Στην αντεπίθεση ο ΟΑΥ για το μνημόνιο συναντίληψης με ΠΙΣ

Την ύπαρξη προσχεδίου εγγράφου-μνημονίου συναντίληψης για το Γενικό Σχέδιο Υγείας(ΓΕΣΥ), επιβεβαιώνει με σημερινή ανακοίνωση που εξέδωσε ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας(ΟΑΥ), σημειώνοντας πως το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού τοποθετήθηκε επί του εγγράφου μετά από συζήτηση σε πρόσφατη έκτακτη συνεδρία του.
 
Διά της ανακοίνωσής τους, ο ΟΑΥ καταγγέλλει το ύφος και το ήθος των σχετικών δηλώσεων επί του εγγράφου από μέλη της ηγεσίας του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγους(ΠΙΣ), με τα οποία απαξιώνουν πρόσωπα, θεσμούς, καθώς και την προσπάθεια που καταβάλλεται για τη διεξαγωγή ενός πολιτισμένου διαλόγου με στόχο την εφαρμογή του ΓΕΣΥ, το οποίο η κυπριακή κοινωνία έχει άμεσα ανάγκη.
 
«Ο Οργανισμός θεωρεί ότι η συμπεριφορά, το ήθος και το ύφος των δηλώσεων μερίδας της ηγεσίας του ΠΙΣ δεν εκφράζει την πλειοψηφία του ιατρικού κόσμου που επιδιώκει πραγματικά την εφαρμογή του ΓΕΣΥ, και σε καμιά περίπτωση η κοινωνία δεν μπορεί να τελεί υπό την ομηρία οποιασδήποτε ομάδας γιατρών που απεργάζονται την ανατροπή της πορείας εφαρμογής του ΓΕΣΥ», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.     
 
Διαβάστε πιο κάτω αυτούσια την ανακοίνωση του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας:
 
«Σε σχέση με τις πρόσφατες εξελίξεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες, αναφορικά με το έγγραφο με τίτλο «Μνημόνιο Συναντίληψης» μεταξύ Υπουργού Υγείας, ΟΑΥ και ΠΙΣ και αναφορικά με την αποκάλυψη ότι μέρος της ηγεσίας του ΠΙΣ όλο αυτό τον καιρό είχε στόχο εναλλακτικούς σχεδιασμούς, ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας επιθυμεί να αναφέρει τα ακόλουθα:
 
1. Ο Οργανισμός επιβεβαιώνει την ύπαρξη προσχεδίου του εν λόγω εγγράφου επί του οποίου τοποθετήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού μετά από συζήτηση σε πρόσφατη έκτακτη συνεδρία του.
 
2. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού έχει αποδείξει στην πράξη ότι καθ’ όλη τη διάρκεια των διαβουλεύσεων με την ηγεσία του ΠΙΣ, ενήργησε με εντιμότητα, καλή πίστη και καλή βούληση, με σκοπό την εξεύρεση των απαιτούμενων συγκλίσεων που θα οδηγήσουν στη μαζική συμμετοχή του ιατρικού κόσμου στη μεγαλύτερη κοινωνική μεταρρύθμιση των τελευταίων δεκαετιών.
 
3.Κατά τη διάρκεια της προσπάθειας αυτής όμως ο Οργανισμός διαπίστωσε  την αδιαλλαξία και  παρελκυστική τακτική μερίδας της ηγεσίας του ΠΙΣ, η οποία αντί να συνεργαστεί εποικοδομητικά για την εξεύρεση των απαιτούμενων συγκλίσεων φαίνεται να αντιμάχεται την εφαρμογή του ΓεΣΥ και να προωθεί   άλλους σχεδιασμούς που σε καμία περίπτωση δεν εξυπηρετούν τον πολίτη και την ανάγκη του για ισότιμη πρόσβαση σε υπηρεσίες φροντίδας υγείας.
 
4. Ο Οργανισμός καταγγέλλει το ύφος και το ήθος των σχετικών δηλώσεων επί του εγγράφου από μέλη της ηγεσίας του ΠΙΣ, με τα οποία απαξιώνουν πρόσωπα,  θεσμούς, καθώς και την προσπάθεια που καταβάλλεται για τη διεξαγωγή ενός πολιτισμένου διαλόγου με στόχο την εφαρμογή του ΓεΣΥ, το οποίο η κυπριακή κοινωνία έχει άμεσα ανάγκη.
 
5. Ο Οργανισμός θεωρεί ότι η συμπεριφορά, το ήθος και το ύφος των δηλώσεων μερίδας της ηγεσίας του ΠΙΣ δεν εκφράζει την πλειοψηφία του ιατρικού κόσμου που επιδιώκει πραγματικά την εφαρμογή του ΓεΣΥ, και σε καμιά περίπτωση η κοινωνία δεν μπορεί να τελεί υπό την ομηρία οποιασδήποτε ομάδας γιατρών που απεργάζονται την ανατροπή της πορείας εφαρμογής του ΓεΣΥ.   
 
6. Ο Οργανισμός προχωρεί χωρίς καθυστέρηση με την υλοποίηση των χρονοδιαγραμμάτων όπως καθορίζει ο Νόμος, και καλεί κάθε ιατρό ή ομάδα ιατρών να συνεργαστεί εποικοδομητικά μαζί του έτσι ώστε εκεί και όπου απαιτείται να γίνουν οι απαραίτητες ρυθμίσεις, διορθώσεις και βελτιώσεις για την ομαλή εφαρμογή του ΓεΣΥ προς όφελος του συνόλου των πολιτών».       
 

Δειτε Επισης

Πράσινο φως για μαλλί άφρο και ράστα στους χώρους εργασίας ανάβει η Γαλλία
Απειλητικό μήνυμα Ισλαμικού Κράτους προς Δύση-«Να πλήξουμε τους σταυροφόρους στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ισραήλ»
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Κάθειρξη 19 ετών ζήτησε ο εισαγγελέας στη Γαλλία για τον «βιαστή του Tinder»-«Είναι επικίνδυνος, κατέστρεψε 17 ζωές»
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν επαναφέρουν τον δημόσιο λιθοβολισμό των γυναικών
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ
Τα συγκλονιστικά ηχητικά μηνύματα Ρωσίδας στα social την ώρα της επίθεσης στη Μόσχα-«Σας αγαπώ, αντίο»
Υπουργός Υγείας: Προσδοκία στήριξης από διεθνή κοινότητα για λύση στο Κυπριακό
Kατάργηση φορολόγησης εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία