Απτόητα τα καιρικά φαινόμενα και το Σαββατοκύριακο-Βροχές και καταιγίδες

Mέχρι τη Δευτέρα θα παραμείνουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα που επικρατούν στο νησί μας, σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Η Κύπρος στους μείον 12,8 βαθμούς-Χιόνια σκέπασαν Λευκωσία και Λάρνακα (pics)
 
Σε δηλώσεις του στον REPORTER, ο μετεωρολογικός λειτουργός Θεόδωρος Χατζηγεωργίου, ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι απόψε ο καιρός βελτιώνεται, ωστόσο η κακοκαιρία θα κτυπήσει εκ  νέου από αύριο μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας.
 
«Αύριο(σ.σ. Σάββατο) θα πέσουν βροχές, όπως και την Κυριακή, ενώ τη Δευτέρα αναμένεται βελτίωση του καιρού μετά το μεσημέρι».
 
Κληθείς πάντως να σχολιάσει κατά πόσο τα φαινόμενα θα επανέλθουν, ανέφερε πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν τέτοιες ενδείξεις, ωστόσο αυτό θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες μέρες.
 
LIVE εικόνα του καιρού
Η πρόβλεψη της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας
Απόψε ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος και αναμένονται μεμονωμένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και μεμονωμένη καταιγίδα.
 
Στα ψηλότερα ορεινά θα σημειωθεί χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς και παροδικά μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 8 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 στα παράλια και γύρω στον 1 βαθμό στα ψηλότερα ορεινά. Τοπικά στα ορεινά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.
 
Αύριο ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές ή και μεμονωμένες καταιγίδες και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά. Σε καταιγίδα πιθανό να πέσει χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και παροδικά στα προσήνεμα μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ.
 
Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και τοπικά μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και γύρω στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Το πρωί, τοπικά στα ορεινά, θα υπάρχει παγετός.
 
Την Κυριακή αρχικά θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις χωρίς να αποκλείεται να σημειωθεί μεμονωμένη βροχή, ενώ από το μεσημέρι και μετά ο καιρός θα καταστεί μερικώς συννεφιασμένος με τοπικές βροχές ή και μεμονωμένες καταιγίδες. Στα ψηλότερα ορεινά θα σημειωθεί χιονόπτωση.
 
Την Δευτέρα και την Τρίτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ παροδικά θα παρατηρούνται τοπικά αυξημένες νεφώσεις που ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές κυρίως το μεσημέρι. Στα ψηλότερα ορεινά ενδέχεται να σημειωθεί χιονόπτωση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά άνοδο κατά το τριήμερο.
 
Η κατάσταση του οδικού δικτύου


Δρόμος Αγίου Θεοδώρου προς παραλιακό δρόμο Μαζωτού – Ζυγίου, λόγω κατολίσθησης όγκων χώματος.

Λόγω κατολισθήσεων, όγκων χώματος και πετρών, το τμήμα του αυτοκινητόδρομου Πάφου – Λεμεσού, από την έξοδο Πισσουρίου, μέχρι την έξοδο Αυδήμου, είναι κλειστό για την τροχαία κίνηση. Η κυκλοφορία από την Πάφο προς τη Λεμεσό, διεξάγεται μέσω του παλαιού δρόμου Πάφου – Λεμεσού, από την έξοδο Πισσουρίου.

Στην επαρχία Πάφου, λόγω υπερχείλισης ποταμών, κατολισθήσεων και υποχώρησης του οδοστρώματος, εξακολουθούν να είναι κλειστοί για την τροχαία κίνηση οι δρόμοι:

Αγίου Νικολάου - Πέρα Βάσας, στο γεφύρι Τζιελεφού
Κελοκεδάρων - Αμαργέτης - Νατάς, στο γεφύρι Ζιριπιλλή
Σαλαμιούς - Γαλαταριάς
Πόλης Χρυσοχούς - Παλιάς Θελέτρας

Στις ορεινές περιοχές ο δρόμος Προδρόμου – Τροόδους, είναι ανοικτός μόνο για οχήματα εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς. Οι υπόλοιποι δρόμοι είναι ανοικτοί για όλα τα οχήματα, αλλά ολισθηροί, ενώ στην περιοχή επικρατεί πυκνή ομίχλη.

Λόγω των έντονων βροχοπτώσεων ολισθηροί είναι οι δρόμοι και στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο της χώρας. Οι οδηγοί προτρέπονται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες, να διατηρούν αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα και να έχουν τα φώτα πορείας των οχημάτων τους αναμμένα.

Το κοινό, πριν από κάθε μετακίνησή του, μπορεί να ενημερώνεται για την κατάσταση του οδικού δικτύου, από την κατηγορία «Οδικό δίκτυο», στο Application της Αστυνομίας Κύπρου και  την ενημερωτική σελίδα www.cypruspolicenews.com, καθώς επίσης και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης της Αστυνομίας.

Δειτε Επισης

Παρασκηνιακές συνεννοήσεις Ισραήλ-Τουρκίας για τουρκικό ανθρωπιστικό στολίσκο στη Γάζα
BINTEO: Τύπος πήγε σε πλυντήριο αυτοκινήτων το Cybertruck της Tesla και το μετάνιωσε
Μέσα από χίλια μύρια κύματα ψηφίστηκε ο νόμος που επιτρέπει την ταυτοποίηση χρηστών καρτοκινητών
Εγκρίθηκε από τη Βουλή σχέδιο ψηφίσματος για δικαίωμα στο καθαρό περιβάλλον
Αναβρασμός στα αμερικανικά πανεπιστήμια με εκατοντάδες συλλήψεις-Τεταμένες κινητοποιήσεις κατά του πολέμου στη Γάζα
Κάλεσε την Τουρκία να αρπάξει την ευκαιρία, βλέπει διάθεση από Γερμανία για πιο πρωταγωνιστικό ρόλο ο ΠτΔ
Πράσινο Βουλής για νέες κατηγορίες δανείων από τον Κεντρικό Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών
Στεφάνου: Διαχρονική η στήριξη ΑΚΕΛ στα αιτήματα των πολύτεκνων
Λήστεψαν έξι γυναίκες μέσα σε μια ημέρα στη Λεμεσό-Συνελήφθησαν δυο 21χρονοι
Το υπόμνημα που κατέθεσε ο Φλώρος στην ανακρίτρια-«Ατυχές το περιστατικό, ουδέποτε τον χτύπησα στο πρόσωπο»