Κοντά στην επιλογή του νέου προέδρου του ΟΚΥπΥ ο Κ. Ιωάννου-Παρελθόν ο Νίκολσον

Στη διαδικασία επιλογής του νέου προέδρου του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας(ΟΚΥπΥ), ο οποίος θα διαδεχθεί τον Σερ Ντέιβιντ Νίκολσον, βρίσκεται ο υπουργός Υγείας. Κωνσταντίνος Ιωάννου.
 
Ο Σερ Ντέιβιντ Νίκολσον, αποτελεί από σήμερα και επίσημα παρελθόν από την προεδρία του ΟΚΥπΥ, καθότι το Υπουργικό Συμβούλιο έκανε αποδεκτή την παραίτηση την οποία υπέβαλε γραπτώς στον αρμόδιο υπουργό στις 27 Φεβρουαρίου, υπό το πρίσμα των σε βάρος του ιδίου και της συζύγου του, καταγγελιών για ασυμβίβαστο.
 
Όσον αφορά το πρόσωπο που θα διαδεχθεί τον Σερ Ντέιβιντ Νίκολσον στην προεδρία του ΟΚΥπΥ, του Οργανισμού δηλαδή που συστάθηκε για να φέρει εις πέρας την υλοποίηση της αυτονόμησης των κρατικών νοσηλευτηρίων, πληροφορίες του REPORTER αναφέρουν πως ο υπουργός Υγείας έχει ήδη καταλήξει στην επιλογή συγκεκριμένου ατόμου, χωρίς ωστόσο η επιλογή αυτή να έχει κλειδώσει οριστικά.
 
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Κωνσταντίνος Ιωάννου θα πάρει το όνομα του προσώπου το οποίο θα προτείνει για τη θέση του προέδρου του ΟΚΥπΥ, στην επόμενη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, προκειμένου να επικυρωθεί ο διορισμός του.     
 
Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, ο υπουργός Υγείας ανέφερε πως εξετάζονται διάφορα ονόματα προς αντικατάσταση του κ. Νίκολσον.
 
Ο Κωνσταντίνος Ιωάννου ανακοίνωσε ότι η παραίτηση του κ. Νίκολσον έγινε σήμερα αποδεκτή από το Υπουργικό Συμβούλιο, σημειώνοντας ότι απέστειλε στις 27 Φεβρουαρίου επιστολή παραίτησης προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ευχαριστώντας τον για τη στήριξη που του παρείχε, ειδικά από τον περασμένο Δεκέμβριο, οπότε, σύμφωνα με τον ίδιο τον κ. Νίκολσον «ξεκίνησε μια ενορχηστρωμένη επίθεση εναντίον του, όπως περιγράφει στην επιστολή του, από θεσμούς που θεωρεί ότι θα έπρεπε να στηρίζουν την Κυβέρνηση σε αυτό το τεράστιο έργο και όχι να προβάλλουν εμπόδια. Ευχαριστεί τον Πρόεδρο και ειδικά τελειώνει την επιστολή του, θεωρώντας ότι πρέπει να προχωρήσουν και οι μεταρρυθμίσεις για το καλό των ασθενών και θεωρεί ότι ειδικά αυτή τη στιγμή ένα μεγάλο πλεονέκτημα είναι τα οργανωμένα σύνολα των ασθενών και για αυτούς και με τη βοήθεια αυτών πρέπει να προωθήσουμε τις μεταρρυθμίσεις».
 
Ερωτηθείς εάν ο ίδιος συμμερίζεται τη θέση του κ. Νίκολσον περί ενορχηστρωμένης επίθεση εναντίον του, ο υπουργός Υγείας απάντησε πως πρόκειται για την προσωπική θέση του κ. Nίκολσον.
 
«Οφείλουμε να ομολογήσουμε», συνέχισε, «ότι έχει έρθει και η γνωμάτευση από τον Γενικό Εισαγγελέα, η οποία κρίνει ότι βάσει του Άρθρου 8 -που είναι αυστηρό- δεν επιτρέπεται η εργοδότηση σε Οργανισμούς με συναφείς με τις δραστηριότητες του ΟΚΥπΥ. Σεβαστή η άποψη, απόλυτα σεβαστή η άποψη του Γενικού Εισαγγελέα. Εν πάση περιπτώσει, είχε προηγηθεί η επιστολή παραίτησης του κ. Νίκολσον και εμείς προχωρούμε να εξετάσουμε ονόματα άλλα, για να προτείνουμε στο επόμενο Υπουργικό Συμβούλιο».
 
