Σε συντονισμό δράσεων κατά του καρκίνου κάλεσε η επίτιμη Πρόεδρος του Ιδρύματος «Ελπίδα»

Η συμβολική ημέρα κατά του παιδικού καρκίνου αποτελεί μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία για την από κοινού ανάληψη περαιτέρω συντονισμένων δράσεων, στον αγώνα κατά του καρκίνου, είπε η επίτιμη Πρόεδρος του Ιδρύματος «Ελπίδα», σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας, Άντρη Αναστασιάδη, σε χαιρετισμό της στην εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου στα παιδιά και τους έφηβους, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, η κ. Αναστασιάδη αφού μετέφερε τους θερμούς χαιρετισμούς της Προέδρου του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» Ελλάδος, Μαριάννας Βαρδινογιάννη, ανέφερε ότι δεδομένων των αυξημένων ποσοστών εμφάνισης καρκίνου της παιδικής ηλικίας, γίνεται κατανοητή η ανάγκη δράσεων που αφορούν τη διαφώτιση, την έγκαιρη διάγνωση και την αντιμετώπιση της ασθένειας.
 
«Στο στόχο αυτό επικεντρώνονται και οι συντονισμένες ενέργειες του Υπουργείου Υγείας, μέσα από μία σειρά αποφάσεων οι οποίες αφορούν τη θεραπευτική προσέγγιση και την επίλυση στο μέτρο του δυνατού, των όποιων προβλημάτων αντιμετωπίζουν οι καρκινοπαθείς στη χώρα μας. Όσον αφορά τον παιδικό καρκίνο, με ιδιαίτερη ευαισθησία και αναγνωρίζοντας τον αγώνα των παιδιών και των οικογενειών τους, ως κράτος πρόνοιας βρισκόμαστε στο πλευρό τους  με στόχο να τους προσφέρουμε όσο το δυνατόν καλύτερη ποιότητα ζωής», σημείωσε.
 
Η κ. Αναστασιάδη ανέφερε ότι μεταξύ άλλων το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού μέσα από την υιοθέτηση συγκεκριμένων πρακτικών εξασφαλίζει στα παιδιά αυτά την απρόσκοπτη συμμετοχή τους στο σχολικό πρόγραμμα.
 
«Πιο συγκεκριμένα, μετά από την αξιολόγηση κάθε μαθητή, παρέχεται εξειδικευμένη εκπαίδευση είτε στο χώρο του σχολείου, είτε στο σπίτι, είτε εντός των νοσηλευτηρίων, εξειδικευμένος τεχνολογικός και βοηθητικός εξοπλισμός, και βοηθητικό προσωπικό», συμπλήρωσε.
 
Την ίδια στιγμή, συνέχισε η κ. Αναστασιάδη, η Κυβέρνηση στηρίζει και ενισχύει με κάθε τρόπο τη λειτουργία της Παιδογκολογικής – Παιδοαιματολογικής Κλινικής του Μακάριου Νοσοκομείου Λευκωσίας, η οποία αποτελεί το μοναδικό κέντρο τριτοβάθμιας ιατρικής περίθαλψης στην Κύπρο για τη διάγνωση, θεραπεία και μακροχρόνια αντιμετώπιση των περιπτώσεων παιδικού και εφηβικού καρκίνου και λευχαιμίας.
 
«Στο σημείο αυτό, οφείλω να εξάρω τις δράσεις και την υπευθυνότητα του άριστα εξειδικευμένου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που στελεχώνει το Κέντρο, υπό τη διεύθυνση και ευθύνη του Δόκτορα Λούη Λοϊζου, δημιουργού και Διευθυντή από το 1990 του Κέντρου Παιδιατρικής Ογκολογίας και Αιματολογίας. Στο πλαίσιο αυτό, ιδρύματα όπως είναι το Ελπίδα μέσα από το σπουδαίο έργο που επιτελούν διαχρονικά λειτουργούν ενισχυτικά στις προσπάθειες που καταβάλλουμε ως κράτος για την παροχή αναβαθμισμένων υπηρεσιών και ανακουφιστικής φροντίδας στους πάσχοντες με καρκίνο συνανθρώπους μας», είπε.
 
Το ίδρυμα Ελπίδα, ανέφερε η κ. Αναστασιάδη, στοχεύοντας στην παροχή της καλύτερης δυνατής θεραπείας και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των καρκινοπαθών παιδιών, αλλά και μέσα από το πλήθος άλλων δράσεων που αναλαμβάνει, κατέστη φάρος ελπίδας για τα παιδιά αυτά και τις οικογένειες τους.
 
«Θα ήθελα να συγχαρώ θερμά όλους εκείνους που συμμετέχουν ο καθένας με τον δικό του τρόπο, είτε μέσα από την επιστημονική είτε μέσα από τη φιλανθρωπική δράση, στη μάχη κατά του καρκίνου, διαβεβαιώνοντας σας ότι στον αγώνα αυτό έχετε πρωτοστάτη και σύμμαχο την Πολιτεία», κατέληξε.
 
Πηγή:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Παραβίαση ενωσιακού δικαίου για εργοδότηση ναυαγοσωστών καταγγέλλει η Ισότητα
Aπαγόρευση χρήσης βεγγαλικών και ρίψης πυροτεχνημάτων ζητά το Terra Cypria
Δημόσια διαβούλευση για νομοσχέδιο που ρυθμίζει τις πρωτοβουλίες πολιτών
Παράπονα στην Eπ. Προστασίας για τη νομιμότητα λειτουργείας κλειστών κυκλωμάτων σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία
Διαβεβαιώσεις Αρχής Ηλεκτρονικής Υγεία-«Εντατική εργασία για Α’ φάση Εθνικού Σημείου Επαφής»
Σκαρφαλώνει στους 37 βαθμούς η θερμοκρασία-Δεν υποχωρεί η σκόνη
Πώς τοποθετούνται οι συνταξιούχοι για το πασχαλινό επίδομα-«Ούτε οι μισοί δεν θα το πάρουν»
Δίνει μάχη με το χρόνο το ΥΠΑΝ για αντιμετώπιση της παραβατικότητας στα σχολεία-Οι δύο δράσεις στα σκαριά
Ο Μητροπολίτης Πάφου δώρισε λάδι και πουργούρι για πολύτεκνες οικογένειες για το Πάσχα
Η ΕΚΥΣΥ ζητεί τα κριτήρια που ίσχυαν πριν την τραπεζική κρίση για πασχαλινό επίδομα