Χαλασμός Κυρίου σε όλη την Κύπρο-Κίτρινη προειδοποίηση της Μετεωρολογικής(pics)

Επέστρεψε για τα καλά η κακοκαιρία στο νησί μας με έντονες βροχοπτώσεις αλλά και χαλαζόπτωση να κτυπά σχεδόν ολόκληρη την Κύπρο.

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που επικρατούν η Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε κίτρινη προειδοποίηση για βροχές και καταιγίδες η οποία θα είναι σε ισχύ μέχρι την Παρασκευή το πρωί.

Μέχρι τώρα τα μεγαλύτερα προβλήματα παρουσιάζονται στην επαρχία Αμμοχώστου, όπου το χαλάζι «έστρωσε» τόσο στο χωριό Ξυλοφάγου, όσο και στον αυτοκινητόδρομο.

Σε φωτογραφίες που ανέβασαν χρήστες στο διαδίκτυο το Ξυλοφάγου θυμίζει μικρή Βενετία, ενώ το χαλάζι που έχει συσσωρευθεί σε σημεία των δρόμων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Black out σε αρκετές περιοχές ανά το παγκύπριο-Επί ποδός η ΑΗΚ

Έντονη χαλαζόπτωση παρατηρείται επίσης και στην περιοχή της Κακορατζιάς, με αποτέλεσμα να σημειωθούν τέσσερα τροχαία ατυχήματα, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές παρατηρούνται έντονες βροχοπτώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Στα οκτώ τα τροχαία στο ύψος της Κακορατζιάς-Έκλεισε η μία λωρίδα

Όσον αφορά τον καιρό για τις επόμενες μέρες, αναμένεται συννεφιασμένος με διαστήματα βροχών, ενώ η θερμοκρασία θα έχει μικρή άνοδο την ερχόμενη Κυριακή.

Αναλυτικά η πρόβλεψη της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας
Βαροµετρικό χαµηλό µε κέντρο την Κρήτη κινείται ελαφρώς νοτιοανατολικά και επηρεάζει τον καιρό της περιοχής.

Σήµερα, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασµένος, µε βροχές, κατά τόπους έντονες ή παρατεταµένες κυρίως το πρωί και από αργά το απόγευµα κι έπειτα, µεµονωµένες καταιγίδες και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά. Σε καταιγίδες δυνατό να πέσει χαλάζι. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως νότιοι ως νοτιοδυτικοί και το πρωί στα δυτικά και βόρεια βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, αρχικά ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 Μποφόρ για να καταστούν σταδιακά µέχρι το µεσηµέρι µέτριοι και τοπικά µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 Μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι το πρωί λίγο ταραγµένη για να καταστεί αργότερα λίγο ταραγµένη µέχρι ταραγµένη και στα δυτικά ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 15 βαθµούς στο εσωτερικό, στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 14 στα δυτικά και βόρεια παράλια και γύρω στους 3 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά δυνατό να σχηµατιστεί παγετός.

Απόψε, ο καιρός θα παραµείνει κυρίως συννεφιασµένος, µε βροχές, µεµονωµένες καταιγίδες και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά. Σε καταιγίδα δυνατό να πέσει χαλάζι, ενώ οι βροχές αναµένεται να είναι κατά τόπους έντονες ή παρατεταµένες. Οι άνεµοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί, µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 Μποφόρ και αργότερα τοπικά, κυρίως στα νότια και ανατολικά, ισχυροί, 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 6 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 στα παράλια και γύρω στο µηδέν στα ψηλότερα ορεινά, όπου αναµένεται να σχηµατιστεί παγετός.

Την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο, ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και κατά διαστήµατα συννεφιασµένος και αναµένονται τοπικές βροχές, µεµονωµένες καταιγίδες και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά. Η θερµοκρασία δεν αναµένεται να σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή την Παρασκευή και το Σάββατο και θα κυµανθεί λίγο πιο κάτω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές, ενώ την Κυριακή, στο εσωτερικό, αναµένεται µικρή άνοδος για να πλησιάσει τις µέσες κλιµατολογικές τιµές

Η κατάσταση του οδικού δικτύου

Λόγω  χιονόπτωσης, οι δρόμοι Προδρόμου -  Τροόδους, Καρβουνά - Τροόδους και Πλατρών - Τροόδους, είναι ανοικτοί ΜΟΝΟ για οχήματα με κίνηση στους τέσσερις τροχούς ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες.
Επίσης, στον δρόμο Λάρνακας – Κοφίνου, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή, επικρατεί βαριά χαλαζόπτωση και οι οδηγοί καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Όσοι θα διακινηθούν στους δρόμους προτρέπονται να κινούνται με ασφαλή, χαμηλή ταχύτητα, να τηρούν απόσταση ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα, να συμμορφώνονται με τα σήματα τροχαίας και τις υποδείξεις των επί καθήκοντι αστυνομικών.

Επίσης, οι πολίτες πριν από κάθε μετακίνησή τους, μπορούν να ενημερώνονται από την κατηγορία «Οδικό δίκτυο», στο Application της Αστυνομίας Κύπρου και  την ενημερωτική σελίδα www.cypruspolicenews.com, καθώς επίσης και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης της Αστυνομίας, για την κατάσταση που επικρατεί στο οδικό δίκτυο.

*Με φωτογραφίες από Καιρόφιλους

Δειτε Επισης

Δίωξη για κακούργημα στον Κωνσταντίνο Φλώρο για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή
Σε φωτοβολίδα αποδίδει τα αίτια φωτιάς στη Λεμεσό η Παναγιώτου-«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη της Υπ. Μεταλλείων»
Κ. Ιωάννου: Το μεταναστευτικό είναι εδώ για να μείνει και έχει πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές προεκτάσεις
Ο Μητροπολίτης Πάφου δώρισε λάδι και πουργούρι για πολύτεκνες οικογένειες για το Πάσχα
Η ΕΚΥΣΥ ζητεί τα κριτήρια που ίσχυαν πριν την τραπεζική κρίση για πασχαλινό επίδομα
Σε επιφυλακή οι δυνάμεις πυρόσβεσης στη Λεμεσό-Ψάχνουν το τι πήγε λάθος με την καταστροφή φωτοβολίδων
Τις προκλήσεις για Κύπρο ως μικρή αγορά για φάρμακα εξήγησε στις Βρυξέλλες ο Δαμιανός
Διέταξε έρευνα για την πυρκαγιά η Παναγιώτου-Πιθανή αιτία η καταστροφή φωτοβολίδων
Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων
Τις πανευρωπαϊκές κάρτες αναπηρίας και στάθμευσης ενέκρινε το ΕΚ