Οι οργανωμένοι γονείς Μ. Εκπαίδευσης τίμησαν για την προσφορά της στην παιδεία και τον πολιτισμό, την Α. Παντελάκη

Η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων Δημοσίων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης τίμησε χθες βράδυ, σε μια λιτή εκδήλωση την κα Αίγλη Παντελάκη, που έχει αφυπηρετήσει πρόσφατα από τη Γενική Διεύθυνση του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, ως ελάχιστο φόρο τιμής στη γυναίκα που πρόσφερε τόσα πολλά για την παιδεία και τον πολιτισμό.
 
Ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων Δημοσίων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης Κυριάκος Νικηφόρου, σε χαιρετισμό του είπε ότι «για μας τους Οργανωμένους Γονείς, η κα Παντελάκη υπήρξε η θετική συνεργάτιδα, η πάντοτε πρόθυμη να στηρίξει το έργο μας».
 
«Αγαπητή κα Παντελάκη, η πορεία σας όλα αυτά τα χρόνια αποτελεί παράδειγμα εργατικού και έντιμου επαγγελματία. Έχετε τιμήσει τις θέσεις που κατείχατε αλλά και ως άνθρωπος έχετε προσφέρει πολλά στον πολιτισμό και στην εκπαίδευση. Σας ευχόμαστε μία ήρεμη και δημιουργική αφυπηρέτηση. Αναμένουμε ότι θα συνεχίσετε να προσφέρετε στον πολιτισμό και στην εκπαίδευση, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη αυτού του τόπου», πρόσθεσε.
 
Επιπρόσθετα, ο κ. Νικηφόρου είπε ότι γνώρισε την κα Παντελάκη με την ανάληψη των καθηκόντων του ως Πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας το Νοέμβριο του 2017.
 
«Αυτό που μου έκανε εντύπωση την πρώτη φορά που την είδα ήταν το χαμόγελό της το οποίο παρέπεμπε σε έναν χαρούμενο και θετικό άνθρωπο. Με πτυχίο οικονομικών και Μάστερ στις Διοικητικές Επιστήμες από διεθνώς διακεκριμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα εντάχθηκε στη δημόσια υπηρεσία. Εργάστηκε στο Γραφείο Προγραμματισμού για θέματα Κύπρου - Ευρωπαϊκής Ένωσης, διετέλεσε διευθύντρια Προγραμματισμού στη Διεύθυνση Αναπτυξιακής Πολιτικής και Εθνική Συντονίστρια της προώθησης της Στρατηγικής της Λισαβόνα. Το 2010 διορίστηκε Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Γεωργίας και το 2014 μετατίθεται ως Γενική Διευθύντρια του ΥΠΠ. Ως Γενική Διευθύντρια έχει εκπροσωπήσει επάξια την Πολιτεία σε διάφορους θεσμούς, τόσο τοπικούς, ευρωπαϊκούς και διεθνείς θεσμούς», συμπλήρωσε.
 
Σημείωσε, επίσης, ότι η κα. Παντελάκη υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής του Συνδέσμου Φίλων του “London School of Economics” στην Κύπρο, ενώ διετέλεσε, μεταξύ άλλων, μέλος του Πολεοδομικού Συμβουλίου και του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δια Βίου Μάθησης, καθώς και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Γεωργικής Ασφάλισης.
 
«Είναι Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Μουσείου Κώστα Αργυρού, καθώς και πολλών Επιτροπών που έχουν σχέση με τον Πολιτισμό και την Εκπαίδευση. Είναι επίσης μέλος του Συμβουλίου Επιτρόπων του Ινστιτούτου Κύπρου καθώς και του Κοινοπολιτειακού Συνεταιρισμού για τη Διαχείριση της Τεχνολογίας. Με σπουδές στο πιάνο και την αγάπη της για τη μουσική, συμπληρώνει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που την έχουν κάνει ιδιαίτερα αγαπητή στους συνεργάτες της», πρόσθεσε.
 
Καταλήγοντας, ο κ. Νικηφόρου ευχαρίστησε την κα. Παντελάκη για όσα έχει προσφέρει στο δημόσιο σχολείο, στα παιδιά και στην παιδεία του τόπου.

Δειτε Επισης

Βράβευσε τοπικές αρχές, επιχειρήσεις, οργανισμούς για πράσινες δράσεις ο Πρόεδρος
Το Κόμμα για τα Ζώα χαιρετίζει απόφαση Υπουργείου Γεωργίας για πυροτεχνήματα
Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Η Υπουργός Γεωργίας ξεκίνησε συναντήσεις με παραγωγούς, αγρότες και ψαράδες
Συστηματικές αδυναμίες και παραλείψεις στη διαχείριση Natura εντοπίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Εγκαινιάστηκε ο αρχαιολογικός χώρος της Πύλης Πάφου στη Λευκωσία
Στην οικοδομική βιομηχανία τα περισσότερα εργατικά ατυχήματα
Βήμα προς την ενίσχυση του κράτους δικαίου η σύσταση Φορέα Καταπολέμησης της Απάτης
Πέντε υποτροφίες σε Κύπριους για σπουδές ανακοίνωσε η Πρεσβεία Μαρόκου
Προς μείωση το φαινόμενο σκόνης τις επόμενες ημέρες