Εκτός τάξεων αύριο οι καθηγητες λόγω του νέου περιστατικού βίας

Σε μονόωρη στάση εργασίας θα προχωρήσουν αύριο κατά την πέμπτη διδακτική περίοδο, οι  καθηγητες, όπως αποφάσισαν οι ηγεσίες των οργανώσεων των καθηγητών Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης, ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μαινόμενος ταύρος ο μαθητής που ξυλοκόπησε καθηγητές και συμμαθητή του

Αφορμή αποτέλεσε το νέο περιστατικό βίας στη Λάρνακα με 18χρονο μαθητή, οποίος επιτέθηκε και τραυμάτισε δύο καθηγητές και έναν συμμαθητή του.

Μιλώντας στον REPORTER ο πρόεδρος της ΟΛΤΕΚ, Παναγιώτης Λυσάνδρου είπε πως «η απόφαση πάρθηκε από τις οργανώσεις των καθηγητών Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης, ΟΛΤΕΚ και ΟΕΛΜΕΚ, μετά το ιδιαιτέρα βίαιο περιστατικό που σημειώθηκε σήμερα και το οποίο έστειλε ένα μαθητή και δύο καθηγητές στο νοσοκομείο».

Είναι γι' αυτό, πρόσθεσε, που «αποφασίστηκε κατά την πέμπτη περίοδο να κατέλθουμε σε στάση εργασίας εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά μας».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΛΤΕΚ, «στόχος είναι να δώσουμε το μήνυμα ότι πρέπει επιτέλους να επιλυθεί το ζήτημα με τη βία στα σχολεία που εδώ και καιρό φουντώνει όλο και περισσότερο».

Πρόσθεσε ότι «αποφασίστηκε όπως αύριο στις 09.00 το πρωί οι Γραμματείες των δύο εκπαιδευτικών Οργανώσεων επισκεφθούν τη Τεχνική Σχολή Αγίου Λαζάρου στη Λάρνακα».

Το περιστατικό

Σύμφωνα με την Αστυνομία, μαθητής ηλικίας 18 χρόνων φέρεται να επιτέθηκε το μεσημέρι σε 17χρονο μαθητή και σε δύο καθηγητές στην Τεχνική Σχολή Αγίου Λαζάρου στη Λάρνακα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες της Αστυνομίας και με βάση καταγγελία, λίγο μετά τη μία το μεσημέρι στην Τεχνική Σχολή Αγίου Λαζάρου, δύο μαθητές ηλικίας 18 και 17 χρόνων φέρονται να τσακώθηκαν και ο δεύτερος να ζήτησε βοήθεια από καθηγητή.
 
Ο καθηγητής μπήκε στη μέση για να χωρίσει τους δύο μαθητές, με αποτέλεσμα ο 18χρονος φερόμενος ως δράστης να του επιτεθεί. Δεύτερος καθηγητής που επίσης επενέβη για να σταματήσει τον καυγά, έγινε στόχος επίθεσης από τον 18χρονο.
 
Ο 17χρονος μαθητής διακομίσθηκε στο ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας, ο ένας καθηγητής μετέβη σε ιδιωτικό νοσηλευτήριο στη Λάρνακα, ενώ ο δεύτερος εκπαιδευτικός μετέβη με το δικό του αυτοκίνητο σε ιδιωτική κλινική στη Λευκωσία.
 
Εκ πρώτης όψεως φαίνεται ότι τα τραύματα των καθηγητών και του μαθητή δεν είναι σοβαρά.
 
Για το συμβάν ενημερώθηκε η Αστυνομία, αφού σύμφωνα με τις πληροφορίες της Δύναμης, ο 18χρονος "ήταν σε έξαλλη κατάσταση".

Ο νεαρός μεταφέρθηκε επίσης στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, ενώ στη συνέχεια οδηγήθηκε στο Ψυχιατρείο για περίθαλψη.
 
Την υπόθεση διερευνά η Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας.

Δειτε Επισης

Τελέστηκαν στη Λευκωσία τα εγκαίνια Υπαίθριου Ψηφιακού Διαδραστικού Μουσείου
Επ. Ισότητας: Στόχος να δίνονται χώρος και φωνή στις γυναίκες
Στη δημοσιότητα επιστολή ΥΠΕΣ για τ/κ κινηματογράφο έδωσε ο Δήμος Λεμεσού
Μ. Δαμιανός: Το Υπουργείο Υγείας στηρίζει προσπάθειες ιατρικής κοινότητας
«Προς αξιοποίηση η Τεχνητή Νοημοσύνη στην υγειονομική περίθαλψη»-Όσα ισχυρίζεται ειδικός
ΕΒΕ Πάφου: Καμία προσφορά για γέφυρα σύνδεσης βιομ. περιοχών Μεσογής–Τρεμιθούσας
Αυξημένη σκόνη στην ατμόσφαιρα-Έρχεται άνοδος της θερμοκρασίας
Καθησυχάζουν οι ειδικοί για τον παρβοϊό στην Κύπρο-Τα συμπτώματα και ο τρόπος μετάδοσης στα παιδιά
Απονομή σε Κύπρια 1ου Βραβείου Ισότητας Φύλων στη Ναυτιλία από IMO
Το θέμα ανταλλαγής περιουσιών στον Ακάμα με χαλίτικα στο επίκεντρο σύσκεψης στο Υπ. Γεωργίας