Σε ερώτηση εάν οι εργασίες του Οργανισμού συνεχίζονται, ο υπουργός Υγείας υπογράμμισε ότι υπάρχει Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο προχωρά με βάση τους σχεδιασμούς. Συμπλήρωσε πως, σύμφωνα και με τον σχετικό Νόμο, ο Αντιπρόεδρος εκτελεί και καθήκοντα Προέδρου αν παραστεί ανάγκη.
 
Κληθείς να πει εάν έχουν εξεταστεί κάποια ονόματα για την αντικατάσταση του κ. Νίκολσον, ο Κωνσταντίνος Ιωάννου ανέφερε ότι έχουν μελετηθεί διάφορα ονόματα, και όταν και εφόσον υπάρξει η σχετική απόφαση, θα ανακοινωθεί.
 
Πρόσθεσε ότι εξετάζονται ονόματα, τόσο από την Κύπρο όσο και από το εξωτερικό, ωστόσο δήλωσε πως «θα προτιμήσουμε άτομο από την Κύπρο, γιατί πρέπει να γνωρίζει την κυπριακή πραγματικότητα, για να υπάρχει και λιγότερος χρόνος προσαρμογής».
 
Σε σχόλιο ότι ανάμεσα στους γιατρούς του δημοσίου επικρατεί αβεβαιότητα και ανησυχία μετά τις τελευταίες εξελίξεις, ο κ. Ιωάννου διαβεβαίωσε ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας, αφού οι σχεδιασμοί δεν ανατρέπονται, παρά την παραίτηση του κ. Νίκολσον. «Ο κ. Νίκολσον», είπε, ήταν ο πρόεδρος του Δ.Σ., «με σοβαρή άποψη, όμως δεν παύει να υπάρχει το Διοικητικό Συμβούλιο και οι διαδικασίες να προχωρούν κανονικά».
 
Τέλος, σε ερώτηση αναφορικά με την ακύρωση της χθεσινής συνάντησης μεταξύ ΟΑΥ και ΠΙΣ, όπου θα συζητούνταν οι Κανονισμοί για τους Ειδικούς Ιατρούς, και κληθείς να πει γιατί υπήρξε η ακύρωση της συνάντηση, ο υπουργός Υγείας σημείωσε ότι ο ΠΙΣ ανέμενε τις απαντήσεις του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας επί συγκεκριμένων ερωτημάτων που είχε θέσει. Για κάποιο λόγο, είπε, δεν είχαν σταλεί έγκαιρα οι απαντήσεις, ώστε να εξεταστούν από τον ΠΙΣ, με αποτέλεσμα να ακυρωθεί η συνάντηση. 

Δειτε Επισης

Απαντά για Φορέα Κοινωνικής Στήριξης ο Αντωνιάδης-«Εσφαλμένες εντυπώσεις από επιστολή Χριστοφίδη σε Ελεγκτή»
Πρόταση Τσίγκη για έντονες σημάνσεις σε σταθερές και κινητές κάμερες-«Εντός 60 ημερών αν εκλεγώ»
Κύπριος δικηγόρος και εν αποστρατεία Αντιστράτηγος της Ελληνικής Αστυνομίας οι ποινικοί ανακριτές για Θανάση
Ευχαρίστησε τον ΠτΔ για τον διορισμό ποινικών ανακριτών η μητέρα του Θανάση-«Είναι η τελευταία μας ελπίδα...»
Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο συμμετοχής η Ημερίδα Άσκησης και Προσφοράς για τους Μικρούς Ήρωες
BINTEO: Οργή για τις επιθέσεις Ισραηλινών εναντίον οχηματοπομπών με βοήθεια για τους Παλαιστίνιους
Διορίζει δύο ποινικούς ανακριτές για την υπόθεση Θανάση το Υπουργικό Συμβούλιο
Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας η διαδικασία για κράτηση των δέκα υπόπτων για την ενέδρα στο «Δημητρούι»
Νέο «όχι» σε δίωξη Κατσουνωτού από Εισαγγελία-Έντονη αντίδραση Αρχής κατά της Διαφθοράς, εξετάζει ιδιωτική ποινική
Η ανακοίνωση του Υπ. Άμυνας για στολές, ιατρικές εξετάσεις και επιλογή βαθμοφόρων για τους στρατεύσιμους