Διαχωρίζει τη θέση του από Καραϊσκάκη ο Οικονόμου-«Υπάρχει μνημόνιο»

Την ώρα που η ηγεσία του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), επισήμως άφησε να περάσουν χωρίς σχολιασμό από μέρους της, οι χθεσινές κατηγορίες που εκτόξευσε σε βάρος του υπουργού Υγείας ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Μάριος Καραϊσκάκης, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΙΣ, Δρ. Βάσος Οικονόμου, διαχώρισε σήμερα τη θέση του από τις δηλώσεις Μάριου Καραϊσκάκη.
 
Υπενθυμίζεται ότι χθες και μετά τις δηλώσεις του αντιπροέδρου του ΠΙΣ ο Σύλλογος των γιατρών εξέδωσε μακροσκελή ανακοίνωση οκτώ σημείων, όπου παρέθετε τις θέσεις του και εξέφραζε την εκδοχή του σε σχέση με το μνημόνιο συναντίληψης που δόθηκε στον υπουργό Υγείας, χωρίς ωστόσο είτε να διαχωρίζει τη θέση του, είτε να σχολιάζει με οποιοδήποτε τρόπο την πρωτοφανή επίθεση του αντιπροέδρου του κατά του Κωνσταντίνου Ιωάννου.
 
Ο Δρ. Βάσος Οικονόμου δεν αμφισβήτησε την ύπαρξη του μνημονίου συναντίληψης, όμως ξεκαθάρισε πως αυτό δεν κυκλοφόρησε ως επίσημο έγγραφο του ΠΙΣ, αφού δεν πέρασε «από τη βάσανο» της διαβουλεύσεις στα όργανα του Συλλόγου.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κατακραυγή για Καραϊσκάκη και ΠΙΣ-Καταδικάζουν τη συμπεριφορά τους
 
Μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Λεμεσό, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΙΣ, τόνισε πως δεν συμμερίζεται τους χαρακτηρισμούς που ακούστηκαν από τον Μάριο Καραϊσκάκη κατά του υπουργού Υγείας Κωνσταντίνου Ιωάννου.
 
«Θέλω να καταθέσω πως δεν συμμερίζομαι κάποιους ισχυρισμούς ή χαρακτηρισμούς που λέχθηκαν για το πρόσωπο του υπουργού».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Συζήτηση…κορυφής στο twitter και καθολική καταδίκη της ηγεσίας των γιατρών
 
Μάλιστα, επεσήμανε πως οι θέσεις που καταγράφονται στο μνημόνιο συναντίληψης είναι θέσεις που έχουν συζητηθεί αρκετές φορές, τόσο εντός του ΠΙΣ όσο και στις διάφορες συναντήσεις με τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας, τον αρμόδιο υπουργό, ακόμα και στις συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο Προεδρικό.
 
«Αυτά τα πράγματα», είπε ο Δρ. Οικονόμου, «δεν ήρθαν ουρανοκατέβατα στο τραπέζι. Ανεξάρτητα ποιος το διέρρευσε και με ποιο τρόπο, επίσημο ή ανεπίσημο, θέλω να σταθούμε όλοι μας και να επανατοποθετήσουμε τη θέση μας ως ΠΙΣ, και να πούμε πως είτε υιοθετούμε το μνημόνιο, ή κάποια εξ αυτών, είτε απορρίπτουμε αυτό το μνημόνιο, ή κάποια διαφοροποιούμε και να προβάλουμε τις ξεκάθαρες μας θέσεις».
 
Την ίδια ώρα ο Δρ. Βάσος Οικονόμου εξέφρασε την αγωνία του, πως στο παρά πέντε της εφαρμογής του πιο μεγαλεπήβολου σχεδίου, όπως το χαρακτήρισε, «αντί να κάνουμε ασκήσεις επί χάρτου αυτή τη στιγμή διαπληκτιζόμαστε και ανταλλάζουμε υπερβολικές και αχρείαστες φράσεις».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μπαίνουν στο ΓΕΣΥ παρά το μπούλινγκ από την ηγεσία τους οι γιατροί

Δειτε Επισης

Υπουργός Υγείας: Προσδοκία στήριξης από διεθνή κοινότητα για λύση στο Κυπριακό
Kατάργηση φορολόγησης εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
Ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Ολομέλεια
Ανησυχία Βουλευτών για μείωση του αποθεματικού του Ταμείου ΑΠΕ και ΕΞΕ
Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα
Ξεδίπλωσε το πλάνο του για τα πρόστιμα ο Βαφεάδης-Στο τραπέζι η μείωση κατά 50% του εξώδικου υπό προϋποθέσεις
Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της ΓΔ Ανάπτυξης διαπιστώνει η Ελεγκτική
BINTEO: Μαθητής συγκινεί... Ξυρίζει το κεφάλι του για να συμπαρασταθεί σε καρκινοπαθή καθηγήτρια
Αναμένει ανακοινώσεις από Υπουργεία για τα ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες η Επ. Εσωτερικών
Aύξηση κατά 5,5% των υπό κυπριακή σημαία πλοίων ανακοίνωσε η Υφ. Ναυτιλίας