Η Παγκόσμια Οργάνωση Οδηγών γιορτάζει 110 χρόνια από την ίδρυση του Οδηγικού Κινήματος

Κάθε χρόνο στις 22 Φεβρουαρίου 10 εκατομμύρια Οδηγοί σε 150 χώρες γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Σκέψεως. 
Το 1926, στο 4ο Παγκόσμιο Συνέδριο Οδηγών που πραγματοποιήθηκε στις Η.Π.Α., αποφασίστηκε απ’ όλες τις Οδηγικές Οργανώσεις που συναντήθηκαν εκεί, όπως η 22α Φεβρουαρίου, η μέρα των γενεθλίων του Ιδρυτή του Προσκοπισμού και Οδηγισμού Λόρδου Ρόμπερτ Μπέιτεν Πάουελ και τις Αρχιοδηγού Λαίδης Όλαφ Μπέιτεν Πάουελ, να είναι μια ξεχωριστή μέρα για τις Οδηγούς.
 
Μια μέρα που θα αφιερώνουν τη σκέψη τους σε όλες τις Οδηγούς του κόσμου και θα εκφράζουν την εκτίμηση και την αγάπη τους προς το Παγκόσμιο Κίνημα που λέγεται Οδηγισμός. 
 
Η Παγκόσμια Οργάνωση Οδηγών γιορτάζει 110 χρόνια από την ίδρυση του Οδηγικού Κινήματος και στη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Σκέψεως η κάθε Οδηγός ξεχωριστά και όλες μαζί αφιερώνουν τη σκέψη τους, ως μέλη ενός παγκόσμιου κινήματος, σε όλες τις γυναίκες που ηγούνται στη ζωή, διακρίνονται με τα λόγια και τις πράξεις τους, και αποτελούν έμπνευση για ένα καλύτερο κόσμο.
 
Η Παγκόσμια Οργάνωση Οδηγών, γνωστή σαν WAGGGS (World Association of Girl Guides and Girl Scouts) είναι η μεγαλύτερη διεθνής εθελοντική οργάνωση για κορίτσια και νεαρές γυναίκες.  Οι γυναίκες μέλη της δεσμεύονται να συμβάλουν ενεργά στην προσπάθεια ανάπτυξης και ανέλιξης των κοριτσιών και νεαρών γυναικών. 
 
Οι εθνικές οργανώσεις Οδηγών, μέλη της Παγκόσμιας Οργάνωσης Οδηγών, εξασφαλίζουν στήριξη των εθελοντών τους που με τη σειρά τους προσφέρουν ζωτικής σημασίας υπηρεσίες στις χώρες τους με στόχο την επιμόρφωση του κοριτσιού και της νέας γυναίκας.  Κάθε τοπική Οργάνωση έχει υποχρέωση να γνωρίσει, να διατηρήσει και να περιφρουρήσει πρώτα τη δική της κουλτούρα, θρησκεία, πολιτισμό και παράλληλα σαν δυναμική μορφωτική Οργάνωση να γνωρίσει και να κατανοήσει τους άλλους λαούς. 
 
Έτσι, ο κάθε κρίκος της φιλικής αυτής αλυσίδας διατηρεί το δικό του χρώμα και λάμψη, προσφέρει μια μοναδική πλατφόρμα για συζήτηση και μελέτη.  Η διεθνής διάσταση της Παγκόσμιας Οργάνωσης Οδηγών βοηθά τα  μέλη της να κατανοήσουν τις διαφορές που υφίστανται μεταξύ των διαφόρων πολιτισμών.
 
Το Σώμα Κυπρίων Οδηγών σαν πλήρες μέλος της Παγκόσμιας Οργάνωσης Οδηγών διατηρεί τα χαρακτηριστικά της Παγκόσμιας Οργάνωσης Οδηγών και από το 1960 μέχρι σήμερα έχει οικοδομήσει ένα γερό υπόβαθρο εκπαιδευτικής γυναικείας Οργάνωσης Νεολαίας που έχει α επιδείξει πολλά και αξιόλογα προγράμματα. 
 

Δειτε Επισης

Βήμα προς την ενίσχυση του κράτους δικαίου η σύσταση Φορέα Καταπολέμησης της Απάτης
Στο «ακροατήριο» το Προεδρικό για την αίτηση παύσης του Ελεγκτή-Ξεκαθαρίζει πως δεν θα εμπλακεί
Πάσχει η διαχείριση των Κοινοτήτων-Σαθρά φαινόμενα εντοπίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Ανακοινώθηκαν τα μέλη της Πολιτικής Ομάδας Κυπριακού-Στις 8 Μαΐου η συνάντηση Προέδρου με Ολγκίν
Πέντε υποτροφίες σε Κύπριους για σπουδές ανακοίνωσε η Πρεσβεία Μαρόκου
Προς μείωση το φαινόμενο σκόνης τις επόμενες ημέρες
Σε βελτιστοποίηση δρομολογίων ασθενοφόρων με τεχνητή νοημοσύνη στοχεύει έργο του ΤΕΠΑΚ
Πάνω από μέσο όρο ΕΕ η απασχόληση στην Κύπρο-Τρίτη σε υπερειδίκευση εργαζομένων
Ενστάσεις κατά υποψηφίου δημάρχου στην Επαρχία Λεμεσού-Ανακηρύσσονται από σήμερα 13 αντιδημάρχοι
Ζητά επαναφορά των κριτηρίων του 2012 για τους χαμηλοσυνταξιούχους η ΕΚΥΣΥ