Η Ευρώπη Μαζί σας: Επίσκεψη Ηλικιωμένων Πολιτών στην Πάφο

Οι επισκέψεις Ηλικιωμένων Πολιτών σε ευρωπαϊκά έργα στην Κύπρο, συνεχίζονται. Η 6η, κατά σειρά, επίσκεψη είναι προγραμματισμένη για την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019. Προορισμός της επίσκεψης, ο Δήμος Πάφου.
 
Πιο συγκεκριμένα, οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν για τα έργα ανάπλασης που έγιναν στο Μαρκίδειο Θέατρο, στον Πολυχώρο Πολιτισμού Αττικόν και στο Χάνι του Ιμπραήμ.
 
Τα πιο πάνω έργα, μεταξύ άλλων, εντάσσονται σε Στρατηγικές Ολοκληρωμένης Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΟΒΑΑ) στο πλαίσιο της Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020 και συγχρηματοδοτήθηκαν από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ε.Ε. 
 
Στόχος των συγκεκριμένων έργων ήταν η επίλυση διαχρονικών προβλημάτων που βίωνε το παραδοσιακό Κέντρο της Πάφου και η μετατροπή του σε πνεύμονα κοινωνικής και πολιτιστικής ανάπτυξης, με μακροπρόθεσμο όφελος για τους κατοίκους της πόλης.
Βασικός σκοπός της επίσκεψης είναι να δοθεί η ευκαιρία στους Ηλικιωμένους Πολίτες που θα συμμετέχουν, να γνωρίσουν από πρώτο χέρι τη στήριξη που έχει λάβει η Κύπρος από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως κράτος-μέλος της. Στη δραστηριότητα θα μετέχουν και μέλη του Παρατηρητηρίου Τρίτης Ηλικίας Κύπρου.
 
Η επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου «Η Ευρώπη μαζί σας», το οποίο αποτελεί πρωτοβουλία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο.
 
Πρωταρχικό αντικείμενο του έργου αποτελεί η υλοποίηση δράσεων ενημέρωσης κι ευαισθητοποίησης των Ηλικιωμένων Πολιτών όσον αφορά θέματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με έμφαση στα οφέλη που δύνανται να έχουν από τις πολιτικές και τη νομοθεσία της Ευρώπης. Ουσιαστικός στόχος του Προγράμματος είναι, επίσης, η ενεργοποίηση και συμβολή των Ηλικιωμένων Πολιτών στην κατανόηση και προώθηση της Ευρωπαϊκής Ιδέας.
 
Η επίσκεψη διοργανώνεται από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο και υλοποιείται από την ENOROS CONSULTING LTD και την IMH C.S.C. Ltd.
 
Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής - ΙΜΗ,
τηλέφωνο: 22505555,
ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com
ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com
 

Δειτε Επισης

Στην εξίσωση δύο εμπρησμοί στη Λευκωσία και μια βόμβα στον Πρωταρά-Είχε κληθεί για κατάθεση το «Δημητρούι»
Τα κριτήρια και οι δικαιούχοι για αυξημένο πασχαλινό επίδομα
Μετά το Πάσχα αρχίζουν οι εγγραφές στα ΚΙΕ-Όλες οι πληροφορίες
Σπάει τη σιώπη της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη
Αυξάνει το πασχαλινό επίδομα σε χαμηλοσυνταξιούχους η Κυβέρνηση
Οι μαθητές από το Ριζοκάρπασο επισκέφτηκαν το πάρκο καμήλων σε μία μέρα γεμάτη διασκέδαση (pics)
Σεπτέμβρη και Νοέμβριο η διεξαγωγή κυβερνητικών εξετάσεων
LIVE: Έστειλε μήνυμα για δημοσκοπήσεις ο Καρογιάν-«Άλλη η βούληση των επιστημονικών μετρήσεων, άλλη η βούληση του λαού»
Στην Κύπρο το χρυσό δελτίο του Τζόκερ-Κέρδισε πέραν των 5 εκατομμυρίων ευρώ
Σκόνη και υψηλές θερμοκρασίες στο καιρικό μενού-Σκαρφαλώνει στους 36 βαθμούς ο υδράργυρος