ΠΙΣωγύρισμα στο ΠΙΣωγύρισμα από την ηγεσία των γιατρών

Με δύο ανακοινώσεις που εξέδωσε σήμερα, η ηγεσία του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου(ΠΙΣ) επιχειρεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και την αλγεινή εικόνα που δημιουργεί στην κοινωνία η στάση της έναντι της εφαρμογής του Γενικού Σχεδίου Υγείας(ΓΕΣΥ), επιβεβαιώνοντας ωστόσο για μια ακόμη φορά την αλαζονική και άτεγκτη προσέγγισής της επί του θέματος.
 
Συγκεκριμένα, σε συνέχεια της χθεσινοβραδινής συνεδρίας του Συμβουλίου Ιατρικού Σώματος, ο ΠΙΣ τοποθετείται επισήμως σε σχέση με την παραίτηση του του Δρος Άλκη Παπαδούρη, τονίζοντας μάλιστα πως επιφυλάσσεται για όλα τα νόμιμα δικαιώματα του.
 
«Το Συμβούλιο Ιατρικού Σώματος (ΣΙΣ) του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «στη Συνεδρία του ημερομηνίας 19 Φεβρουαρίου 2019 εξέτασε μεταξύ άλλων την επιστολή παραίτησης του μέλους του Δρ. Άλκη Παπαδούρη και ομόφωνα την έκανε αποδεκτή».
 
«Το ΣΙΣ», καταλήγει, «εκφράζει τη διαφωνία του στο σύνολο του περιεχομένου της και επιφυλάσσεται για όλα τα νόμιμα δικαιώματα του».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κάνει στην άκρη τους διαφωνούντες, συνεχίζει το βιολί της η ηγεσία του ΠΙΣ
 
Σε δεύτερη ανακοίνωση που εξέδωσε, ο ΠΙΣ αναφέρει πως κατά τη χθεσινοβραδινή του συνεδρία, το Συμβούλιο Ιατρικού Σώματος επαναβεβαίωσε ομόφωνα τις πάγιες θέσεις του σχετικά με το προτεινόμενο ΓΕΣΥ.
 
«Η ενορχηστρωμένη προσπάθεια των τελευταίων ημερών να παρουσιαστεί διχασμένο το Συμβούλιο Ιατρικού Σώματος και η ιατρική κοινότητα αποδείχθηκε μάταιη», ισχυρίζεται ο ΠΙΣ.
 
Και συνεχίζει: «Το Συμβούλιο Ιατρικού Σώματος τίθεται κατηγορηματικά υπέρ ενός Γενικού Συστήματος Υγείας που να διασφαλίζει ποιότητα, ασφάλεια και μακροπρόθεσμη λειτουργικότητα στα πρότυπα των σύγχρονων συστημάτων υγείας των ευρωπαϊκών χωρών.
 
Τονίζει ότι στις μέχρι τώρα διαβουλεύσεις με τον ΟΑΥ και το Υπουργείο Υγείας, από την πλευρά του ΠΙΣ και των Επιστημονικών Εταιρειών υπήρξε κάθε καλή πρόθεση για ανταλλαγή απόψεων και επιχειρημάτων για εξεύρεση ουσιαστικών συγκλίσεων. Αντ’ αυτού, διαφάνηκε η απροθυμία των αρμόδιων φορέων να μετακινηθούν από τις προβληματικές πτυχές του υφιστάμενου σχεδιασμού καθώς και των κανονισμών που διέπουν τη λειτουργία του.
 
Στο σύνολο των αιτημάτων μας, η άλλη πλευρά προέταξε μια τελική και αδιαπραγμάτευτη θέση στην οποία κληθήκαμε να συμμορφωθούμε.
 
Ως εκ τούτου, ο ΠΙΣ υπογραμμίζει ότι το ΓΕΣΥ μπορεί να εφαρμοστεί μόνο εάν προκύψουν οι απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις σύμφωνα με τις σταθερές θέσεις του Συλλόγου».
 
 

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Άνοιξαν οι ουρανοί σε όλη την Κύπρο-Άσπρισαν οι δρόμοι στη Λευκωσία
Βγήκαν στην ύπαιθρο οι Κύπριοι-Πέταξαν χαρταετό και τίμησαν τα έθιμα της Καθαράς Δευτέρας
Τιμούν το έθιμο και βγαίνουν στα βουνά και τη φύση οι Κύπριοι για να κόψουν τη μούττη
Με κίτρινη προειδοποίηση κόβει τη μούττη της Σαρακοστής η Κύπρος-Σε ισχύ μέχρι το απόγευμα
Το Mall με τις αντίκες που πηγαίνει από γενιά σε γενιά από το 1978 και κρατά ζωντανή την ιστορία
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ
ΒΙΝΤΕΟ: Σε ρυθμούς salsa και mambo χόρεψε η Κύπρος-Ολοκληρώθηκαν οι καρναβαλίστικες παρελάσεις
Ικανοποίηση περιβαλλοντικών οργανώσεων για διορθωτικά μέτρα στον Ακάμα
Παράνομες οι… κρατήσεις τραπεζιών για την Καθαρά Δευτέρα-Τα παρατράγουδα, το πρόστιμο και οι συστάσεις
Με σύνθημα «η όμορφη Ρωσία του μέλλοντος» προσήλθαν στις κάλπες οι Ρώσοι της Λευκωσίας