Ανακοινώθηκαν τα νέα έντυπα αιτήσεων για το ΕΕΕ

Τα νέα έντυπα αιτήσεων που θα χρησιμοποιούνται από τον Τομέα Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (ΕΕΕ), ανακοίνωσε η Υπηρεσία Διαχείρισης Επιδομάτων Πρόνοιας (ΥΔΕΠ), μετά την δημοσίευση στις 25 Ιανουαρίου του 2019 στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας του περί Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και Γενικότερα περί Κοινωνικών Παροχών Νόμου (Υποβολή Αιτήσεων και Άλλων Εντύπων).
 
Σε σημερινή ανακοίνωση, η ΥΔΕΠ αναφέρει ότι η αίτηση που υποβάλλεται πρέπει να συνοδεύεται απαραίτητα από τα παραστατικά που ορίζονται στο Διάταγμα Κ.Δ.Π. 24/2019 και σημειώνει ότι οποιοδήποτε πρόσωπο που εμπίπτει σε οποιαδήποτε από τις κατηγορίες του Διατάγματος, «υποβάλλει μόνο ένα έντυπο αίτησης για παροχή Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, έστω και αν εμπίπτει σε περισσότερες από μία κατηγορίες».
 
Αναφέρει επίσης, μεταξύ άλλων, ότι σε περίπτωση υποβολής αίτησης από πρόσωπο το οποίο είχε υποβάλει αίτηση σε οποιονδήποτε προγενέστερο χρόνο και η αίτηση είχε απορριφθεί, η νέα αίτηση εξετάζεται μόνο εφόσον διαπιστωθεί ότι δεν υφίσταται πλέον ο λόγος απόρριψης της προγενέστερης αίτησης.
 
Προσθέτει ότι κάθε αίτηση που υποβάλλεται θεωρείται ως υποβληθείσα για τους σκοπούς της Νομοθεσίας μόνο εφόσον έχει συμπληρωθεί πλήρως και συνοδεύεται από όλα τα απαραίτητα παραστατικά που καθορίζονται στο πιο πάνω Διάταγμα.
 
Σύμφωνα με την ΥΔΕΠ, στην περίπτωση την οποία αίτηση υποβάλλεται μέσω αντιπροσώπου, αυτή πρέπει να συνοδεύεται με το απαραίτητο έντυπο «Έντυπο Εξουσιοδότησης Αντιπροσώπου της ΥΔΕΠ».

Σημειώνει ότι όσοι αιτητές ή/και δικαιούχοι υπέβαλαν αίτηση με τα παλιά έντυπα της Υπηρεσίας μέχρι την Πέμπτη 24/01/2019, αυτά θα παραμείνουν σε ισχύ.
 
Τέλος, η ΥΔΕΠ αναφέρει ότι όλα τα έντυπα αιτήσεων θα είναι διαθέσιμα για το κοινό σε όλα τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη (Κ.Ε.Π.), στα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη των Κυπριακών Ταχυδρομείων (Κ.Ε.ΠΟ.), στα Επαρχιακά και Τοπικά Γραφεία των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας (YKE) καθώς επίσης και στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων www.mlsi.gov.cy.
 
Πηγή:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα
Ξεδίπλωσε το πλάνο του για τα πρόστιμα ο Βαφεάδης-Στο τραπέζι η μείωση κατά 50% του εξώδικου υπό προϋποθέσεις
Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της ΓΔ Ανάπτυξης διαπιστώνει η Ελεγκτική
BINTEO: Μαθητής συγκινεί... Ξυρίζει το κεφάλι του για να συμπαρασταθεί σε καρκινοπαθή καθηγήτρια
Αναμένει ανακοινώσεις από Υπουργεία για τα ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες η Επ. Εσωτερικών
Aύξηση κατά 5,5% των υπό κυπριακή σημαία πλοίων ανακοίνωσε η Υφ. Ναυτιλίας
Ζήτησαν άμεσες λύσεις στη νοσηλεία και φροντίδα ασθενών με μεταμόσχευση ήπατος στην Επ. Υγείας
Παρεμβαίνει το Υπουργείο Οικονομικών για να πληρωθούν οι υπάλληλοι του ΡΙΚ
Αυτά είναι τα πέντε μέτρα της Κυβέρνησης για την ακρίβεια-Οριζόντια επιδότηση για ρεύμα, εφάπαξ για καύσιμα
Απαντά στα περί ξηλώματος των δημοσίων νοσοκομείων το Υπ. Υγείας-«Προωθούμε την αναβάθμιση τους»