσιμα στοιχεία», υπογράμμισαν. 
 
Επιβεβαίωσαν, παράλληλα, πως σε ξεχωριστή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μεταξύ της εταιρείας και της εκκλησιαστικής Επιτροπής, ζητήθηκε όπως ανασταλούν προσωρινά οι εργασίες ανέγερσης του πρατηρίου μέχρι να δοθούν και γραπτώς οι διαβεβαιώσεις από το αρμόδιο Τμήμα για την ασφάλεια του μνημείου, κάτι που έγινε αμέσως αποδεκτό από την εταιρεία.

Δειτε Επισης

Θλίψη Ένωσης Συντακτών για τον θάνατο της Γεωργίας Ψαριά-«Πάλεψε γι’ αυτά που πίστευε και υπηρετούσε»
Τελευταία στιγμή τα πασχαλινά ψώνια στις υπεραγορές-«Αδικαιολόγητες αυξήσεις πολλές φορές»
Περιπλανώμενη: Η έκθεση ζωγραφικής της Ανθούλας Σημαδιακού
Στους 31 βαθμούς η θερμοκρασία, παραμένει η σκόνη στην ατμόσφαιρα-Ο καιρός μέχρι την Κυριακή
«Υπάρχει αρκετή φτώχεια και δεν φαίνεται»-Πέραν των χίλιων πακέτων στα χέρια άπορων οικογενειών
Η ανακοίνωση του ΡΙΚ για το θάνατο της Γεωργίας Ψαριά-«Φωτεινός χαρακτήρας»
Έσβησε για πάντα το χαμόγελο της δημοσιογράφου Γεωργίας Ψαριά…
ΒΙΝΤΕΟ: Από το καλοκαίρι στο χειμώνα-Άνοιξαν οι κρουνοί του ουρανού στη Λευκωσία
Μεγάλη η συνεισφορά του αθλητικού τουρισμού-Ρεκόρ συμμετοχών στο τουρνουά Αγίας Νάπας
Με μηνύματα για επανένωση και διεκδικήσεις εργαζομένων η Κύπρος τίμησε την Πρωτομαγιά (pics)