Στο ίδιο τραπέζι ΟΑΥ και ΠΙΣ την Τετάρτη-Ελπίζει ο Κωνσταντίνος Ιωάννου

«Οι σχεδιασμοί γύρω από την εφαρμογή του ΓΕΣΥ συνεχίζονται, λαμβάνοντας υπόψη και τις ανησυχίες των γιατρών», ανέφερε σήμερα ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου, ο οποίος ελπίζει σε θετική έκβαση της συνάντησης που θα έχουν, την ερχόμενη Τετάρτη, Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος και Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας.
 
Σε δηλώσεις του στο περιθώριο επίσκεψης του στο Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο, στη Λεμεσό, και κληθείς να αναφέρει κατά πόσο είναι αισιόδοξος για την επικείμενη συνάντηση των δυο μερών,  ο Υπουργός Υγείας είπε «εκ φύσεως είμαι αισιόδοξος, ελπίζω».
 
«Απ’ ό,τι αντιλαμβάνομαι έχουν ανταποκριθεί θετικά όλοι όσοι έλαβαν επιστολή και αναμένουμε να δούμε. Αλλά αυτό είναι καθαρά θέμα συζήτησης μεταξύ του ΟΑΥ και των υπόλοιπων εμπλεκομένων», συμπλήρωσε.
 
Επανέλαβε ότι στόχος του Υπουργείου και του ΟΑΥ «είναι να εξασφαλίσουμε τον απαραίτητο αριθμό γιατρών για να ξεκινήσει ικανοποιητικά το σχέδιο», ενώ κληθείς να αναφέρει πόσοι γιατροί μέχρι στιγμής έχουν ενταχθεί στο ΓΕΣΥ, είπε ότι, από την τελευταία ενημέρωση που έτυχε, ο αριθμός αυτός ξεπερνά τους 250.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στο ΓΕΣΥ ο Δρ. Λάκης Αναστασιάδης-«Σταθμός στην καριέρα κάθε Κύπριου γιατρού»

«Σίγουρα θα υπάρχουν προβλήματα στην αρχή, όμως στόχος είναι να ξεκινήσει ικανοποιητικά. Αυτή είναι η όλη προσπάθεια μας και θα ξεκινήσουμε 1η Ιουνίου 2019 την πρώτη φάση», είπε.
 
Σε παρατήρηση ότι ο μέχρι στιγμής διάλογος δεν έχει επιτυχία, ο κ. Ιωάννου υπέδειξε ότι «σίγουρα αυτό δεν οφείλεται ούτε στον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας ούτε στο Υπουργείο».
 
«Έχουμε», συνέχισε, «καλέσει πάρα πολλές φορές σε διάλογο, και είναι η άλλη πλευρά που αρνείται να προσέλθει στο τραπέζι του διαλόγου».
 
«Εντούτοις», σημείωσε, «ο ΟΑΥ συνεχίζει με τους σχεδιασμούς του, όπως προβλέπεται, ακούγοντας τις ανησυχίες των γιατρών και διαφοροποιώντας εκεί και όπου επιτρέπεται, χωρίς να αλλάζει η αρχιτεκτονική του σχεδίου».
 
Τόνισε ακόμη πως έχουν γίνει πολλές διαφοροποιήσεις, παρά τις αντίθετες δηλώσεις του εκπρόσωπου του ΠΙΣ ότι δεν έγιναν υποχωρήσεις από το Υπουργείο και τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας.
 
«Λυπούμαι να παρατηρήσω ότι τον περασμένο Νοέμβρη έχουμε προβεί σε αρκετές διορθώσεις και βελτιώσεις όσον αφορά το τελικό προϊόν, την τελική προσφορά προς την ιατρική κοινότητα», υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας.
 
Το πεντάμηνο βρέφος
Ο Κωνσταντίνος Ιωάννου ρωτήθηκε και για το θέμα του πεντάμηνου βρέφους, που φέρεται να υπέστη ρήξη παρθενικού υμένα και στο κατά πόσο θα έπρεπε, μετά τη διχογνωμία γιατρών, να επανεξεταστεί πριν λάβει εξιτήριο.
 
Ο ίδιος παρέπεμψε στη χθεσινή ανακοίνωση του Υπουργείου και υπογράμμισε πως για το ευαίσθητο αυτό θέμα δεν μπορούν να γίνουν περαιτέρω σχόλια.
 
«Έχουμε διατάξει και διοικητική έρευνα για να διαφανεί κατά πόσον ακολουθήθηκε το πρωτόκολλο που οφείλουμε να ακολουθήσουμε στη συγκεκριμένη περίπτωση και κατά πόσο οι δηλώσεις που έγιναν ήταν τεκμηριωμένες», κατέληξε στις δηλώσεις του.

Δειτε Επισης

Παραλύουν ΚΙΕ, Ολοήμερα και Μουσικά Σχολεία την Πέμπτη-Έξω από το ΥΠΑΝ οι εκπαιδευτικοί
Δεν λαμβάνουν γονική άδεια οι αυτοτελώς εργαζόμενοι-Δύο νομοσχέδια ενώπιον της Βουλής
ΒΙΝΤΕΟ: Άνοιξαν οι ουρανοί σε όλη την Κύπρο-Άσπρισαν οι δρόμοι στη Λευκωσία
Βγήκαν στην ύπαιθρο οι Κύπριοι-Πέταξαν χαρταετό και τίμησαν τα έθιμα της Καθαράς Δευτέρας
Τιμούν το έθιμο και βγαίνουν στα βουνά και τη φύση οι Κύπριοι για να κόψουν τη μούττη
Με κίτρινη προειδοποίηση κόβει τη μούττη της Σαρακοστής η Κύπρος-Σε ισχύ μέχρι το απόγευμα
Το Mall με τις αντίκες που πηγαίνει από γενιά σε γενιά από το 1978 και κρατά ζωντανή την ιστορία
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ
ΒΙΝΤΕΟ: Σε ρυθμούς salsa και mambo χόρεψε η Κύπρος-Ολοκληρώθηκαν οι καρναβαλίστικες παρελάσεις
Ικανοποίηση περιβαλλοντικών οργανώσεων για διορθωτικά μέτρα στον Ακάμα