Περιοδεία Υπουργού Γεωργίας στις πληγείσες από την κακοκαιρία περιοχές της Επαρχίας Πάφου

Περιοδεία στις πληγείσες περιοχές της Επαρχίας Πάφου από την πολυομβρία και κυρίως παραποτάμιες κοινότητες στους ποταμούς  Ξερός, Διαρίζος και Έζουσα πραγματοποίησε το απόγευμα ο Υπουργός Γεωργίας Κώστας Καδής συνοδευόμενος από την Έπαρχο Πάφου, αξιωματούχους κυβερνητικών τμημάτων και  εκπροσώπους κομμάτων και αγροτικών οργανώσεων .

Τεράστιες χαρακτήρισε τις ζημιές κυρίως στις περιοχές που συνορεύουν με τις κοίτες των ποταμών ο Υπουργός  Γεωργίας Κώστας Καδής, προσθέτοντας πως οι ζημιές θα καταγράφουν και αφού ιεραρχηθούν , είπε, θα γίνουν οι ανάλογες παρεμβάσεις. 

Πρόσθεσε μάλιστα πως θα δοθεί προτεραιότητα,  στα θέματα που αφορούν στην καθημερινή διαβίωση των πολιτών. 

Είπε ακόμη ότι η απόφαση του υπουργικού συμβουλίου για καταβολή του 40% της αποζημίωσης, σε σύντομο χρονικό διάστημα, καλύπτει και αυτές τις περιοχές και κάλεσε τους επηρεαζόμενους να προβούν σε όλα τα απαραίτητα διαβήματα. 
Ο Υπουργός Γεωργίας ανακοίνωσε ακόμη  πως το Υπουργείο του  θα συνεργαστεί με το υπουργείο Εσωτερικών και την Επαρχιακή διοίκηση ενώ και το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων θα προχωρήσει στις παρεμβάσεις που χρειάζονται σε κάποιες κοίτες ποταμών, συμπλήρωσε. 

Επεσήμανε δε,  ότι στην αναθεωρημένη στρατηγική για την διαχείριση των υδάτων που θα κατατεθεί σύντομα στο υπουργικό συμβούλιο  περιλαμβάνεται η δημιουργία και νέων φραγμάτων στην Επαρχία Πάφου.

Εξάλλου όπως ανέφερε η Έπαρχος Πάφου , τα προβλήματα δημιουργήθηκαν κυρίως στο αγροτικό οδικό δίκτυο, και κυρίως σε αρδευτικά δίκτυα. Σύμφωνα με την Έπαρχο Πάφου οι  ζημιές που έχουν προκληθεί  στο αγροτικό οδικό δίκτυο των παραποτάμιων περιοχών των τριών ποταμών Ξερός, Διαρίζος και Έζουσα ξεπερνούν τις 700 χιλιάδες ευρώ. Η κ. Λάμπρου είπε ακόμη πως  έχουν ήδη ξεκινήσει οι εργασίες ανακατασκευής του δικτύου που είναι απαραίτητο κυρίως για τους γεωργούς των παραποτάμιων αυτών περιοχών.

Από την πλευρά του ο κοινοτάρχης Κελοκεδάρων Μάριος Ζαχαριάδης που εκπροσώπησε την ένωση κοινοτήτων Πάφου ανέφερε ότι η πολυομβρία και οι τεράστιες ποσότητες νερού έχουν καταστρέψει όχι μόνο το οδικό δίκτυο αλλά επίσης αρδευτικά δίκτυα και συστήματα , γεφύρια και άλλες υποδομές.  

Ακολούθως ο Υπουργός Γεωργίας είχε συνάντηση  με τους Κοινοτάρχες Επισκοπής, Φασούλας, Κελοκεδάρων, Μαμωνιών, Σαλαμιούς και Γραμματείς Αρδευτικών Τμημάτων Φασούλας, Μαμωνιών, Κελοκεδάρων-Ζυριπιλλή και Ποταμού Σαλαμιούς, στο Περιβαλλοντικό Κέντρο Επισκοπής.
 
Πηγή:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα
Ξεδίπλωσε το πλάνο του για τα πρόστιμα ο Βαφεάδης-Στο τραπέζι η μείωση κατά 50% του εξώδικου υπό προϋποθέσεις
Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της ΓΔ Ανάπτυξης διαπιστώνει η Ελεγκτική
BINTEO: Μαθητής συγκινεί... Ξυρίζει το κεφάλι του για να συμπαρασταθεί σε καρκινοπαθή καθηγήτρια
Αναμένει ανακοινώσεις από Υπουργεία για τα ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες η Επ. Εσωτερικών
Aύξηση κατά 5,5% των υπό κυπριακή σημαία πλοίων ανακοίνωσε η Υφ. Ναυτιλίας
Ζήτησαν άμεσες λύσεις στη νοσηλεία και φροντίδα ασθενών με μεταμόσχευση ήπατος στην Επ. Υγείας
Παρεμβαίνει το Υπουργείο Οικονομικών για να πληρωθούν οι υπάλληλοι του ΡΙΚ
Αυτά είναι τα πέντε μέτρα της Κυβέρνησης για την ακρίβεια-Οριζόντια επιδότηση για ρεύμα, εφάπαξ για καύσιμα
Απαντά στα περί ξηλώματος των δημοσίων νοσοκομείων το Υπ. Υγείας-«Προωθούμε την αναβάθμιση τους»